Hae tästä blogista

lauantai 12. joulukuuta 2020

Jouluaskarteluja ja joulun odotusta

 Ihanaa joulua kaikille!

Kävipä niin, että ennakoin, ettei joulumarkkinoita olisi ja sitten naapuri päätti laittaa tallin ylisille Pienen joulupuodin kyläläisille. Alkoi kiireisen hektinen värkkäily! Mukaan tuli muutamia myyjiä ja sisälle laskettiin vain max 4 henkilöä kerrallaan. Tallin omistajatar oli ainoa myyjä, ja kaikilla oli hengityssuojaimien pito pakollista. Käsidesit kuuluivat asiaan ja ennakkotilausmahdollisuus oli varattu myös, jotta sisällä ei tarvinnut piipahtaa, jos sitä halusi välttää. 


Ystäväni, jolle miehensä kanssa talli kuuluu, halusi järjestää turvallisesti joulukivaa, eikä ottanut siksi laisinkaan pöytämaksua. Iloa vaikeaan aikaan ja joulumieltä meidän kyläläisille. Olin mukana hääräilemässä alkuvaiheessa ja tila oli tosi tunnelmallinen eikä ollenkaan suuren suuri. Vain muutama myyntipöytä ja kaunista joulutunnelmaa. Sellainen joulun piipahdus. Saman tilan yhteydessä toimii Pakohuone Aivoriihi, jonka löydät Googlaamalla ja joka sijaitsee Porvoon ja Sipoon rajalla.


Laitan tähän vähän luettelonomaisesti niitä juttuja joita sain "urakoitua valmiiksi". Kauppa kävi hyvin hiljakseen ja paljon jäi myymättä, mutta ne aion pakata ensijoulua varten ja toivon, että maailma olisi silloin jälleen mallillaan ja kylätalollamme joulutori joulupukkeineen ja puuroineen myös.

Näitä joulusukkia taas tein tänäkin vuonna ja kirjoin niihin helmiä, ripustin kulkusia ja muita koristeita. Ripustusnyörit olin punonut itse, joten käsin tehtyjä olivat alusta loppuun. 

Minusta joulusukat vain ovat niin kauniita ja niihin on ihanaa pujottaa rakkaalle joku kiva yllätys. Niitä meillä kotona roikkuu ovissa, ikkunoissa, sängyntolpissa ja seinillä sekä tietysti takkasukat ovat aina ne samat, jotka ompelin kun poikamme oli pieni. Aattona oli tonttu jo aikaisin tuonut sinne yllätyksen.


Joulukorttini näyttävät tänävuonna mm tällaisilta. Kaverien kortit eivät välttämättä ollenkaan! Käytin niihin askatteluarkkeja. Jätin tekstit pois, sillä asun kaksikielisellä paikkakunnalla ja kuulumisillekin oli mukavaa jättää tilaa.


Pakettikortteja tein toki taas pussikaupalla. Niitä on tapanani antaa myös kavereille ja ylimääräiseksi tervehdykseksi.Sitten olivat nämä kirjanmerkit, joita annan myös lukevaisille ystäville. Askarteluarkkien ja printtien kuvia kartongeilla, glitteriliimaa koristeeksi, kelmutus ja metallirengas, jonka läpi itsepunottu nyöri. Siinäkin saattaa olla kulta- tai hopealankaa joukossa. 


Kirjanmerkki on kivaa antaa extrana joululahjakirjan mukaan!

Kynttilät kun kuuluvat jouluun, niin niitä on kivaa antaa valmiissa "paketissa". Tänä jouluna kaiversin Dremel-monitoimityökalulla jouluisia tekstejä, köynnöksiä ja sydämiä lasipurkkeihin. Laitoin pohjalle valkoista ,mursketta lumeksi ja decoupage-kynttilän tai tuikun valmiiksi annettavaksi.Tein myös ostamistani hurrikaaneista lumimaalilla ja servettikuvioilla (decoupage-kiinnitys) "lumisia" lyhtyjä, joiden läpi kynttilän valo näkyy todella kauniisti.Viimeiseksi käsittelin hurrikaanit säänkestävällä lakalla, joka antaa lyhdyille todella pitkän käyttöiän ja sallii niitä käytettävän myös esim lasitetuilla parvekkeilla.


Tilkkuinen torkkupeitto, joka sekin jäi myymättä, kuten moni muukin väsäämäni juttu, on amerikkalaistyyppinen ja jää ensijouluun....ellen keksi antaa sitä lahjaksi jo tänä jouluna!

Viimeisenä ovatkin sitten sinkkiämpärit, jotka spraymaalasin mattavalkoisiksi, ripustin rusetin ja jonkun sopivan korsteen, kuten kristallin, sen korvaan eli siihen misstä sanka alkaa ja annoin erilaisen decoupagekuvion jokaiselle.

Ideana on laittaa joulusypressi, pieni joulupuu tai joulukukka säätä kestävään ämpäriin. Viedä ne lahjaksi tai somistaa omaa kotia. Ämpärissä (5 l) voi asettaa tarjolle - tai viedä viemisiksi - vaikkapa myös herkullisten erikoisoluiden kokoelman ja siinä voi jälkikäteen säilöä, vaikka hennoimmat joulukoristeet. Reunat suojaavat hauraimpiakin koristeita. Nämä ämpärit kestävät säätä.

Tällaisia värkkelöintejä tein tällä kertaa. 

Oikein ihanaa ja turvallista joulunodotusta kaikille! Toivottavasti sait inspiksiä vielä tähän joulun korville, sillä vielä ehtii! 💝  

***********************************************************

TONTUTKO ASIALLA? Pahoittelen, että osa kommenteista ja vastauksista on kadonnut taivaan tuuliin! En tiedä mitä on tapahtunut, mutta olen ollut todella mielissäni kaikista kivoista kommenteista. Toivottavasti nykyiset tekstit pysyvät paikoillaan. 


9 kommenttia:

 1. Wauh... oletpa ollut ahkera, todella kaunista ja ihanaa olet askarrellut. 💝 Ihanaa joulunodotusta sinulle.💝

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ❤. Sinulle myös ihanaa joulua ja sen odotusta 🎄.

   Poista
 2. KAIKKI ENNEN 12.12 ANNETUISTA KOMMENTEISTA VASTAUKSINEEN ON KADONNUT TAIVAAN TUULIIN. ARVELEN, ETTÄ KYSYMYKSESSÄ OVAT GOOGLEN TAANNOISET ONGELMAT. ILOITSIN KOVIN KOMMENTEISTA JA OLEN TÄSTÄ PAHJOILLANI. MUKAVAA JOULUA KUITENKIN KAIKILLE!

  VastaaPoista
 3. Aivan kuin karkkikauppaan tulis!
  Joulu-höperönä (vaikka tänä jouluna..vähän...:(,tykkäisin just tuollaisesta pienestä joulupuodista...
  🧡🎅🤶
  Kiitos ihanista kaikista vinkeistä!
  Tämä koko tarina ihanine kuvineen kuin joulusatu;)
  Minun joulu jatkuu nuuttiin....
  Harmi tuo kommenttien häipyminen:(ärh!!!
  Hyvää uutta vuotta,!
  Kaikkea kaunista Sinulle Ulla-Annika!
  Lämpöisin ajatuksin Liisa👩‍🦳

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos jälleen niin sykähdyttävistä sanoistasi. Oikein parasta tätä vuotta sinulle! ❤😊

   Poista
 4. Todella hienoja ideoita ja toteutuksia sinulla. Toivottavasti muistan edes osan näistä tulevia tarpeita ajatellen. Liityin lukijaksi etten vain menetä mitään ideaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sude ja tervetuloa ❤😊 ja ihanaa ja turvallista kuluvaa vuotta!

   Poista
 5. Kylläpä ahkeroit! Tällä kertaa joulunalusaika nyt oli tällainen, mutta kiva, että edes pienet joulmyyjäiset saitte pidettyä ja hiukan kauppa kävi. No nyt ensi jouluksi on sitten jo paljon kaikkea todella kaunista myytävää. Ihania juttuja olet tehnyt.
  Toivotan kaikkea hyvää Sinulle tälle uudelle vuodelle ❤️

  VastaaPoista
 6. Kiitos ja kaikkea hyvää myös sinulle ja perheellesi ❤.

  VastaaPoista