Hae tästä blogista

torstai 17. syyskuuta 2020

Tomaatti-kesäkurpitsasosekeitto, mikä ihana lohturuoka!

Lämmintä keittoa ystävät!

Nuo kasvimaan superkasvajat, zucchinit, vieläkö keksit reseptejä? Niin pian sateella isoksi kasvavat vihannekset, joita ei kasvimaalta ihan kaikkia ehdi pienempinä ja maukkaimpina käyttää millään ja jotka ovat satoaikana niin edullisia ostaa. Tällä kertaa kokeilin sosekeittoa, joka jälleen kerran on helpoista helpoin. Ja niin hyvää tuli, että pitää kertoa teillekin. Tee iso kattilallinen ja pakasta.


Tarvitset:

2 isohkoa kesäkurpitsaa (toinen oli melkoinen vonkale!)

1 iso sipuli

1 iso valkosipulinkynsi

1 isompi purkki tomaattipyrettä (pyre antaa voimakkaamman tomaatin maun kuin murska)

2 kasvis- tai kanaliemikuutiota

2 prk ruoanlaittokermaa (itse käytin 10%:sta)

timjamia, basilikaa, suolaa ja pippuria


Kuori kesäkurpitsat ja kuutioi. Paksu kuori jää soseutettaessa helposti hippusiksi. Silppua sipuli ja siivuta valkosipulinkynsi. Kuullota ne.

Lisää vettä niin, että vihannekset peittyvät ja lisää sitten vielä purkillinen tomaattipyrettä ja liemikuutiot kun vesi kiehuu. Samoin mausteet. Anna kiehua hiljalleen raollaan olevan kannen alla (kesäkurpitsat päästävät nestettä, mutta tarkkaile, ettei pääse kuivumaan). Kun vihannekset alkavat olla pehmeitä, lisää kerma. Kuumenna ja anna kiehahtaa pari minuuttia. Soseuta keitto. Tarkista maku ja nauti!


Vinkki: Lisää nokare vuohenjuustoa joukkoon.

Itse tykkään nauttia tämän keiton paahdettujen siemenien kanssa, paahdetun sipulin kanssa (esim Lidl) tai krutonkien kera. Lisukkeeksi sopii myös raejuusto.

Lämpimiä syyspäiviä kaikille! 💚

Onko sinulla joku mielisosekeitto, joka valmistuu käden käänteessä ja jota voisi kutsua lohturuoaksi?💚



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti