Hae tästä blogista

keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Syksyn värein kotiovelle ja takkaan tuli. Ystävät ja oma perhe.

Hei taas ystävät!

Mikä piristäisi kesäihmisen haikeutta paremmin kuin oman kotioven värikylläisyys ja syksyn juhlistaminen, kunhan vauhtiin pääsee. Jo tuossa aikaisemmin (monestikin) olen todennut kuinka ihailen keskieurooppalaista tapaa koristaa portinpielet, kauppojen ikkunat ja sisäänkäynnit, niin kotien kuin julkisten rakennustenkin. Myös kerrostalojen ikkunat, sisäänkäynnit ja parvekkeet kukkivat ja koristautuvat.

Olen yrittänyt tuota tapaa noudattaa, myös siksi, että suoraan sanoen, jo hieman etukäteen kammoan pimeyttä. Ihan kohta se alkaa - ja  toden teolla. 

Mutta silloin, hahaa - alkaakin minulla kammotuskausi...tuo kamalankaunis aika kotonani, En mistään luurankovilleistä itse perusta, mutta jotakin hauskaa Halloweenia kohti on keksittävä. Juuri silloin, kun mikään ei oikein muuten huvita.

Suunnittelen jo tunnelmallisia oranssin ja tummanpuhuvien värien Halloween-illallisia vaikkakin ihan ilman mörköjä. Tuo aika on kuin silta, läpi tylsimmän ajanjakson ja kappas, pian päästäänkin jouluun!  Kesäihmisen selviytymiskamppailu ja askarteluideoiden aarrearkku.

Mutta takaisin varsinaiseen aiheeseen.

Sisäänkäynnin koristamisen ei tarvitse olla kallista. Käytin kaikkea mikä kotona jo oli. Löysin K-raudasta aivan ihmeellisen spraymaalin (oli jo valmiiksi), joka tuntuu pysyvän kiinni jopa lasissa, ei heti ensimmäisestä raapaisusta irtoa ja tekee kaunista jälkeä. Niinpä maalasin jo kertaalleen maalatun ja koristellun kukkapurkin valkoiseksi. Peittävä maali, joka kuivuu nopeasti.Löysin Kouvolan Veturi-kauppakeskuksesta aika ihanan monivärisiä syysastereita. Ne olivat pieniä, joten ostin niitä 4.

Vanha polkupyörän kori sai kaksi kukkaa koristamaan sitä.


Kurpitsaukkelin löysin jo kesällä kierrätyskeskuksesta parilla eurolla. Syysasterit maksoivat vähän yli 20 e. Vanhassa lasipurkissa on tuoksukynttilä, joka on vadelman värinen (väri löytyy myös astereista) ja jota en halunnut enää haistella sisätiloissa. Ulkona se tuoksuu hyvältä!


Kaikki muut kukat ovat peruja kesältä ja muratit jopa edelliseltä kesältä. Leudon talven ja osittain pikkukuistilla viettämänsä ajan vuoksi, ne ovat yhä hengissä ja kovin runsaatkin vielä.

Edellisessä postauksessa muistelin viime syksyn rappuskoristelua ja siellä näkyi peltinen kurpitsa-ukko. Nyt se on nurinniskoin käännetty ja nostettu ison amforan päälle. Sisältä pursuaa muratti.


 Sateet ja viileät yöt ovat antaneet muratillekin hieman syysväriä lehtiin. Sen siirsin rappusille ihan toisesta paikasta.

Kurpitsat ovat kovanluokan juttuja, ei tee linnun nokka koloja näihin. Meillä maalla viipottaa myös mm metsähiiriä, joten oikeita kurpitsoita ei voi pitää portailla kuin vain hetken ja päiväsaikaan kun on itse paikalla. Valkoiset ostin viime syksynä Koiramäen pajutallilta Tuusulasta. Ja iso oranssi on ollut näytillä jo monta kertaa. Se on entisestä Hong Kongista ja itse spraymaalattu ja betonia.

Sitten vielä tuunattu kranssi paikoilleen ja oviaukko on valmis.Syysasuiseen takkaan taidan virittää tulen. Pysytään viileilläkin lämpiminä. 💕


Onko sinulla joku kiva "selviytymiskeino" kesäihmiselle ? 😊
Olisi taas kivaa kuulla sinusta 💕


 

10 kommenttia:

 1. Kauniita juttuja olet laitellut. Täällä vielä kesäkukkaset etuoven molemminpuolin on niin hyvässä kukassa, että syksyiset jutut saa vielä odottaa. Onneksi vielä aurinko lämmittää,niin se tuo häivähdyksen menneestä kesästä. Kesä, se meni taas niin nopsaan ohi!

  Mukavia syyspäiviä sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun on taas lämpimiä päiviä! Kiitos Sari. Kyllä meni kesä niin nopeaan, toivotaan, että kukkasi kukkivat vielä oikein pitkään! Hyvää syksyä!

   Poista
 2. Kiitos Ulla Annika! 🍁🍂,"kranssin kiinnitys tosi hyvästä ohjeesta"
  Kaunis ,kutsuva,huoliteltu sisään tulo toivottaa oman väen ja vieraat Tervetulleeksi.

  Kaikki kaunis,mikä tuo hyvän mielen ...
  Mukavaa ja kaunista syksyä!,Sinulle 🍂🍁💛🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kivoja kransseiluja :). Ihastuttavaa syksyä, Liisa!

   Poista
 3. Ihanan syksyistä ja kaunis kuisti. :) Viikonloppuna ostin ison kasan eri kokoisia kanervia/callunoita. Odottavat vielä terassilla, pitää laittaa ne vaikka tänään ruukkuihin. :) Joka vuosi on harmi ottaa kesäkukat pois, mutta toisaalta kiva aloittaa syksy istuttamalla syksyn sävyjä. :)

  VastaaPoista
 4. Hei ja kiitos taas kivasta kommentista. Olen aivan samaa mieltä ja tällainen "sijaistoiminta" on kyllä minulle ainakin niin tarpeellista :). Mukavaa syksyn jatkoa sinne Saksaan!

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis sisääntulo :) Tiedän, että sinä olet oikea halloweenihminen ja panostat siihen niin kauniilla jutuilla. Meille se on vähän kaukainen asia. Mukavaa lokakuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa, vanha kaverini :). Tuttu juttu tuo Halloween. Pitänee joskus yllättää :) :) :)! Kivaa lokakuuta sinnekin!

   Poista
 6. Ihanan kutsuvaksi olet koristanut sisääntulonne! Minäkin tykkään juuri noista keskieurooppalaisista tavoista "sisustaa" myös sisääntulo ja meillä löytyykin monenlaista härpäkettä kuistilta. Tykkään myös syksystä, vaikka aina haikein mielin hyvästelen kesän. Syksyssä on ihan oma viehätyksensä.
  Pirteää lokakuuta Sinulle 🍁🍂🕯️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3! Syksyssä on todellakin oma viehätyksensä ja olemme saaneet nauttia, vetisen alun jälkeen, aika ihanista ja lämpimistä säistä. Se vie jo pitkälle. Ihanaa syksyn jatkoa sinulle!

   Poista