Hae tästä blogista

tiistai 7. heinäkuuta 2020

Hurrikaanit ja paluu hiljaiselosta, on heinäkuu!

Ihanaa heinäkuuta kaikille!

Puuhaa on riittänyt ja paljon on tullut oltua ihan kotinurkissa, Vaikka askartelut ja käsityöt ovat täyttäneet aikaa ja makuuhuonekin on remontoitu valmiiksi, niin jotenkin tämä korona-aika vei kammottavuudellaan energiat. Ei ollut yhtään "paukkuja" seurata blogeja tai laatia omia juttuja, kunhan tuli nyherrettyä (ja roikuttua fb:ssa...) Toivottavasti olette terveitä ja jaksamme viimeiset rutistukset (vielä vähän) 💙.

Vaikka ajat ovat nyt paremmat, vaanii minulla pelko uusintakierroksesta kuitenkin olkapäällä. Silti - NYT ON KESÄ ja se on iloinen juttu!Talon vierustalle on joskus muinoin tullut Sinisiä liekkejä ja tänä kesänä niitä on ihan ennätysmäärä. Se on kaunis, mutta itsepäinen kasvi. Jos sitä yrittää istuttaa niin turha toivo, se kasvaa juuri siellä missä itse haluaa, hui hai istutushaluisille! Kaunis se on ja pörrit tykkäävät kovasti.

Tänä kesänä tartuin taas Dremel-poraan ja koska löysin kaupasta Miljögårdenin paksua lasia olevia purnukka/maljakko/hurrikaaneja, päätin tehdä kaukokaipuumatkan Hamptonsiin. 
Sinne ei varmasti vielä pitkään aikaan ole asiaa, mutta jospa mielikuvitusmatkailusta olisi apua kunnes, toivottavasti pian, siellä helpottaa ja voi alkaa uudelleen  miettimään jos joskus sinne pääsisi.

Sielläpäin, New Yorkin kupeessa Long Islandilla ja Massachusetin suunnallakin on paljon paikkoja, joilla on intiaaniperäisiä nimiä, Sagaponac, kuten ihanassa jo klassikoksi tuleessa elokuvassa "Jotakin annettavaa" (jossa on SE talo), Montauk jne. Siellä monissa kuvissa ja esineissä esiintyy valas, sillä siellä on pyydetty noita mahtavia meren valtiaita muinoin. Niissä on jotakin niin hellyyttävää ja sympaattista!

Koristelin itselleni hurrikaanilyhdyksi valasaiheisen kaiverretun lyhdyn tekstillä "Whalecome to beach house", jossa lainattu sanaleikki. En ole koskaan muuten noissa maisemissa käynyt, vaikkakin muualla Amerikassa olen liikkunut ja itse New Yorkissa kyllä. Sieltä on profiilikuvanikin Central parkista (pakollisen nakkisämpylän kera, heh!).
Valaan ääriviivat eiväy kuvassa erotu niinkuin luonnossa, mutta sadesäällä on niin tunnelmallista kun sade ropsottaa kattoon ja kyntiilät on sytytetty.

Decoupagella oli taas kivaa työskennellä kuvioita, kuten joka kesä. 
Tässä sitten muita kaiverrusaiheita, laitoin paperin purtiloon (alempi kuva), että kaiverrettu osuus erottuisi kuvassa  paremmin.

Teinkin sitten monenlaisilla kuvioilla, mutta kaikki hyvin rantameiningillä. Yksi mielikuvioistani on taskurapu, joka löytyy mm pienemmistä lasipurkkilyhdyistä sekä hummeri, jonka tein ystävälle. Nämä isot purkit voivat hyvin koristaa pöytää ilman kynttilääkin, esim katkarapusalaatilla täytettyinä tai rantakiviä pohjalle laitettuna, vettä ja vaikkapa tillinippu koristamaan rapujuhlapöytää.Pikkuiset simpukat purkkien pohjalla ovat matkamuistoja Kanarialta. Sinnekin jo haluaisin....!

Nämä kynttilähässäkät sopivat hyvin rapujuhliin, mutta itse, vaikka en ronkeli ruoan suhteen ole (oikeasti!) niin minulle ei perinteiset rapujuhlaravut  vain maistu, vaikka yrittänyt kyllä olen. 

Joten! Jos olet hengenheimolainen ja vaikka et olisikaan, niin kurkistapa viime elokuun rapujuttu (resepti). Tämä siis muistona.  Herkulliset chilikatkaravut syntyvät käden käänteessä ja niitä on kivaa tarjota vaikka alkupaloiksi. Korianterin voit korvata sileälehtisellä persiljalla, jos haluat.

Toivottavasti heinäkuu on kaikin puolin nautittava! Lupaan palata piakkoin taas asiaan, sillä täytyyhän tässä pikkuhiljaa alkaa reipastumaan, eikö! 

Aiotko nauttia rapujuhlista? Onko sinulla kivoja ideoita, jotka haluaisit mainita? 💙
Olisin iloinen jos taas pitkästä aikaa kuulisin sinusta. Ihanaa sydänkesää!


4 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kynttilähässäkät <3 .. kaiverrukset ja kaikki!Olet kyllä tosi taitava!Kyllä se kamala korona vaan vaikuttaa itse kuhunkin jollain tavalla ja sen ymmärtää ettei aina ole jaksuja ihan kaikkeen.
  En ole oikein rapuihmisiä,mutta muuten tykkään tunnelmoida kynttilöillä ynm valonlähteillä.
  Oikein ihanaa sydänkesää Sinulle Ulla Annika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Ihania juttuja sinullakin ja sina ilo vierailla blogissasi 💕.

   Poista
 2. Taas kivoja käsitöitä! :) ❤ Olet niin taitava! :) Mukavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista