Hae tästä blogista

torstai 26. maaliskuuta 2020

Askarteluleikki lapsuudesta: Paperiperheet

Hei ystävät,

Facebookissa pyöri haaste, jossa pyydettiin julkaisemaan lapsuuden ja nuoruuden valokuvia. Se palautti kivoja muistoja mieleen omasta lapsuudesta. 
Ajatus siitä, että moni kaipaa nyt lasten kanssa tekemistä, sai minut julkaisemaan tämän leikin, jonka kavereiden kanssa keksimme, joskus kauan sitten. Tässä aika kuluu mukavasti aivan varmasti.
Leikin nimi on Paperiperheet.

Tarvitset nipun aikakausilehtiä, jotta voisit leikata irti kuvia. Ihan oman maun mukaan ja mitä on saatavilla. Tarvitset kuvia ihmisistä, joista muodostuu perhe ja kuvia huoneista, joista taas muodostuu juuri sellainen ihana koti, jossa perhe asuu.

Kodin voi tietysti tehdä myös teini-idolille tai filmitähdelle. Mitähän kaikkea luksusta tuolla idolilla kotona onkaan ja miten hulppeassa asunnossa hän asuukaan! Jatkossa siihen voi aina "rakentaa" lisäsiiven, perustaa puutarhan jne. Uima-allas!

Huoneet laitetaan sitten kuvina lattialle tai pöydälle. Ainakin ihmiset kannattaa liimata taustakartongille, niin kävely sujuu hieman ryhdikkäämmin läpi unelmatalon eikä yllättäviä "amputaatioita" niin helposti tapahdu.

Huoneisiin voi sijoittaa myös lisähuonekaluja ja tarvitsevathan asukkaat myös ruokaa ja kattiloita ym tavaroita. Irtotavarat voidaan sitten laittaa säilytykseen kaappiin, jonka kuva voi olla, vaikkapa kirjekuoressa. Ruoka säilyy parhaiten "jääkaapissa". Niin pikkuesineet säilyvät ja löytyvät myöhemminkin.

Perhe tai idoli saattaa tarvita myös lemmikkieläimen ja sille oman tyynyn tms.

Ihmisille voi tietysti askarrella vielä vaatteitakin, vaikka piirtämällä ja leikkaamalla paperinukketyyliin. Kuten huomaat, tämä vain laajenee eikä loppua näy. Joka päivä voi keksiä jotakin uutta.

Tämän leikin kanssa pelkästään valmistelu- ja askarteluvaiheessa kuluu kyllä aikaa ja leikin voi korjata talteen pinoamalla, joten tilaa se ei tule viemään vaikka sen säilyttäisi pidemmänkin aikaa.

Ai niin, ja auto! Sekin on tarpeellinen 😊. Autotalliin (alle) voi auton säilöä.

Kuvat lehdistä ovat  tässä vain inspiraatiomielessä, sillä oma lapsi on jo lentänyt pesästä, eikä lapsenlapsia itselläni vielä ole. Ihmisten kuvia en ole voinut myöskään julkaista  ilman lupaa. Hauskoja askarteluja ja leikkejä!Onko sinulla jokin kiva idea, jonka haluaisit jakaa nyt kun oleskelu keskittyy monilla vain sisätiloihin? 

Taltutetaan yhdessä tämä virus, kyllä me siihen pystymme. Pidä huoli itsestäsi 💕.

14 kommenttia:

 1. Olipa ihana muisto ja vinkki! Omasta lapsuudesta tulee mieleen samantapainen leikki, jossa piirsimme koteja, talon pohjapiirros, suurelle paperille "Hinnuhannuja" varten. Nämä olivat Disneyn pieniä, 5 -7 cm kokoisia muovisia hahmoja. Parhaat talot väritettiin ja säilytettiin myöhempiä leikkejä varten. Ja talot laajenivat tarpeen mukaan... Terveisin Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnuhannut! Ihana nimi :). Tuolla leikillä sai kyllä mielikuvitusta käyttää ja varmasti ihania huoneita ja taloja syntyi <3. Nuo "vanhat leikit" kuulostavat niin hyville, kun ne eivät ole valmiiksi tehtyjä. Mukavaa pääsiäisen odotusta, Päivi ja kiitos kivasta kommentista :).

   Poista
 2. Miten kiehtova adkartelu- ja leikkivinkki! Omasta lapsuudestani en tuollaista muista. Paperinukeilla sen sijaan leikittiin paljon ja piirrettiin itse niille vaatteita. Meillä on isommat lapsenlapset poikia, mutta varmaan hekin voisivat hekitellä tästä leikistä pojille sopivan version.
  Oikein ihania keväisiä päiviä Sinulle Ulla Annika 🌞❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina niin ihania terveisiä sieltä meren ääreltä <3. Kyllähän tämä taitaa enemmänkin tyttöjä kiinnostaa, mutta jospa vaikkapa autroilun maailmasta löytyisi jokin idea, ei että me tytötkään moottoreita pelkäisimme:). Ihanaa pääsiäsien odotusta ja pysytellään terveenä, jooko! <3

   Poista
 3. Kiitos vinkistä💛Tulin piipahtamaan blogiisi pitkästä aikaa💛Aurinkoista kevättä💛💛💛💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista kevättä ja kivaa pääsiäistä! <3 :)

   Poista
 4. Ihana idea! Palautui myös mieleeni, että siskon kanssa piirsimme pohjapiirroksia, jotka kalustettiin sarjakuvalehtien kalustein. Asukkaiden nimet poimittiin myös lehdistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno idea! Hyvää kevään alkua ja kiitos kun kommentoit ❤.

   Poista
 5. Kiva idea!
  Minä olen askarrellut kaunista reseptikirjaa.
  Liimailen kivoille lehtien sivuille papereille käsinkirjoitetut reseptit ja kokoan kansioon.

  Lempeää toukokuuta sinne ja pysytään terveinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Susanna, mahtavankivaa kuulla sinusta. Olen ollut hieman jähmettynyt tämän koronatilanteen ja kotona tehtävän remontin vuoksi, joten on ihan jäänyt bloggailu hetkeksi syrjään. Tuo reseptikirja on ollut mielessäni myös, ihan vanhanaikaisesti. Joskus aikoinaan keräsin reseptejä värillisille A4-paperiarjkeille ja laitoin niitä kansioihin - nyt on scrappäayskirja odottanut kaapissa jo yli vuoden :). Ihanaa kevään loppua ja kesän alkua sinne jo lämpimään! Ja terveyttä!

   Poista