Hae tästä blogista

sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Herkullinen sitruunalohipasta "Amore"

Hyvää alkanutta vuotta kaikille rakkaille lukijoille sekä kiitokset kun olette seuranneet blogiani! Nyt haluan tarjota teille herkullisen sitruunalohipastan 💛.




Talvi on syvimmillään, ainakin almanakassa, ja kesäihminen haluaa tuoda "etelän herkkuja" ja aurinkoa jo pöytään. Pieni lupaus tulevasta keväästä syttyi, kun aurinko vilkutti taivaalta ja päivä pitenee.

Tämä herkullinen sitruunalohipasta syntyy taas kuin ohimennen ja kastikkeen voi valmistaa jo vaikka ennen reippailemaan lähtöä, sillä kastike on aina parhaimmillaan kun se saa hetken tekeytyä.
Jos haluat juhlistaa tätä ihanaa ruokaa, voit lisätä siihen vaikkapa katkarapuja tai/ja simpukoita. 



Elintarviketeollisuus on helpottanut nykyihmisen oloa jälleen ja miksei sitä hyödyntäisi kun voi. Jo viime kesänä löysin Sitruuna ja pippuri-kerman ja se on tämän reseptin niksi parhaasta päästä. Rasvaa vain 10g ja laktoositon. Kertakaikkisen ihana!


Valmistat sitruunalohikastikkeen näin.


1 sipuli
1 pieni valkosipulinkynsi veitsenlappeella muussipainettuna ja paloiteltuna
1 paketti kylmäsavulohta (graavi)
tilliä
1 kokonainen kalaliemikuutio (maun mukaan)
pikkuisen vettä, jotta liemikuutio sulaa
1-1,5prk sitruuna pippuri-kermaa
kapriksia (jos haluat)
sitruunaoliiveja (jos haluat)
ripaus timjamia


Kuullota silputtu sipuli, paina veitsenterän lappeella valkosipuli pehmeäksi ja leikkaa pieneksi ja sen jälkeen leikkaa savulohi saksilla paloiksi joukkoon ja paista. Lisää tilkka vettä ja liemikuutio. Itselläni lorahti hieman liikaa vettä, jolloin pastan kastikkeen kermaisuus hieman ohentui...maku oli kuitenkin oikein hyvä.




Anna kiehua hissukseen hetki ja lisää purkillinen sitruuna ja pippuri-kermaa ( ei ole sitruunapippuri !) ja heti perään saksittua tillliä reippaasti. Kiehauta kaikki kypsäksi.




Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Sitruunan makua voi tehostaa sitruunamehulla jos mieli tekee.

Valmis!

Jätä lämpöisenä maustumaan ja keitä pasta.




Italialaiset eivät yleensä nauti mereneläviä sisältävien pastaruokien kanssa parmesaania, mutta itse tykkään sitä lisätä omalle lautaselle lähes aina.

Sitten vain raikas lisukesalaatti peliin!

Buon apetito!

Mukavia talvipäiviä kaikille! 💛
Miten sinun uusi vuosikymmenesi on alkanut? Ovatko keväisemmät herkut jo mielessä?💚






19 kommenttia:

  1. Hienot kuvat ja niin herkullisen näköinen annos!<3 Tuota pitääkin joskus kokeilla meidän perheen kalastajille:) Täällä vuosikymmen on alkanut oikein mukavan rennoissa tunnelmissa. Huomenna pitäisi viedä poika kertausharjoituksiin ja sitten onkin muutama päivä vapaata! Lunta vaan toivotaan edelleen mutta onhan tätä talvea vielä pieni tovi jäljellä:) Ihanaa alkanutta vuotta sinne teille ja kivoja bloggailuhetkiä tänäkin vuonna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Päde, noin ne "vekarat" kasvaa - liian nopeasti, mutta aina ovat silti lapsia meille äiskille. Tuon kastikkeen voi tehdä myös kanalle, miksipä ei! Kiiytos kivoista toivotuksista ja toivon myös kivoja uusia ideahetkiä bloggailuun sulle! <3

      Poista
  2. Lohta tulee syötyä vähän liian harvoin, mutta voisin ihan koittaa tehdä tätä joku päivä kun meillä pojat tykkäävät siitä kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liohi on kyllä niin hyvää... kivaa jos kokeilet tätä ja toivon tietenkin että maistuu :). Mukavaa viikkoa ja alkanutta vuosikymmentä, Maiccu! <3

      Poista
  3. Herkulliselta kuulostaa. Varmasti hyvää. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma63 :), kivaa alkanutta vuosikymmentä ja bloggailuhetkiä!

      Poista
  4. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla! Kuulostaa kivan yksinkertaiselta.
    Meillä uusi vuosikymmenen on alkanu suurten tapahtumien myötä.
    Hyvää uutta vuosikymmentä teille sinne ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa ja ihmeellistä uutta vuosikymmentä! Käynpä piipahtamassa blogissasi! <3 :)

      Poista
  5. Oi mikä herkkupasta! :) Ja miten kiva pasta-astia! Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)! Joo tuo kippo on RM:n eli hollantilaisen Riviera Maisonin (talo Rivieralla) viimekevään mallistosta. Ihastuin siihen kun se oli niin sympaattisen pyöreä ja sopii niin hyvin muihin aikaisemmin hankkimiini astioihin. Tipoittain tulee niitä ostettua ja näitä sitten lopulta kertyi 4. Sopivat niin moneen, myös jätskiannoksiin. Kivaa viikkoa sinullekin! :)

      Poista
  6. Kiitos sinulle tästä ohjeesta. Sinulla on aina hyviä ja kokeilunarvoisia ohjeita. Hyvää loppuviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila ja hyvää viikonloppua myös sinulle <3!

      Poista
  7. Mikä herkkuohje taas ja kiitos siitä :P Tuota sitruunapippuri ruokakermaa olen käyttänyt ja tykkään siitä kovasti.Ihan mukavasti on uusi vuosikymmen alkanut ja kyllä on kevyemmin aloitettu sekä makeat herkut hetkeksi ainakin karsittu pois ;) Mukavaa viikonloppua Ulla Annika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä <3! Juu kurimuksen pitäisi alkaa minullakin pikkuhiljaa :)...Kiitos kivasta viestistä taas, Anu :). Ihanaa viikkoa sinulle!

      Poista
  8. oi``,mikä herkku-resepti:).
    Vuodetkaan eivät veljiä keskenään....
    ...tuo ihmisen mieli nin helposti haavoittuva..taitaa olla osa syynä ;) jo ilmavirrat ;) ja atämä ainainen kosteus/harmaus...Valomollaketta ei oo näillä main näkynyt? Onko ottanut jostakin nokkiinsa???:))
    Mutta ,Kiitos ystävien ...oikea balanssi löytyy,tähän mielen/valosampaan maailmaan!
    Kevyesti kohti ...kevättä....
    Kiitos !
    Mukavaa talvista tammikuuta!Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa .) :) :)! Ei ole valomollaketta pahemmin täälläkään, mutta ei onneksi ole lumitöitä :) :) :), kaikella on aina puolensa. Ihanaa viikkoa sinulle, kyllä se aurinko pian varmaan sieltä pilkistelee!

      Poista
  9. Että näyttääkin herkulliselta, namskis.♥Mukavaa alkanutta vuotta 2020 ja leppoisaa sunnuntaita sinulle.♥

    VastaaPoista
  10. Tämä ohje tuli tehtyä ja jatkossakin tulee varmasti tehtyä. 😀. Kiitos.

    VastaaPoista