Hae tästä blogista

torstai 20. kesäkuuta 2019

Vielä ehdit, vaikka juhannukseksi: Herkullinen, vaikkakin hieman erilainen lohikeitto!

Hei kaikki juhannukseen valmistautujat!

Tunnustan heti, että olen tästä kertonut jo aikaisemmin n. 3 vuotta sitten. Lukijoita ei vielä ollut juurikaan ja siksi ajattelin "lanseerata" tämän reseptin uudestaan, reseptin, joka on muuntautunut hieman matkan varrella ja joka lähtee meiltä aina vieraiden mukaan. Lohikeitto, joka ei harmaannu jääkaapissa yönkään yli ja on samettisen maukas.





Teet sen näin:

Maidon tai kerman asemesta käytä tuorejuustoa. Olen tehnyt keiton lukemattomia kertoja käyttäen Créme bonjourin aurinkokuivattu tomaatti-juustoa, mutta hieman kevyemmän version saa vaikkapa Violan savulohijuustolla (light) jolloin voit kontrolloida rasvan määrää sillä lohi on itsessään rasvainen ja varsinkin merilohi. Kumpikin lohi käy kuitenkin. Laktoosittomaksi saat keiton sopivalla juustovalinnalla. Maustamisvinkkejä lopussa.

Kuori ja pilko perunat kattilaan. Silppua, leikkaa tai viipaloi sipulia maun mukaan. Kaikki sipuli käy keltasipulista kevätsipuliin, jopa punasipuli on ok. Viipaloi mukaan myös porkkanaa. 
Peitä vihannekset vedellä, mutta älä täytä sillä kattilaa. Vettä voi aina tarvittaessa lisätä. Kun vesi on alkanut kiehua, lisää mukaan 1-2 kala tai kanaliemikuutiota  tai molempia (riippuu kuinka ison määrän keittoa valmistat). Lisää tässä vaiheesdsa myös juusto. 




Jotta keitto saa syvemmän maun ja ihanan värin, lisää 1-2 rkl tomaattipyrettä mukaan.
Maista ja lisää suola ja pippuri ja halutessasi myös kapriksia. Sitten, nipsi mukaan reippaasti tilliä....punainen/oranssi/vihreä....ihanat värit!

Kun vihannekset alkavat olla pehmeitä, voit halutessasi lisätä joukkoon vielä vaikkapa pakasteherneitä, niistä itse tykkään (keventävät kivasti), ja lopuksi pinnalle nahattomat lohipalat.

Kun kala on kypsynyt, on keittokin valmis.




Vinkki 1: Jos käytät aurinkokuivattu tomaatti-juustoa, lisääpä joukkoon myös kuivattua basilikaa ja nipsittyjä aurinkokuivattuja tomaatteja....

Vinkki 2: Juustoa pitää olla runsaasti, mieluiten koko askillinen.

Bon apetit ja oikein ihanaa Juhannusta! 💙




Pistäthän viestiä, jos tykkäsit? 💙

16 kommenttia:

  1. Voi ei, varmasti tosi ihanaa ja kokeiluun menee ilman muuta! Nautinnollista, kaunista ja rentouttavaa Juhannusta myös sinne teille!

    VastaaPoista
  2. Hieno ohje! Yks juttu, mistä saa tomaattipyrettä? Olen eräänkin kerran seisonut ymmälläni siinä pulloihin ja purkkeihin säilöttyjen tomaattien hyllyn edessä. Ei ole enää löytynyt sitä pientä alumiini(tms)purkkia, jota oli kätevä käyttää niin porsaan, soossiin tai mihin hyvänsä. Se oli just passeli koko ja se oli täyttä tavaraa. Kerro se merkki, mitä käytät! 🍅

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. No voi, tämä nyt vähän viivästyi juhannuksen vieton vuoksi. Ostan monesti tuubissa ja mm Lidl myy. Monesti laittavat nuo pyreet jonnekin alimmalle hyllylle tai vähän katveeseen ja niitä joutuu jopa kyselemään. Aina on kuitenkin löytynyt. Hyvää juhannuspäivää!

      Poista
  4. Herkullista kalakeittoa:),maistuis minullekkin:))

    Hyvää Juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! On myös keskitalvella ihanan lämmittävä....Mutta onneksi ei vielä ole talvi :). Hyvää juhannuksen jatkoa sinullekin <3.

      Poista
  5. Voi, varmasti herkullista! :) Maukasta juhannusta!

    VastaaPoista
  6. Onpas kiva versio lohikeitosta! Hyvää juhannusta ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa jos tykkäsit muunnelmasta. Toivottavasti maistuu jos päätät kokeilla :). Hyvää juhannuksen viettoa sinullekin sinne saaristoon! <3

      Poista
  7. Kiitos herkullisesta ohjeesta! Mä olen aina tehnyt kermaan, mutta tämä menee ehdottomasti kokeiluun.
    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista