Hae tästä blogista

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Jippii, remontti (lähes) valmis!

Hei!

Remontti saatiin lähes valmiiksi ja sitten lähdettiin lomailemaan Kanarialle kaiken ahertamisen jälkeen. Siitä jälleen tämä hiljaiselo, joten aloitan jälleen kirjoitukseni anteeksi pyydellen. Matkan jälkeen oli kivaa palata "uuteen" kotiin ja jopa kevään tulo oli ottanut pikkuisen vauhtia. Matkan aikana pihatien hirvitysjäämöykytkin olivat sulaneet. Hienoa! Talvi on selätetty (niin toivon)!
On niin mukavaa alkaa sisustaa kotia kesäisempään asuun kun on koittanut valoisampi aika, sekä sisällä, että ulkona. Tuskin maltan kesää odottaa! Yläkerran käytävän lipaston päällinen onkin jo beach-tunnelmissa. Mukana Riviera Maison ja hieman muutakin, sekoitellen kuten tapanani on.

Käytävän ikkuna odottelee jo ostettua sälekaihdinta, joka tuo lisää rantatunnelmaa ja yksityisyyttä. Lipastollekin on uusia suunnitelmia, mutta meneehän tuo vielä toistaiseksi. Lipaston takana oleva seinä on valkoista puuvaakapaneelia, joka ostettiin Bauhausista valmiiksi maalattuna. Se helpotti kummasti kun oli paljon tekemistä.
Joskus voi nikseillä tehdä edullisia sisustusratkaisuja. Olen ihastunut kovasti Lexington companyn (Ruotsi) Long Island-sisustustyyliin. Tuo tyyli sopii meille, koska asumme meren läheisyydessä ja maalla. Lexingtonin kuvastolehtisissä on usein kokosivun tunnelmakuvia ja aina joskus joku niistä päätyy seinälle raameihin (tämä on yhdestä vanhasta kuvastosta). Ne ovat mielestäni hienoja pikkutauluina ja käyvät yksiin muun tyylin kanssa, vaikka en haluakaan orjallisesti minkään valmistajan juttuja noudatella. Persoonallisuuttakin pitää mahduttaa mukaan.Alakerta mullistui ja raikastui. Ensin haaveilin aulassa olevaan oveen niin huudossa olevaa ja meillekin Amerikasta rantautunutta "ladon ovea", mutta sitten muutin mieleni, sillä se olisi peittänyt kauniin paneloidun seinän.
Porrasaula on nyt mukava musiikkikeskus. Rahi muuttaa kuistille, sitten kun siellä lämpenee. Äidiltä perityt valaisimien jalat saivat jo joku vuosi sitten Riviera Maisonin varjostimet ja vaikka lampun osat ovat eri vuosituhannelta, ne sopivat mielestäni yhteen varsin kivasti. Kromi toistuu Ikean (vanhoissa) kehyksissä ja toinen tauluista on matkamuisto Amerikasta.
Nyt siis oli hyvä syy ripustaa paraatipaikalle nelisen vuotta sitten USA:n Key Westistä tuoma majakkamuseosta ostettu printti. Reissusta sinne kirjoittelin jo aikaisemmin Key Lime pie-reseptin kera. Se löytyy viimevuoden julkaisuista.
Valkoisen lisäksi meillä on myös harmaan ja siniharmaan sävyjä, joista jo aikaisemmissa julkaisuissani kerroin. Hauska sattuma oli, että ruokapöydän tuolien jalat ovat ihan saman väriset kuin olohuoneen seinät! Tuolit on ostettu vuosi sitten helsinkiläisestä Aada-sisustus- ja huonekaluliikkeestä. Matto, jollainen on myös sohvaryhmän luona löytyi Ikean poistomyynnistä (kuviolla jota olin etsistekellyt!) ja on käännettävä, jolloin vaikkapa kesäksi voi kääntää vaaleamman puolen esille. Singerin jalat maalasin jo vuosia sitten vaalean harmaaksi ja mies "lankutti" niille ikkunapöydän, joka maalattiin kiiltävän valkoiseksdi jo tuolloin.
Ikean vitriinikaappien taustassa toistuu lautaefekti. Soikeaksikin muuttuva pöytä on ostettu aikoinaan häälahjarahoilla.
Ihan paras juttu oli katon maalaaminen puusta valkoiseski! Suosittelen.

Takka ennen:
Olohuoneen takkakin muuttui. Mantteli on vielä työn alla (puuta), mutta kaiken kaikkiaan valkoistus iski siihen. Kun talo rakennettiin 90-luvulla, oli raha tiukassa, eivätkä laattavalikoimat olleet kovin runsaat vielä ja erikoislaatat olivat aika kalliita. Päädyimme silloin, silloista Laura Ashleyn boordin sinisyyttä peilaaviin sinisiin kylppärin kaakeleihin. Silloin ne näyttivät hyville, mutta myöhemmin ne saivat aina minussa aikaan tunteen, että ne kuuluivat paremminkin ihan toiseen huoneeseen kuin olohuoneeseen.
Nykyiset valkoiset laatat on viistottu samoin, kuin metrolaatat usein, vaikka ovatkin neliskulmaiset. Ne toistavat keittiön metrolaattoja tyyliltään.

Takka jälkeen:
Äidiltä perityn kulmakaapin maalasin jo vuosia sitten vitivalkoiseksi ja hieman vitsinäkin tilasin siihen juuri nämä kirjaimet kun mietin sopivan pituista tekstiä. Kuten jo mainitsin, tykkään Long Island tyylistä ja lisäksi haaveilen, että joskus pääsisin käymään Hamptonsissa. Vuosia sitten New Yorkin reissulla asustelimme Hampton Inn -ketjun hotellista ja siksi vähän ehkä skitsinäkin "matkamuistona" teksti muistuttaa tuosta kivasta matkasta. Eli moni asia on nivottu yhteen...elämän ei tarvitse aina olla niin vakavaa! Kaappi kaiken kaikkiaan näyttää nyt paljon paremmalta olohuoneen päädyn vaakapaneloitua seinää vasten, kuin vanhojen tapettien kanssa, vaikka onkin ihan tavallinen standardi-kulmakaappi. Somistelin sen sitten rantatalo/country-tunnelmaan sopivaksi. Vetimet on vaihdettu mustiksi maalaamisen yhteydessä.
Nyt jo suunnittelen makkarin remppaa, sen tekeminen varmasti vain siirtyy ensi talveen muiden kiireiden vuoksi.

Ihanaa kevään alkua ja kesän odotusta kaikille! 💙

Vastailen mielelläni remonttia koskeviin kysymyksiin ja olisi muutenkin jälleen kiva kuulla sinusta kommentein! 💙

20 kommenttia:

 1. Oih miten upeat kuvat ja siellä on niin kaunista♥ Minä täällä ihan haltioissani ihastelen kuvia! Sinulla on aivan ihana sisustustyyli! Mukavaa sunnuntaita sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Päde, kiitoskiitoskiitos ❤. Olipa ihana palaute! Ihan menin mykkyrälle. Kerronpa myös meidän päätoteuttajalle, taitavalle nikkarimiehelleni tämän, hänkin ilostuu. Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle ❤ 😊.

   Poista
 2. Hyviä kuvia ja upeita muutoksia!
  Lempeää kevättä sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Voi miten kaunista, ihanan raikas, tyylikäs mutta kodikas tyyli ♥

  VastaaPoista
 4. Hei tulinkin vierailulle ja ihastuin blogiisi ❤️Sisustustyylisi on just sellainen mistä itsekin tykkään ja voi miten kaunis onkaan teidän ruokailutila ❤️Upeaa jälkeä remontin jälkeen 💕Nautinnollisia keväthetkiä 😍🤩

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hauskaa "tavata" molemmin puolin 😊. Ja kiitos ihastuttavasta kommentista ❤. Mukavaa kevättä!

   Poista
 5. Kaunista, tyylikästä ja miten upea muodonmuutos takalle on käynyt!! Mukavaa pääsiäisen odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinulle myös iloista kevättä ja pääsiäistä! 🐣😊

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia ja mukavaa että remontti on valmis . Hyvä tuli. Meille on tulossa mökille tilan puutteen takia juuri nämä ladonovet .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovatkin niin ihania nuo ladonovet! Toivoisin, että meilläkin löytyisi niille sopiva paikka. Kiitos Nila ja mukavaa pääsiäisen odotusta ❤.

   Poista
 7. Voi miten upeita kuvia :) Remontti ja etenkin sisustus on niin onnistunut. Takastakin tuli niiin upea. Ihanaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa ja sinulle, taitavalle värkkääjälle, toivon sitä samaa! 😁

   Poista
 8. Niin upean kaunista ja tyylikästä 💗Ihanaa kevään odotusta sinulle💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuta! Kivaa kuulla sinusta ja kiitos oikein paljon 😁 . Samaa toivon sinulle ❤ .

   Poista
 9. Eksyin jotakin tietä tänne blogiisi ja tykkäsin kovasti ja liityin saman tien lukijaksikin.
  Tuleppas sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla.

  Kivan näköistä teillä, tietenkin huono kun en tiedä minkä näköistä teillä on ollut ennen remonttia. Pitää lukea vanhoja postauksiasi, kun ehdin.
  Oikein mukavaa kevään odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja olipa ihana viesti. Kiitos kutsusta, tulen kyllä 😁.

   Poista
 10. Kaunista jälkeä olette saaneet aikaan! Voi melkein kuulla Atlantin aaltojen kohinan, kun katselee kuviasi. Tykkään tosi paljon Riviera Maison - ja Lexington -sisustustyyleistä. Lounge tyylinen sisustus on minun mieleeni.
  Tunnelmallista pääsiäisviikkoa teille 🐇🐰T. Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija ja ihanaa pääsiäisviikkoa myös sinne meren rantaan! ❤

   Poista