Hae tästä blogista

perjantai 7. joulukuuta 2018

Joulukalenteri scrapbook eli kalenteri skräppäillen - muistoja viime vuodelta ja uusia kuvia

Joulu saapuu ennen kuin huomaammekaan!

Ensin tuntuu, että aikaa on vaikka kuinka ja sitten....ei olekaan.

Jouluun kuuluu lapsenmielisyys ja kivat muistot lapsuusajan joulukalenterista. Skräppäillen voi tehdä omanlaisensa ihan aikuisellekin. Olen näitä antanut perheenjäsenillle ja läheisille ystäville lahjaksi, jolloin joulu alkaa jo joulukuun ensimmäinen. Kalentereihin olen laittanut saajan omaa persoonaa ja makua mukaan esimerkiksi värityksin ja aihein.
Uuden aukeaman uusi tunnelma tervehtii aamulla pimeässä säässä töihin lähtevää vaikkapa aamukahvilla .💝
Meidän joulunodotus alkaa tästä:Vaaleansinivalkoisen tuvan värit. Tykkään kun kalenterinsivuilla sattuu ja tapahtuu, mutta sellaisen voi tehdä myös vähemmällä kuvituksella, ilman glitteröintiäkin - oman maun mukaan.

Joka aukeamalla on oma tunnelmansa ja tyylisuunnan voi valita itse. Olen myös piirtänyt ja naksutellut kuvioleikkurilla joulupalloja ja lumihiutaleita jne.Jotkut kuvat ovat kerroksittain päälle liimattuja liimanapein eli "kolmiulotteisia".Isorinkulaisen kierrelehtiön, tanakkakartonkiset sivut ovat saaneet pohjavärin askarteluarkeista.

Niihin olen liittänyt askartelukuvia ja mainos-, sekä sisustuslehtien kuvia. Olen jo vuosia ostanut 1- 5  koti- ja ulkomaista joululehteä, joita selailen kun joulu alkaa lähestyä. Osa lehdistä on luettu moneen kertaan ja käytän ne sitten askartelemiseen tai annan eteenpäin.

Kierrealbumin sivumäärä on hyvä tarkistaa (säästä 28 kpl, jolloin 2 vara-arkkia ja huomioi kansilehdet). Osan joudut luultavasti poistamaan jo siksikin, että taustakartonki paksuunnuttaa kansiota aikalailla. Liimapuikkoja kuluu, osta heti muutama!

Olen tiettyjen sisustusmerkkien fani ja ostaessani jonkun tuotteen itselleni tai lahjaksi, saan  monesti esitteen ja niistä sitten irroittelen mieleisiä kuvia mielikuviksi näihin kirjoihin.

Jo aikaisemmin saadut tai lähettämättömät posti- ja joulukortit, valokuvat voi hyödyntää kokonaisina tai leikaten. Mukaan voi liittää loruja, joululauluja ja runoja.

Kotona käytetty kalenteri, voi siirtyä sitten joskus vaikkapa lapsen kotiin....omalleni olen kyllä tehnyt ihan oman.


Tähän vuodenaikaan tarvitsemme värejä ja siksi minun kalenterissani on erilaisia väritunnelmia.Lämmin lila tuo tunnelmaa harmaaseen aamuun.
Vaaleanpunainen ja harmaa yllättävät romanttisuudellaan.Valkea luonto ja lämpöinen villasukka.Kalenterin voi tehdä myös mustalle pohjalle, jolloin kuvat aivan pompsahtavat esille ja vintage-tyyli sopii ihanasti. Valkoisella ja kultaisella/hopeisella geelikynällä on käyttöä. Jotkut sivut olen rajannut katkoviivoin ja palloin, kuin ompeluksin.
Tällainen muisteluidea tälläkertaa hyvät blogiystävät. 💗

Kalenterinteko on jo pikkuisen myöhäistä, mutta nyt voi alkaa jo kerätä materiaaleja seuraavaa joulua varten ja tallentaa ne. Asakartelija katselee aina maailmaa vähän "sillä silmällä". Kalenteri ei valmistu hetkessä, mutta jouluhullulle (kuten minä) voi käydä niin, että joulu jää vielä tammikuuksikin "päälle" .
💗💗

Ihanaa joulun odotusta kaikille! Vielä pari päivää aikaa osallistua jouluarvontaan. Ohjeet löytyvät aikaisemmista julkaisustani. Arvontapäivä on maanatai 09.12.

Ilahtuisin taas kommenteista. Voit ilmoittautua arvontaan myös tämän postauksen yhteydessä. 

6 kommenttia:

 1. Upeita kalentereita! Noista jää hieno muisto.
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen idis! Mullapa alkoi heti mietintämyssy käynnistyä. Tätä ideaa koklaisin itsekin mielelläni. Ehkä saajan juttujen mukaan pähkisin sisältöä ja heti funtsailin kenelle tämä parhaiten sopii ja mitä ne jutut olisikaan. Tosi kiva idea. Varmasti jäi mieleen. Tästä voisi tehdä päiväkirjamaisenkin ja avata seuraavana vuonna. Ei taatusti itsekään muistaisi, mitä tapahtui vuosi sitten.

  Arvonnassa aina mukana :D oliaikablogi(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu ja kiitos mahtavasta palautteesta ja pähkäilystä 😊. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 3. Onpa ihana idea ja kiva saada tuollainen. Näitähän voi käyttää aina uudelleen ja uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi eikä kuitenkaan muista mitä seuraavana päivänä on tulossa. Kiitos!

   Poista