Hae tästä blogista

keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Syksyiset muistelut ja chilinen ja suklainen kesäkurpitsakakku.

Hei syksyiset kaverini,

nyt on syksy saapunut ihan viralliusesti ja ruskakin pilkottaa jo hieman, mutta parin viimepäivän myrskyistä huolimatta ihania aurinkoisia päiviä on vielä monta edessä, toivotaan.

Muistelin viime syksyä ja haluasin kertoa sinulle mitä tein vuosi sitten, kun blogini oli vielä vasta parin kuukauden ikäinen, eikä lukijoitakaan vielä ollut kuin yksi tai kaksi. 

Tässä on muistoja viime vuoden kukkivista kotimme portaista ja mukana on kultaisia kurpitsoita. Olin ne spreijannut savenvärisistä kultaisiksi. 
Ne heijastelivat mukavasti valoa varsinkin myöhemmin kun auringon valo muuttui teräväksi ja ilmasta tuli kuulakkaan viileä. 

Iso terrakottakurpitsa löytyi Hong Kong-liikkeestä ja se sai oranssin maalipinnan. Nyt se hylkii kosteutta ja kestää monta vuotta.




Sillan kaide muuttui syysasuun. Vielä nyt orvokit kukkivat ja kanervat odottavat vuoroaan sillan kaiteelle sekä portaille.. Laitan uusia kuvia tämän syksyn kukkaistutuksista kunhan kanervat  ja muut kukat valloittavat portaat ja kaiteen.



Tulevat hämyilmat ja jopa lähestyvä Halloween innoittivat minut  silloin kynttiläaskareisiin.



Käytin tuolla kertaa servettien lisäksi printtejä (ilmaisprintit netistä) ja decoupage-töihin tarkoitettuja askartelupapereita. 




Lisäksi tein pikkuiset kortit erivärisille pahveille printeistä ja leikkasin kortit harkkosaksilla reunoista. Kynttilät olivat valmiina viemisiksi. 

Kynttilöiden kuvia tehostin vielä glitteriliimalla. Glitteri sopii hillitysti käytettynä kynttilöihin. Kynttilöille on olemassa oma decoupage-lakkansa, jonka vahakoostumus suojaa paperia palamasta. Paksummalle paperille kannattaa laittaa ylimääränen kerros. Kun käyttää kynttilöitä, jotka palavat sisältä, loistavat kuvat lyhdyn tavalla pimeässä.


Syysasetelmia tuvassa viime syksynä....

ja nyt.



Ja sitten yllättävä leipomus.

Moni ihmettelee, minne joutua kaikkien isojen kesäkurpitsojen kanssa, joista on tehty jo vaikka mitä, mutta niitä kasvaa yhä aina vaan!

Löysin ihanan suklaakakkureseptin, jonka sitten sovittelin itselleni sopivaksi. Jännä elementti kakussa on karkeaksi raastettu kesäkurpitsa, jota ei kuitenkaan havaitse kakun valmistuttua. Se ainoastaan kostuttaa ja kuohkeuttaa tämän kakun.

Ajattelin leipoa yhden ylimääräisen vierasvaraksi pakkaseen. Kummallisista aineksista tulee todella herkullinen kakku.



Tarvitset:


2 munaa
3 dl sokeria
ripaus suolaa
6 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
1,5 dl kaakaojauhetta
2dl kasvis- tai mietoa oliiviöljyä
ripaus hienonnettua cayennepippuria tai chiliä
3 tl vaniljasokeria
5 dl kuorineen karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa.

Tee taikina siten, että taikinakoukulla veivaat kaikki aineet samalla kertaa sekaisin. Leivinjauheen,soodan  ja jauhot voit kyllä sekoittaa keskenään jo valmiiksi. Anna talouskoneen käydä niin kauan, että sinulla on tasainen taikina.

Leivitä isohko irtoreunainen kakkuvuoka ja kumoa takina vuokaan.

Uuni 175 astetta, paistoaika 1 tunti (kokeile tikulla vähän aikaisemmin jo)

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä oltuaan jääkaapissa muutaman tunnin jäähtymisen jälkeen.
Sen voi myös halkaista ja silloin sisälle sopii aprikoosihillo kuin Sacherissa tai vaikkapa vaniljainen tuorejuusto.



Itse nautiskelin kakkua bourbonvalijajäätelön ja suklaaströsselin kera.


Toivotan vielä monia aurinkoisia syyspäiviä kaikille! Ei silti anneta sateenkaan haitata tai myrskyn viedä!

**********

Ilahtuisin taas kovasti kaikista ystävien kommenteista.💗



20 kommenttia:

  1. Syksyyn kuuluvat ihanat oranssien ja kanervien sävyt. Näistä väreistä olet saanut todella kauniita koristeita kotiisi. Minulla on kesäkurpitsaraastetta pakkasessa, joten minäkin voisin alkaa leipomishommiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ansu :). Kakkua kannattaa kokeilla. Valmis kakku muistuttaa vähän Sacheria kun mehevöityy. :) ♡.

      Poista
  2. Kaunista on ja kakku näyttää niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  3. Kurpitsat ovat niin hauskan näköisiä. :) Hienoja nuo kynttilät! Kakkukin näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
  4. Ihania nuo erilaiset kurpitsat ja kauniita kuvia :).. todella herkullinen kurpitsakakku :P
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Aiva ihastuttavia syksyisiä koristeita ja sisustuksia!Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  6. Upeita kuvia ja kultaisia kurpitsoja!
    Nyt saa hienoja materiaaleja asetelmiin luonnosta.
    Tuo kakku on kyllä mielenkiintoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Taas tuli leivottua sellainen :), hyvä syy syödä suklaata :) :) :)! Kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  7. Ihania syksyisiä kuvia ja upeita askarteluita. :) Kesäkurpitsakakku on kyllä niin herkullista, raaste antaa mehevyyttä ja kosteutta. Mukavaa tiistaita sinne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos! Minulla taas on koti Suomessa ja osa sydämestäni Saksassa :). Kiitos samoin ja kivaa kun kävit ja tervetuloa uudestaan ♡!!!

      Poista
  8. Kivat kuvat ja kakkua on tehty ja hyvää oli .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa kuulla, että maistui :). Kivaa syksyn jatkoa ♡!

      Poista
  9. Olipa ihania kuvia ja askarteluja. Tuota kurpitsakakkua voisikin tehdä, kun kesäkurpitsoita on vielä runsaasti jäljellä. Mukavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Toivottavasti kakku maistuu :)! Hyvää viikonloppua sullekin!

      Poista
  10. Kivoja askarteluja ja ihania asetelmia!
    Minä olen hiukan ennakkoluuloinen kummallisten aineiden suhteen, mutta kakku näyttää kyllä herkulliselta.
    Hyvää syysviikonloppua ❤️T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maija nyt kannattaa kokeilla :). Kesäkurpitsa ei maistu vaan tekee kakusta mehukkan. Jos chili tuntuu liian rajulle, voi sen aivan hyvin jättää pois. Kakku muistuttaa Sacher-kakkua. Kivaa viikonloppua ♡.

      Poista