Hei ystävät!
Kasvimaalla kuhisee ja isot pitkulaiset muhkelot ja pyörylät ottavat muotoaan.
Innostuin leipomaan punajuuri-vuohenjuustopiirakankin, josta enemmän juttua "alakerrassa".
Kuinka niin pienistä siemenistä voikin kasvaa niin ihania luonnon antimia!
Kaikki kurpitsan siemenet eivät hedelmiä tuottaneet, vaikka kukkivat niin kauniisti, mutta kyllä siellä jokunen "kaveri" kuitenkin kasvaa.
Ensimmäisen kerran kokeilin kasvattaa näitä keltaisia salaattikesäkurpitsoita.
Luulin, että niistä tulee pyöreitä ja pitkulaisia ja munakoison mallisia, mutta ei!
Ihankuin ufoja olisi laskeutunut taivaalta meidän kasvimaalle! Se oli hauska yllätys ja maku on mitä parhain!
Nyt alkaa jo yksi pyöreä jättikurpitsa ottamaan oranssia sävyä tummanvihreästä poispäin. Näitä on sitten kivaa seurata.
Butternut-kurpitsa alkaa olla jo melkoisen muhkea. Ehkä ei enää pitäisi kasvattaa kovin kauaa...
Kesäkurpitsoillekin on olemassa makea resepti, näin sen netissä:
Kesäkurpitsa-suklaakakku....taidan kokeilla sitä, ehkä jo tänään....kuulosti niin herkulliselta.
***************
Tätä ehdin jo tehdä eli punajuuri-vuohenjuustopiirakkaa:
Tein normaalin piirakkataikinan, mutta korvasin osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla.
Keitin pieniä (harvennuksessa poistettuja) punajuuria kypsäksi ja jäähdytettyäni ne irrotin kuoret muovikäsineitä käyttäen lavuaarissa. Hienosti ja helposti irtosivat. Huuhtelu ja lautaselle valumaan.
Sitten viipaloin ja paloittelin punajuuret summissa samankokoisiksi paloiksi ja viipaleiksi.
Mukaan nipsin kevätsipulis varsineen.
Laitoin kaikki taikinan päälle piirakkavuokaan (valmistaikinakin on ok).
Tein kermaviilistä ja siihen haarukalla muussaamastani vuohenjuustosta ja parista kananmunasta täytteen ja lisäsin sen punajuurien päälle. Koska käytin syvää piirakkavuokaa laitoin täytettä reilusti, mutta vähempikin käy, myös yksi kananmuna riittää tavalliseen piirakkavuokaan.
Pikkuisen suolaa ja pippuria ja uuniin n.200 astetta n. 30-40 minuuttia riippuen täytteen määrästä ja vuoan syvyydestä.
Tein tämän ihan vain tunnustelemalla.
Tarjoa herkku kylmänä tai huoneenlämpöisenä. Kerran luin ohjeen samantapaisesta piirakasta ja siitäpä tämä idea kimpoili.
Täsmällistä ohjetta minulla ei ole enkä muista missä sen näin. Muistelen, että piirakka tarjottiin balsamico-siirapin kera. Sitä kaapissa oli joten näin tein. Lurps! Olipas hyvää!
Sopii vaikkapa illanistujaisiin tai ihan omaksi herkuksi!
Vinkki: Tykkään käyttää punajuurenlehtiä alustana juustoille sekä pienempiä vähemmän nahkeita lehtiä salaatin tavoin vihreän salaatin joukossa. Kaunista ja herkullista 💜.
*****************
Onko sinulla jokin kiva idea kasvimaan herkuille? 💜
Ilahdun taas kovin, jos laitat minulle kommenin! 💜
Ihanaa ja herkullista elokuuta!💜
Vitsi miten hauskoja nuo ufo-kurpitsat! :D Mahtavia. Ja vuohenjuusto on min suurta herkkua... Kun siitä kerran opin pitämään, niin se oli menoa se.
VastaaPoistaHei ja olipa kiva kommentti! Joo sympaattisia otuksia nuo ufot :). Vuohenjuusto on minustakin niin NAM. Kivaa sunnuntain jatkoa!
PoistaVoi,miten suloisia kurpitsoja! Nehän kävisivät koristeeksikin!
VastaaPoistaHauskaa varmasti seurata, mitä sieltä maasta nousee...
Kyllä! Kiitos kommentista ja oikein kivaa alkanutta viikkoa :)
PoistaHienoja kurpitsoita :) Kesäkurpitsakeitto on minun yksi suosikkini. Minä käytän myös punajuurien lehtiä salaatissa. Mehevän näköinen piirakka. Mukavaa alkavaa viikkoa <3
VastaaPoistaKiitos Liisa! Kasviskeitot ovat niin makoisia. Kivaa alkanutta viikoa :).
PoistaIhania kurpitsoita ❤ Tuo piirakka näyttää niin hyvältä😍👌 Mukavaa alkanutta viikkoa🌻
VastaaPoistaKiitos Päde :) ja hienoa elokuista viikkoa myös sinulle :) <3.
PoistaVoi miten ihania kurpitsoita..en tiennytkään että niitä on noin monenlaisia ja nuo keltaiset kivan muotoisia <3
VastaaPoistaHerkullinen piirakka :P ja joskus olen tehnyt punajuuresta ja vuohenjuustosta niin yksinkertaista kuin viipaloinut punajuurta ja päälle juusto sekä jotain yrttejä,mausteita sitten paahtanut uunissa punajuuret pehmeäksi :)
Hei Anu! Olen tehnyt ihan samoin ja sitten (jos on ollut) vielä lisännyt joitakin ppähkinöitä tai siemeniä ja tuota balsamico-siirappia. Ihania kaikkia kasveja ihan taas tuoreeltaan on saatavina aina elokuussa :) <3. Kivaa viikkoa sinulle!
PoistaSinulla riittää näitä upeita ohjeita .Kiitos sinulle.
VastaaPoista♡ Kiitos Nila ja ihanaa elokuuta! :)
PoistaThat pie looks incredibly delicious! I would love to try and make something like this for a nice picnic. Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts!
VastaaPoistaWorld of Animals
Hi and thank you! You'll need goat's cheese and beets so it's a savory pie and quite season appropriate. Wish you a nice rest of the august ♡
PoistaTodella suloisia ufoja! Miten niitä edes raaskii syödä? Minäkin olen kasvattanut kurpitsoja, mutta aika vähän tulee satoa kukkiin nähden. Niiden kasvua on kiva seurata.
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää myös piirakkasi.
Hyvää elokuista sunnuntaita 💕 T Maija myrskyluodolle@gmail.com
Ihanaa sadonkorjuuaikaa sinne Myrskyluodolle! ❤
PoistaHauskan näköisiä nuo "ufokurpistat" :)
VastaaPoistaTuo piirakka on varmasti taivaallisen hyvää <3 Punajuuri on niin maukas juures, jota liian harvoin tulee käytettyä. Punajuurimuhemmosta vuohenjuustolla pitäisi kokeilla.
Hei Sari! Punajuuri on hyvää ja punajuurimuhennos vuohenjuustolla kuulostaa herkulliselle! Kivaa kun kirjoitit :) <3 ! Mukavaa alkusyksyä.
Poista