Hae tästä blogista

lauantai 4. elokuuta 2018

Elokuun illat kynttilän valossa

Elokuun ihanat illat!

Vaikka alku- ja keskikesän valoisissa illoissa on oma ihanuutensa, niin eikö jossakin vaiheessa jo ala tuntua siltä, että elokuukin tarjoaa ihanat puitteet varsin romanttisille illoille kynttilän valosssa? Toivon lämpimiä iltoja myös kesän viimeiselle kuukaudelle.
On rapujuhlien aika ja vaikka ei perinteisistä saksiniekka-aterioista pitäisikään, voi elokuisina iltoja nauttia rapuja oman mielen mukaan ja muita herkkuja omin mielireseptein...kynttilöiden valossa. Siksi näissä ruukuissakin on aiheet vähän ainakin sinne päin.

Minusta on ihanaa koristella ilta. Laittaa valkoviini kylmään ja sitten jotakin kivaa naposteltavaa ja vain katsella tuulen liikkeitä ja pimenevää iltaa. Pikkuiset lepakot iltapyydystyksessä pimienevää taivasta vasten ovat joidenkin mielestä kauhistus, mutta minä pidän niiden seuraamisesta kun siivet värisevät  ja isot korvat...no joo, ehkä kaikki eivät tykkää tästä :) !

Tein kuitenkin kynttilöitä tuollaisia tunnelmallisia iltoja ajatellen.
Muutaman purkkikynttilän valoin isoihin laseihin, jotka olivat alunpitäen punaisiksi pintamaalatut ja läpinäkyvät, mutta joista oli maalia lähtenyt laikuin. 

Yritin poistaa maalin kokonaan (jäisi kirkas lasi), mutta kaikki ei lähtenyt, vaikka miten yritin: pesuaineella, tinnerillä ja vielä astianpesukoneessa.

Sitten ajattelin, että mikäpä siinä, maalataan sitten  ja kunnolla!
Spreijasin mattavalkoisella muutaman kerroksen ja sitten vielä sivelin liitumaalia, jolloin sain hieman sellaisen country-pinnan osaan näistä laseista. Löysin myös jo aikaisemmin tekemäni ruukun, johon sitten valoin kynttilän (tuo sininen).

Sulatan usein valmiista kynttilöistä ruukkukynttilöihin steariinin ja käytän myös käyttämättömän sydänlangan niihin. Rouhe on aika kallista ja kynttilöitä löytyy etsimällä hieman edullisemmin. Samalla näkee millainen määrä steariinia sulatetusta kynttilästä jää. En kamalan mielelläni käytä vanhoja kynttilänpätkiä, koska niiden sulaessa sulavat joukkoon myös noki ja lika putsatuistakin ja niitä on hankalaa onkia pois.
Découpage-lakkaus on minun juttuni, sen olette varmaan jo huomanneet jos olette aikaisemmin blogissani käyneet :).

Tein kippoja  hyvin erilaisin aihein ja olipa mukana yksi hummerikin, joka varmasti rapujuhliinkin sopii. Osaan pitää vielä valaa itse kynttilä ja osa on jo valmiina.
Tällaisia tein tälläkertaa. Askartelu on vain niin mukavaa! Ihania tunnelmailtoja kaikille 💛.

Ilahtuisin jos laittaisit kommentin ja toivotan uudet lukijat lämpimästi tervetulleeksi💛.

12 kommenttia:

 1. Kauniita kynttiläruukkuja! :) Mie käytin tehokkaasti viime syksynä kaikki vanhat (kassillinen) kynttilänjämät. Nyt täytyy kerryttää uusia jämiä tai hommata tykötarpeet muuten, jos meinaa tehdä lisää. Mulla ois nimittäin kokeilematta pyöreät ja munanmuotoiset kynttilämuotit, jotka sain keväällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan mielenkiinnolla muottikynttiläpostaustasi, kuulostaa jännältä! Toivottavasti laitat juttua sitten :).

   Poista
 2. Ihanat kynttilät olet tehnyt ja lepakkoja lentelee meidän mökillä tosi paljon. Taitavia lentäjiä .

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kynttilöitä jälleen! Kyllä noilla saa kivaa tunnelmaa elokuun iltoihin!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania❤ Voi miten kiva onkin päästä taas kynttilöitä polttamaan ja tunnelmoimaan:) Mukavaa sunnuntaipäivää❤

  VastaaPoista
 5. Ihania kynttilöitä! <3
  Nyt alkaakin illasta jo hämärtää ja kynttilät pääsevät tuomaan taas tunnelmaa!
  Mukavaa tunnelmointia sinulle! :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita askarteluita ♥ Kynttilät luovat mukavasti tunnelmaa elokuun iltoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu. Tunnelmallisia ja lämpimiä elokuun iltoja :)!

   Poista