Hae tästä blogista

sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Kurpitsat kasvavat tohinalla ja italialainen munakoisovuoka

Helteet jatkuvat ja kurpitsat kasvavat. 

Ihana kesäruoka on italialaisklassikko, munakoisovuoka.




Teko-ohjeen löydät kirjoituksen loppupuolelta.

*****

On niin paljon luonnonihmeitä monenlaisia näin sydänkesällä! Kasvimaa rehoittaa milloin tarkoituksella ja milloin....rikkaruohoilla. Piha ja muut kesäjutut ovat vieneet aikaani niin, etten ole hirveästi ehtinyt askarrella.




Kasviksista saa monelnlaisia ruokia ja minusta on ihanaa aloittaa päivä aamiaisella, jossa on mukana ripaus tilliä, kesäkrpitsaviipale leivällä sun muuta, jotakin omasta maasta löydettyä. Hirveästi meillä ei ole variaatioita, mutta joka kevät kylvän uudet kurpitsat. Niistä on niin moneksi herkuksi, koristeeksi ja vielä sosetta pakkaseenkin.




Tässä kurpitsamaan ihmeitä. 




Suurta iloa minulle tuottaa seurata minkälaisia kaveruksia sieltä pulpahtaa ja miten ne kasvavat. 





Syötäviä kukkia voi friteerata italialaisittain tai riipiä salaattiin ihan vain sellaisenaan.

Munakoisoja minulla ei kasva, mutta kaupastahan niitä löytyy! Tämä resepti on yksi suosikeistamme.


Italialainen munakoisovuoka löysin rantein:





Resepti, jonka tässä jaan on sellainen, että sitä voi soveltaa myös kesäkurpitsoihin ja kurpitsoihin. Siihen voi lisätä vaikka jauhelihaa, kinkkukuutioita tai vaikkapa tonnikalaa.

Klassisin se kuitenkin on aivan sellaisenaan ja munakoisosta valmistettuna. Käytä lisukkeena, nauti pääruokana tai alkuruokana.




Osta haluamasi määrä munakoisoja. Keskikokoiseen vuokaan 1-2 riippuen miten isoja ovat.

Leikkaa viipaleiksi tai pitkittäin noin sentin paksuisiksi.
Laita viipaleet laakealle lautaselle tai tarjottimelle, joka sietää vettä. 
Ripottele viipaleille suolaa ja "itketä" koisot noin 15-20 minuuttia. Pyyhi ne sitten talouspaperilla. Näin vuoasta ei tule liian vetistä.

Valmista tomaattikastike tai käytä valmiskastiketta (Napoletana).

Osta mozzarellaa ja parmesaania tai grana padanoa ja tuoretta basilikaa nippu.

Aseta kerros munakoisoviipaleita voidellun vuoan pohjalle. Levitä päälle tomaattikastiketta, sitten mozzarellaviipaleita ja raastettua parmesaania/grana padanoa ja basilikanlehtiä, muutamia sinne tänne. Koko nippua ei tarvitse käyttää.

Jatka samalla tavalla kerroksittain kunnes kaikkea on tarpeeksi.




Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria ja ohkainen nauha oliiviöljyä viimeisenä.




Paista 200-220 asteessa kunnes ruoka on saanut kauniin värin ja munakoisot ovat pehmenneet. Voit tarjota lisukkeena vielä lisäparmesaaniraastetta.

Toivottavasti maistuu!

Mukavaa sydänkesän jatkoa kaikille lukijoille! Annathan palautetta, olisi kivaa kuulla sinusta! 💕


10 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! :) Iloa heinäkuun viimeisiin päiviin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos herkkureseptistä!
    Nuo kurpitsan kukat on kivoja ja kuulemma hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu! Kukat ovat mietoja ja kauniita :).

      Poista
  3. Oi onpa herkullinen ruoka :P.. olen tehnyt vähän saman tapaista ja välillä laittanut myös kesäkurpitsaa sekaan.Kurpitsan kukkia olen myös friteerannu.
    Mukavaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, minä mys olen laittanut kesäkurpitasta tätä ja sopii kyllä hyvin! Kivaa kuulla, että olet friteerannut, nami! Kivaa elokuun alkua sinulle :) !

      Poista
  4. Mielelläni maistaisin... näytää niin hyvältä, kiitoksia myös reseptistä:)
    Mukavaa alkavaa elokuuta sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tuta kiitos ja toivon ihanaa elokuuta sinulle myös :) !

      Poista
  5. Tätä olen syönyt tyttären kokkaamaan ja hyvää on! Kiva, että kurpitsasi kasvavat vauhdilla. Minun kurpitsoissani on paljon poikakukkia ja kovin vähän tyttöjä. Mikä lie vikana? Odotin suurta satoa, että riittäisi koristeeksi ja käyttöön.
    Leppoisaa sadesunnuntaita 💕T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maija! Minun kurpitsoideni kanssa kävi vähän samoin. Sato on pienempi kuin aikaisemmin, vaikka kasveja on enemmän. Onneksi kuitenkin joitakin muhkeita tulee. Hauskaa kuulla sinusta :).

      Poista