Hae tästä blogista

perjantai 1. kesäkuuta 2018

Takaisin huvikumpuun!

Hei ystävät!

Iskipä inspiraatio hassuun aikaan, kun puutarhassa olisi yhtä sun toista tekemistä ja yksi ihana Provence-aiheinen kirjakin kutsuisi aurinkoon tunnelmoimaan! Mutta minkäs teet, tuumasta toimeen, sillä tällaista askartelijan elämä on.
Ajat muuttuvat, mutta lapset onneksi eivät, vaan kaikki lapset tykkäävät iloisista väreistä kuin Huvikummussa ikään. Meidän kylätalollamme pidetään aika-ajoin myyjäisiä ja lauantaisin siellä on kesätori, ei kylläkään ihan vielä.
Vaikka pussukoita ja laatikoita on tullut siivottua jonkin verran, oli minulla vielä aikalailla erilaisia villa-,puuvilla- ja sekoitelankoja jäljellä. Yhtäkään ei tarpeeksi mihinkään, mutta yhdessä melkoiseen kimaraan. Oma isoäitini opetti minulle joskus näitä isoäidin ruutuja ja ajattelin tehdä  yhden pikkulasten peiton. Ranne ja sormet mokomat eivät kestä kovin suuren peiton tekemistä, mutta jospa tämä ilahduttaisi jotakin pikkuista päivätorkkujaa.
Minulla oli myös kehyksiä ja pätkä aikoinaan poikani huoneessa olevaa boordia, joten ajattelinpa tehdä peittoon väreiltään sopivat pikkutaulut myös. 
Leikkasin perhoskuviot boordista irti ja liimasin toisen valkoiselle ja toisen harmaalle kartongille. Sitten leikkasin läheltä alkuperäistä kuvion reunaa pitkin, jolloin kuvioon tuli tietynlaista korostusta ennen mustalle kartongille liimaamista. Valitsin taustaksi mustan, koska värit pomppaavat siitä tosi raikkaana esille. Mikäli taulut ripustaa tapetoidulle seinälle ne erottuvat paremmin kuin valkoisella taustalla olevat. Tuntosarvet piirsin vaalean harmaalla geelikynällä. Kehykset maalasin askartelumaalilla. 
Myyjäisillä kerätään pikkuisia summia kylätalomme ylläpitoa varten ja kesätorit ovat tapahtumia, joihin paikalliset ja kesäasukkaat saapuvat jutustelemaan ja kahvittelemaan ja tapaamaan toisiaan kuulumisineen, kun taas yhdestä talvesta on selvitty.
Onko sinun kotipaikkakunnallasi samankaltaisia kesätapahtumia, joita odotetaan koko talvi?

💜 Ilahtuisin taas kovasti kommentistasi 💜

12 kommenttia:

 1. Kiva tapahtuma varmasti!
  Kesäiset perhostaulut!
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma! Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua ❤

   Poista
 2. Kaunis kesäinen peitto! Ja perhoset on aina paikallaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤. Muistan hyvin, että sinäkin näitä ruutuja rustaat ja varsin kekseliäästi! Hyvää viikonloppua myös sinulle 😊

   Poista
 3. Ihana peitto kun joku tekisi minulle tällaisella mallilla torkkupeiton olisin onnellinen. Ihana olet ihmisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Nila ❤ ihan liikutun ihanasta palautteestasi ja voin vain sanoa ihan samaa sinusta! Mahtavaa viikonloppua 😊❤

   Poista
 4. Ihania perhostauluja ja sekä tuo virkattu torkkupeitto <3.. olen kanssa joskus virkannut samanlaisen ja olihan siinä hommaa!
  Täällä kanssa kesätapahtumia ja ne on kivoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hommaa on kyllä 😊. Kesätapahtumat ovat kyllä niin ihania ja täytyy nostaa hattua niiden järjestäjille, sillä jokainen lahjoitta omaa aikaansa ja touhua kyllä riittää pienemmissäkin. Hyvää viikonlopoua!

   Poista
 5. Isoäidinneliö on mukava ja helppo tehdä. Värikimara on kaunis, kun tykkään niin kovasti väreistä. Meillä ei taida olla tuollaista tapahtumaa, paljon muuta kylläkin. Perhostaulutkin ovat niin kauniin kesäiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansu! Kyllä näin ihanat kommentit lämmittävät mieltä ❤. Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 6. Tulipa ihana peitto ja siinä meni jämälangat talteen. Myös perhostaulut on söpöjä. Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa, muistelen, että noita lankoja saattaa löytyä yhdeltä ja toiselta 😁. Aurinkoista viikonloppua!

   Poista