Hae tästä blogista

perjantai 29. kesäkuuta 2018

Fixerupperointia (eli spray-maali on emännän pelastus) ja uusi sisustustuttavuus.

Hei ystävät!

Koti ei ole koskaan valmis. Hyvät ideat vaihtuvat parempiin ja sitten aika jälleen tuo uudet tuulet. Kätevää on fiksailla itse ja saada iloa pienistäkin vaihteluista.
Talomme oli ennen kesämökki. Sitten huomasimme olevamme siellä enemmän kuin kotona, päätimme rakentaa jatkoksen, täysremontoida keittiön ja tuvan ja lopulta muutimme tänne omaan paratiisiimme. Elimme silloin  Englantilaisen country-sisustuksen huumaa. Sitä vanhahtavaksi jo käynyttä versiota. Tuvassa oli Laura Ashleyn  lastenhuonetapetit (apua!), joissa vilisi punaisia tulppaaneja keltaisella pohjalle. Mitä ihmettä silloin ajattelinkaan! Värit olivat kauttaaltaan, no...90-luvun country-hurahduksia. Tuolloin maalasin jo 80-luvulla hankitun kromin värisen lampun vihreäksi.
Olin  sittemmin jo monet kerrat  harkinnut uuden ostamista, sillä makkari kaipaa kokonaisvaltaista muutosta. Enää ei pelkkä seinien maalaaminen pelasta sitä...ei autta sekään, että siellä ollaan silmät kiinni. 

Päätin siis uudistaa tuon "huutomerkin värisen" valaisimen, joka on ollut perheellämme jo kauan ja jonka mallista kuitenkin tykkään vieläkin. 

Se on myös miehen maun mukainen, eikä yliromanttinen hörselökapistus. Pitää aina varoa, ettei sisusta samalla miestä ulos talosta.... Seinien maalaushommelit joutuvat vielä odottamaan. Onpa jotakin valmiina ja kesällä spreijaus käy näppärästi ulkona.

Lampusta tuli mattamusta.

Musta on kiva tehosteväri ja vaikka se ei ennen mielestäni sopinut laisinkaan ruskean kanssa, ovat nuokin sisustuskaavat nykyään mennyttä elämää. Lattia kun on ruskea.

Saman käsittelyn sai sängyn pääty. Olin  löytänyt sen kirpparilta. Irroitin ylimääräiset renkulat pois ja korvasin silloin huonokuntoiset nupit Stockmannin löytökorista löytämilläni (verhotangon) messinkisillä nupeilla. 
Tämänkertaisen uuistustornadon aikana maalasin makuuhuoneen kaapin ruskeasta raikkaan valkoiseksi ja se sai uudet vetimet. Rinkulatkin muuttuivat myöhemmin pyöreiksi nuppivetimiksi.
Nyt on sängyn pääty kokomusta. Maalin naarmutussuoja on valmis vasta 7 päivän kuluttua, joten kiinnitän sen paikoilleen vasta myöhemmin. Tartuntakuiva maali on jo 30 minuutin päästä/kerros. Odotin kuitenkin hieman kauemmin.
Dramaattinen muutos tuli maksamaan 10 euroa ja pääty on kuin uusi! 
Maltan tuskin odottaa, että pääsen seinien kimppuun. Haaveilen siniharmaasta ja yhdestä vaakapaneloidusta valkoisesta pikkuseinästä aksentiksi.


Ja sitten...Uusi ihastuttava sisustustuttavuus Sipoossa.  Läheinen (välimatkat ovat kuitenkin maalla suhteellisia) Sipoon puolella oleva asuinkeskittymä Söderkulla on kasvanut valtavasti viime vuosien aikana ja sinne tulee nyt jatkuvasti lisää palveluita. Ihastuttava uusi tuttavuus on Sisustus Villa Vilhelmiina.
Liike sijaitsee hieman "nurkan takana" ja ajo-ohjeet löytyvät netistä. Se myy mm Riviera Maisonin tuotteita. Liike sijaitsee asuintalon yhteydessä erillisessä piharakennuksessa. Se aloitti Sipoossa tammikuussa.

Tässä näkymiä kivasta ja ystävällisestä liikkeestä, jossa tulen vierailemaan uudestaankin 💙.

Ajattelin kirjoittaa myös Vanhan Porvoon liikkeistä, mutta laitanpa sen  hieman myöhemmin.Mukavia kesäpäiviä kaikille ja iloisia fiksauksia sisustuksiin!


Ilahtuisin ikihyviksi kommenteista! 💙 

Oletko sinä fiksaillut jonkun kivan sisustuselementin viimeaikoina ja miten sen teit? 


8 kommenttia:

 1. Olipa kivasti kirjoitettu postaus! :)
  Upea muutos! Varmasti lopputulos on hieno, kun saat kaiken valmiiksi!
  Kiitos vinkistä, tuonne sisustusliikkeeseen voisikin suunnata kesäisen retken Porvoon reissun yhteydessä.
  Nyt vähään aikaan ei ole tullut spraymaalilla maalailtua mitään. Totta kyllä, että kesällä se käy kätevästi ulkona!
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sari kivasta kommentista! Liike on n 20 km Porvoosta Helsingin suuntaan.Otapa yhteyttä kun menet Porvooseen 😊. Hauskaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Muutos minun mieleen eikä edes mennyt rahaa juuri ollenkaan. Tuo sisustusliike olisi aika lähellä kotiani, joten sinne voisi hyvinkin poiketa. Minulla on menossa mökillä useampikin maalausprojekti ja tällä kertaa värit ovat sellaisia, että hirvittää 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ansu! On kivaa kun on projekteja 😊. Hauskaa kuulla, että asumme ilmeisesti samalla ilmansuunnalla. Kivaa viikonloppua! 😊

   Poista
 4. Hienot uudistukset vähällä rahalla ja todella minun mieleen. Kiva liike ja kuvassa on yksi upea valaisin. Ruskea on nyt tulossa muotiin jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja hauskaa kun tykkäsit. Pikkurahalla tehdyt fiksaukset ilahduttavat minuakin aina 😊. Oikein iloista viikonloppua!

   Poista
 5. Tulipa kivan näköiset tuunaukset. Kyllä pienellä vaivalla saa uutta ilmettä. Kivan näköinen sisustuskauppa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Tämä spreijaus on kyllä kätevää ja kukkarolle sopivaa hommaa 😊. Mukavaa viikonloppua!

   Poista