Hae tästä blogista

lauantai 14. huhtikuuta 2018

Suussa sulava tomaattikapriskreemi aurinkokuivatuista tomaateista.

Hei kaikki ihanat blogikaverit ja myös uudet lukjijat!

Kehittelin monikäyttöisen ja todella herkulliusen reseptin, joka sopii sekä kalalle, että kanalle tai pihveille, suurusteeksi keittoihin ja levitteeksi. 

Olen hieman tohkeissani, sillä maku osui juuri siihen mitä hain. Kreemiä voi juhlistaa lisäämällä vielä tilliä tai tuoretta timjamia pinnalle. Tämän helpommaksi ei ruoanlaitto voi oikeastaan enää mennä. Kun varaat aineet valmiiksi, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin laittaa ne kulhossa sekaisin. 

Ystävät ovat jo kyselleet tämän reseptin perään ja tässä se on! 


Tässä tomaattikapriskreeni on nokareena kanafileen päällä.


Suussa sulava tomaattikaprisreemi:

1 prk Philadelphia-juustoa (myös kevyempi käy)
50 g pehmeää voita
7-9 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä (riippuu koosta, saa olla niin, että tuntuu ja näkyy)
2 ripausta cayennepippuria (pikkuruinen potku)
1 rkl kuivattua oreganoa tai basilikaa (tuntuu reippaalta, mutta maku ei oikeastaan tule tuntumaan kuin aavistuksena)
2 tl sitruunan mehua
4 tl pieniä kapriksia


Tee kreemi reilulla kädellä näin:

Sekoita haarukalla pehmennyt voi ja juusto kulhossa keskenään. Voit käyttää myös monitoimikonetta.




Saksi joukkoon tomaatit noin sentin kokoisina paloina. 
Tässä vaiheessa jo näet, montako tarvitset. Tomaattien määrä vaikuttaa ulkonäköön ja makuun. Niitä saa olla reippaasti. 

Muussaa sitten haarukalla kaikki niin, että jokunen sattumakin jää joukkoon.

Lisää ripaus tai kaksi cayennepippuria ja sitruunamehu sekä oregano/basilika.
Sitten vielä kaprikset ja sekoita. Tarkista maku. Muista että kaprikset luovuttavat suolaa kreemin tekeytyessä.

Jätä tekeytymään lämpimään, jos aioit käyttää lähes saman tien, muuten jää- tai viileäkaappiin. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Siirrä tarjoiluastiaan.


Mikäli haluat voit lisätä tilliä tai tuoretta timjamia tarjoiltaessa. Tilliä kalalle, timjamia kanalle tai lihalle. Alla vielä muutama ehdotus.




Lohi, kana ja liha:

Tarjoile broilerileikkeet/lohi/liha ja lisää jokaiselle ruokailijalle reilu nokare kreemiä kanan/kalan/lihan ollessa vielä kuumaa. Kreemi sulaa ihanasti ja käy myös kastikkeesta sulaessaan.

Lohi uunissa: Ripottele lohelle suolaa. Lusikoi kreemiä kuorrutteeksi reilusti. Saksi pinnalle runsaasti tilliä. Valmista uunissa normaalilla tavalla.

VINKKI: Jätä tilli pois ja saksi pinnalle tarjoiltaessa tuoretta basilikaa!


Crostinit, suolakeksit ja muut pikkupurtavat:

Voit laittaa kreemin levitteeksi astiaan, josta jokainen syöjä voi itse levittää sitä kekseille tai voit tehdä valmiita crostineja siivuttamalla patongista viipaleita ja paahtaa ne. Lisää sitten reilu nokare kreemiä ja vaikkapa graavilohiviipale, basilikanlehti ja kurkkuviipale. 




Lohi- tai tomaattikeitto:

Käytä suurrusteena tai nokareena.

Tomaattikapriskreemi säilyy jääkaapissa pitkään! 


                                                                           ******

Toivottavasti tämä kehittelemäni resepti maisuu sinulle. Otan mielelläni palautetta vastaan. 
Reseptiä saa vapaasti levittää eteenpäin muissa blogeissa mikäli mainitset lähteen. Voit jakaa reseptiä ystäville, mutta toivon että kerrot samalla blogistani. 
Toivotan nykyiset ja uudetkin lukijat lämpimästi tervetulleeksi ! 

Voit myös ilahduttaa minua liittymällä lukijaksi blogiin. 💕 




18 kommenttia:

  1. Kuullostaa herkulliselta! Tuollaisia lisukkeita usein kaipaa! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti maistuu 😊. Makoisaa viikonloppua muutenkin ❤

      Poista
  2. Kreemi kuuman pihvin päällä, kyllä kelpaisi 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista. Pian alka grillikausi 😊. Aurinkoista viikonloppua 😊.

      Poista
  3. Hienot kuvat ja kreemi kuulostaa/näyttää kyllä hyvältä! Ihanaa viikonloppua ja aurinkoa sinne♥

    VastaaPoista
  4. Herkullinen kreemi ja aion kyllä kokeilla..aineksetkin on kaapissa paitsi kaprikset 😋
    Kiitti ohjeesta ja mukavaa sunnuntaita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kivaa kuulla :)! Mukavaa sunnuntaita sinullekin! <3

      Poista
  5. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Valmistuu nopeasti, vaikka työpäivän jälkeenkin. :)

      Poista
  6. Kuullostaa hyvälle. Varmasti kiva lisuke!

    Mukavaa sunnuntaita! :)

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa hyvälle. Pitää kokeilla jossain vaiheessa :) Mukavaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  8. Onpas kiva monitoimiresepti!
    Mukavaa sunnuntai-iltaa 💕
    T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kokeilet joskus ja annat palautetta maistuiko :). Mukavaa sunnuntai-iltaa sinullekin <3-

      Poista
  9. Tässä taas hieno ohje jota varmasti kokeilen . Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ❤ Ole hyvä 😊. Toivottavasti maistuu! Kivaa loppuviikkoa

      Poista