Hae tästä blogista

lauantai 28. huhtikuuta 2018

Risainia ja dippikastiketta... sekä pari reseptivinkkiä

Hei blogiystävät,

tätä se kevät teettää. On kuin olisin herännyt talven horroksesta, kun kaikkea huvittaisi tehdä, askarrella, remontoida ja keksiä keväisiä ruokia! Kun inspiraatio iskee, se ei välitä kellonajasta, enkä malttaisi odottaa heräämistä uuteen päivään. 😏

Minulla oli vanha, askartelualustana käyttämäni leikkuulauta ja yksi Ikean musta vedin ja valkoista huonekalumaalia. Mahtavaa kun maaleja saa hajuttomia ja vesiliukoisia nykyään (Helmi ja Futura Aqua) ja ne sopivat ainakin minun tempperamentilleni hyvin kun kuivuvatkin nopeasti.



VINKKI: Muista huolehtia tuuletuksesta, sillä kuulin, että maaleissa on silti myrkyllisiä höyryjä  kuten hajullisissakin.

Kun lauta oli kuivunut, kiinnitin siihen vetimen. Reunukseen se oli helppo ruuvata. Nyt lautaa voi käyttää alustana ja se saa olla vähän rustiikkinen.

Vappu tulla touhottaa, se on almanakassani kilometripaalu, jolloin minun kevääni alkaa "virallisesti".  Alla Vappuunkin sopiva resepti ja lopussa pari vinkkiä kahdesta muusta!

Kaipasin tietynlaista salaatti- ja dippikastiketta. Sitä ei löytynyt kolmesta hyvin varustetusta liikkeestä, joissa tuttuja makuja oli runsaasti, jopa samoja eri valmistajilta. Joskus nuorena (hyvin kauan aikaa sitten) seikkailin Greyhound bussilla Kaliforniassa ja maistoin sinihomejuustokastiketta ensimmäisen kerran. Joskus meiltäkin sitä löytää, mutta harvemmin. Se sopii mahtavasti vaikkapa hedelmäisen kanasallatin kanssa.

Tein näin:

Ostin 200 g  jugurttirahkaa, joka on vähärasvaista eikä liian hapanta. Yritän aina nipistää osan rasvasta pois, jos mahdollista).
Kaadoin sen kippoon.
Lisäsin joukkoon 100 g huoneenlämpöistä Gorgonzola picante-juustoa (muukin keskivahva käy, kuten Aura, mutta en käyttäisi kovin itkuisia juustoja, ettei tule liian väkevää).
Muussaa haarukalla aineet sekaisin niin, että joukkoon jää pieniä "sattumia".
Tujauta joukkoon 1 tl sitruunamehua tai 1 rkl sitruunamajoneesia.
Pippuria ja suolaa maun mukaan. 
Tarkista vielä maku ja laita jääkaappiin tekeytymään n. tunniksi.



Itse tykkääm nauttia tämän vihannesten ja jopa "lasten" maissinaksujen kanssa. (Mies kutsuu niitä uretaaneiksi, koska ne kuulemma muistuttavat pursotettua eristeuretaania 😜) Myös nachojen ja muiden lastujen kanssa tämä dippi maistuu!

VINKKI: Tee kastikkeesta notkeampi lisäämällä joukkoon pari ruokalusikallista maitoa tai kermaa, jolloin saat juoksevamman salattiikastikkeen. Joukkoon sopii myös ripaus sitruunapippuria.

Heinäkuun 2017 kohdalta löydät kaksi Vappuunkin sopivaa reseptiä: Kevyt ja herkullinen perunasalaatti ja dipattavaksikin sopivat Cajun-mausteiset lohkoperunat. 😋



Hyvää Vappua kaikille blogiystäville! 
Kuulisin mielelläni onko sinulla joku kiva Vappuresepti tai -traditio. 
Kaikki muutkin kommentit lämmittävät aina mieltäni. 💜











10 kommenttia:

  1. Oijoi miten hyvältä kuulostaa ja näyttää! Erilaiset dipit onkin herkkua, meillä aina silloin tällöin(usein:)) murmelit pyytävät että tehtäisiin mombo gomboa..kanansiipiä, mozzarellatikkuja,sipulirenkaita,kanaranskalaisia,hedelmä- ja vihannes vartaita jne.:) silloin noita dippejä tulee ostettua, seuraavalla kerralla saakin jäädä valmiit dipit kauppaan ja tuota pitää kyllä kokeilla! Kiitos ohjeesta♥ Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo! Mombogombo kuulostaa ihan älyttömän hyvältä! 😁😁😁 Sitä pitää tehdä justiinsa tämänkin dipin kanssa! Kiitos Päde taas kommentistasi ja hurjan kivaa viikonloppua myös sinulle ❤.

      Poista
  2. Kiva idea tuo leikkuulauta!
    Kiitos dippireseptistä!
    Hauskaa vappua sinullekin!

    VastaaPoista
  3. Nam! Herkkuja. Hauskaa vappua myös sinne!

    VastaaPoista
  4. Dippikastike olisi minun makuuni. Minulla ei ole vapputraditioita. Vappu menee nyt mökillä pihahommissa ja se on minusta nyt ihan parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Pihahommia ym täälläkin. Toivotaan hyviä ilmoja 😊!

      Poista
  5. Upea tuunaus.. alusta on todella kaunis.
    Kyllä se on sima ja munkit.. ne kuuluu meidän vappuun.
    Herkullisia tarjottavia sinulla siellä.. Kuplivaa ja hauskaa Vappua:-)

    VastaaPoista