Hae tästä blogista

torstai 5. huhtikuuta 2018

Merelliset simpukkarenkaat serveteille ja muuta kivaa simpukoista

Hei,

odottelen jo niin kovasti kuistikauden alkua, että tarkenisi nauttia puoliulkona aamukahvit, lounaat ja muut herkut. Tänä kesänä meillä on tarkoitus ostaa lämmittimet kuistille, joka on pelkkää lautaa ja parvekelaseja. Vielä on kylmää.

"Parempia" aikoja odotellessani tein valmiiksi jo kesällä aloittamani simpukkaiset servettirenkaat. Ne ovat periaatteeltaan samanlaiset, kuin tein viime kesänä. Silloin käytin askartelumassasta tehtyjä meritähtiä somisteena.

Tässä viimekesän puiset rinkulat helmikoristeineen.


Nyt askartelin kuumaliiman kanssa simpukkasomisteet renkaisiin.
Eli pohjana ovat puiset ylimääräisiksi jääneet verhojen renkaat. Spray-maalasin ne ensin sekä kromin värisellä maalilla, että "huiskien" valkoisella - tuli hieman epätasainen pinta, kuin meren vaahtoa.

Virkkasin erilaisilla naruilla renkaat ympäri. Tein kaksi neljän renkaan settiä. Käytin niintä ja pellavanarua. Jätin naruista pätkät roikkumaan.

Olin ostanut sekalaisia simpukkapurkkeja ja etsin niistä valkoisia ja luonnonvärisiä simpukankuoria tarpeellisen määrän. Yritin valita saman kokoisia ja sellaisia, joilla olisi lähes samanlainen vastakappale. 

Identtisiä ne eivät ole, mutta lähelle pääsin. Niitä kannattaa kokeilla yhteen, sillä niiden paksuin osa, "nyppylä", ei sovi ihan täysin vastakkain vastakappaleen kanssa. Ne tahtovat puskea toisiaan erilleen, jättäen reunukseen raon. Simpukankuoret voivatkin olla hieman vinottain toisiinsa nähden, se ei haittaa.
Nyt kun sinulla on simpukat ja renkaat ja narut, tarvitset vielä korviksien tekemiseen tarkoitettuja metallineuloja, joissa päässä on silmukka, lasihelmiä, ja kuumaliimapuikkoja. Jos sinulla on vain pari jäljellä, kannattaa hankkia paketti lisää ennenkuin aloitat! Liimaa kuluu ihmeen paljon. Ja tarvitset parkkiintuneet sormenpäät ja lisäksi pihdit neulan katkaisemista varten.

Suojaa työtaso pahvilla. Mittaa neula ja katkaise se niin, että neula ylettää lähes simpukan poikki. Laita neulaan valmiiksi helmet (itse laitoin 3). Tässä ne kellivät jo valmiina.
Täytä toinen simpukankuori lähes kokonaan kuumaliimalla ja laita liimaa myös pikkasen reunojen sisäpuolelle.
Paina toinen puolikas päälle ja käännä simpukankuoret ympäri niin, että alempi liimapuolisko tulee päällimmäiseksi ja liima valuu ylemmästä alempaan. Varo, sillä pohjimmainen simpukka on aika kuuma! 

Itse tuin kääntämisen jälkeen simpukkaa päältä pihdeillä, ettei polttanut, jotta liima hiljakseen jäähtyi ja jähmettyi. Osia voi yrittää sovitella toisiinsa vielä välittömästi kääntämisen jälkeen jos ne lipsuvat tai liikkuvat. Omani lepäsivät helmilaatikon kannen reunaa vasten vielä lisäksi jäähtymässä - pysyivät suorassa eikä liima valunut ulos.

Kun liima oli kokonaan jäähtynyt (hyvä jättää kovettumaan kunnolla joksikin aikaa), pujotin silmukasta simpukkakoristeet paikoilleen ja solmin naruista tiukat solmut ja sitten päättelin narut virkkuukoukun avulla reunaan.
Valmista tuli!


MUITA SIMPUKKAIDIKSIÄ:

Näitä ylläolevia koristeita voi käyttää myös pakettikoristeina, leipäkorien reunoihin tai vaikka ikkunaverhotamppeihin voi niitä ommella. 

Tässäpä korvikset (mukavasti eri paria), joissa ruuvisimpukka on täytetty kuumaliimalla ja neula on vain työnnetty simpukkaan sisälle.

                                             ****************

Viimekesän satoa:

Omat verhotampit tein niin, että porasin simpukoihin reiät kiinnitystä varten. Käytin aika isoja ja paksukuorisia simpukoita. Kuva on viimekesän postauksesta. Laitan tämän uusintana, koska minulla ei silloin ollut vielä oikeastaan lukijoita kovinkaan paljon. Mukana melkoista naru- ja lankahässäkkää, koska halusin virkata hyvin merellisen ja rustiikin neuloksen. Harsoverhot tamppeineen ovat kuistin ikkunassa.

Jospa se kesä tai edes kevään lämpimät jo pian tulisivat !💕

Mitä sinä odotat eniten tulevilta lämpimiltä päiviltä?16 kommenttia:

 1. Sinulla on taito hyppysissä, niin kauniit servettirenkaat ja tampit. Liityin lukijaksesi, kun vihdoin ymmärsin selata ihan loppuun asti ja löysin tuon lue-painikkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun hauskaa! Tervetuloa ja kiitos kivoista sanoistasi. Nämä ovat tällaisia vähän itsekeksittyjä väkerryksiä, mutta kivaa on niitä tehdä :)

   Poista
 2. Kylläpäs onkin kivoja simpukka-askarteluja. :)
  Upeat kesäisessä kattauksessa tuollaiset servettirenkaat.
  Lämpeneviä säitä kyllä täällä niin odottelen. Ihana päästä seuraamaan ensimmäisten kukkien nousua kukkapenkistä.
  Liityin lukijaksesi! :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa Sari :). Kyllä ilahduttaa niin valtavasti saada uusia lukijoita! Että joku haluaa seurata omia askarteluita ja muita ideoita, se saa todella hyvälle mielelle. Ehkä omat ilon aiheet tuovat muillekin iloa! Odotellaan kesää yhdessä ja aurinkoista kevättä!

   Poista
 3. Oi miten hienoja simpukka-askarteluja kaikki, korvikset on ihania! Leppoisaa viikonloppua💕🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas kerran Päde <3 ! Mukavaa viikonloppua ja alkavaa viikkoa :) !

   Poista
 4. Ihania meriaiheisia askarteluja olet tehnyt! Mistä kaupasta löytää noita simpukoita?
  Aurinkoista uutta viikkoa 💕
  T Maija, myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos Maija! Mrillä Porvoossa mm Mikrokulma-nimisestä liikkeestä löytyy, mutta Tokmanni, Hong Kong ja sellaiset tilpehöörikaupat niitä myyvät, joissa on tabaraa joka lähtöön. Myös Prismassa olen joskus nähnyt. Aurinkoista viikkoa remontin keskeltä 😊.

   Poista
 5. Kauniita simpukka askarteluja olet tehnyt .. en tiennytkään mitä kaikkia niistä voi tehdä😍. Ihanaa viikonalkua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3 ja oikein aurinkoista viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Kesäisen kivat askartelut!
  Minäkin olen askarrellut simpukoista vaikka ja mitä. Myös edelleen (yli 15v) käytössä olevat servettirenkaat kulkevat mm. rantapiknikille mukanani!

  Lempeitä huhtikuun tuulia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri rantapiknikille ne sopivatkin ja vaikka kesäiseen kalapöytään :). Lumisin terveisin toivotan ihanaa viikkoa!

   Poista
 7. Voi onpa ihania simpukka-askarteluja ja tuo verhonpidike erityisesti :) Noista kuorista voisi tehdä myös liinaan painoja terassille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa. Olen ajatellut itsekin noita painoja, voisi kehitellä niitä tai tehdä betonista muoteilla 😊

   Poista
 8. Hauskoja merellisiä koristuksia! :) Miulla yksi simpukkaloota odottaa inspistä jo ties kuinka monennetta vuotta. Ajattelin spraymaalata ne kullan- tai hopeanvärisiksi, mutta ryhdyn toimeen sitten, kun keksin niille lopullisen sijoituspaikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi spreijaus on tosi kiva juttu. tein kerran ei-valkoisista simpukoista aivan valkoisia mattavalkoisella ja ne nöyttivät tosikauniilta hurrikaani- eli lasimalja-astiassa :). Kiitos kommentista ja kivaa viikonloppua! <3

   Poista