Hae tästä blogista

lauantai 21. huhtikuuta 2018

Lystikkään kalaisat purkkikynttilät

Hei,

pian on aika, jolloin nautimme mökkeilyistä, vietämme vappua ja kutsumme kavereita napostelemaan hyviä kala- ja äyriäisruokia tai sitten olemme meren tai järven äärellä ihan muuten vaan. 

Sain tuosta ajatuksesta inspiraation ja päätin tehdä purkkikynttilöitä.Tein jo jouluksi kynttiläpurkkeja (joista joulukuun postaus) ja nyt ajattelin tehdä hieman kesäisemmin saman jutun uudelleen. Aikaisemmin käytin vain découpage eli servettilakkausmenetelmää, mutta nyt otin toisenlaisen lähestymisen näihin vitsikkäisiin purkkeihin. Tein sablonit.Tein näin:

Pesin säilykepurkit (tomaattimursaa, maisseja ja ananasta) ja irroitin paperipäälliset jos sellaisia oli. Kuivasin purkit ja lististin pihdeillä terävän reunuksen littanaksi, ettei kukaan saa haavoja. 

Piirsin paperille erilaisia kalanruotoja. Mittasin ruodon äärimitat purkin mukaan ennen piirtämistä. Siirsin paperiarkin muoviseen asiakirjataskuun ja jäljensin terävällä lyijykynällä ääriviivoja pitkin muoviin kalanruodon, jolloin muovin pintaan jäi painauma. Sitten leikkasin terävillä pikkusaksilla ruodon mallisen reiän. Vahvistin muovia jämerämmäksi teippaamalla reunoja pitkin, sillä en halunnut muovin olevan liian pehmeää ja liikkuvaista.Mustat purkit spray-maalasin mattamustalla ja sinisen maalasin askartelumaalilla. 

Kun maali oli kuivunut, kiinnitin purkin ympärille ruotosabluunan ja töpöttelin maalilla  uudesta superlontaloussienestä leikkaamallani pikkupalalla ruotojen mukaiset "luurangot". Tähän käytin valkoista kalkkimaalia, joka kuivuu nopeasti. Irroitin saman tien sabluunat, ettei teippi ehdi jämähtää ja viedä irrotettaessa mahdollisesti maalia mennessään. Samalla ehdin hieman siistiä maalausjälkeä.

Kun valkoinen maali oli kuivunut, tein ruodoille silmät mustalla ikuistussilla ja sinisellä maalilla. Askartelumaalin päälle levitin vielä askartelulakan, joka sietää kosteutta.
Lisäksi tein pikkukynttilän découpage-tekniikalla. Pikkukynttilässä ovat aiheena hummerit, simpukat ja simpukkakeitto.

Kynttilät valoin valmiista kynttilöistä, joita minulla oli jäänyt joulusta. Kynttilänpätkiä en käyttänyt, koska niistä tulee monesti mustia nokipisteitä. Valmiit kynttilät ovat monesti edullisenpia käyttää, kuin askartelukaupoissa myytävät rouheet ja samalla saat myös sydänlangan.
Nämä kynttilät palavat hyvin eivätkä kuumene, mutta aina on silti hyvä asettaa ne palamattomalle alustalle, ja varoa tulta. Mikäli kynttilään kertyy paljon sulaa steariinia, voit kipata sen sammutettuasi kynttilän, vaikkapa moninkertaisen talouspaperin päälle. Näin kynttilä palaa taas iloisesti kun sytytät sen uudelleen.

                                                                        *******

Oli hauskaa virittäytyä jo kesämielelle. Näitä purkkikynttilöitä on hauskaa tehdä ja antaa lahjaksi. 

Olisi huippumukavaa saada kommentteja ja kuulisin mielelläni ideoistasi ja siitä minkälaisia juttuja tykkäät itse askarrella keväällä ja kesää odotellessa. 

Kiitos kun luit tämän postauksen, toivottavasti se toi sinulle iloa! 💜20 kommenttia:

 1. Todella kauniita kynttilöitä olet tehnyt.. sopivat hyvin myös kesään♥

  VastaaPoista
 2. Vautsi, aivan ihania!!! Nuo on kyllä ehkä kauneimpia purkkikynttilöitä joita olen nähnyt! Mukavaa viikonlopun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 <3 <3 Kiitos! Olipa kauniisti sanottu :). Ihanaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Oi noista tuli aivan upeita! Tosi kivaa kierrätystäkin❤ Leppoisaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde :)! Oli myös hauskoja tehdä :). Leppoisaa viikonloppua sullekin <3

   Poista
 4. Hauskat kynttiläpurkit! :) Näissä on kyllä kesäfiilistä kerrakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se oli tarkoituskin :), maltan tuskin odottaa kesää! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu ja kiva kun tykkäsit 😊. Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 6. Kivan näköisiä nuo sinun kalanruotopurkkisi :) Mukavaa sunnuntaita!!!

  VastaaPoista
 7. Oiva osoitus siitä, että kynttilöitä voi polttaa myös kesällä, kun purkin koristus on noin kiva ja raikas. Minä teen kaikkea puutarhaan liittyvää lähinnä romusta. Toinen intohimoni myös kesällä ovat virkkaustyöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polttelen paljon kynttilöitä kesällä 😊. Onpa kivaa kun tykkäsit! Olen samaa mieltä, että toisen romu on toisen aarre. Virkkaus on minustakin kivaa.Toivottavasti messut sujuivat mukavasti!

   Poista
 8. No, onpas kivat purkkikynttilät.
  Kiva idea!
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
 9. Kivat kynttilät. Minä en ole oikein askartelu ihminen mutta tykkään katsella muiden töitä ja ehkä minäkin jotain joskus.

  VastaaPoista
 10. 😊Kiitos Nila! Sehän täsdä hsuskaa onkin kun jokaisella on omat juttunsa ja on kivaa seurata muidenkin kivoja 😊. Mukavaa loppuviikkoa ja kiitos kommentistasi ❤

  VastaaPoista
 11. Tosi kivoja kynttilöitä!
  Itse en ole koskaan tehnyt kynttilöitä vaikka monesti olen ajatellut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisenhan se on hidasta...mutta hauskaa hommaa 😁. Kiitos kivasta kommentista ❤. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista