Hae tästä blogista

tiistai 6. maaliskuuta 2018

Découpage: Kesäisiä hurahduksia.... ja remonttitauko.

Hei,

joudun pitämään taukoa bloggaamisessa, sillä remontti vie väkisinkin seuraavat viikot ajastani. Palataan kuitenkin myöhemmin ja ehdottomasti tulen vierailemaan muidenkin blogeissa, kunhan kaaokselta ehdin!

Kasailin kesäisiä juttuja häthätää tähän, sillä odotan jo aikaa, jolloin voin taas väkertää uutta. Tässä siis muistoja ja aikaisemmin julkaisemattomia. Mukavaa ja aurinkoista kuukautta!

                                                           ***

Valon lisääntyessä mieli karkaa jatkuvasti kesäisiin juttuihin ja askartelusormet syyhyävät aiheisiin meri ja aurinko. 

Découage on mukavaa ja nopeaa ja aiheita voi muuttaa mielensä mukaan. Erilaiset lakat löytyvät kynttilöille ja kankaallekin ja sitten on yleislakka kaikille muille pinnoille. Mitähän tekisi seuraavaksi? No, ainakin kynttilöitä. Nämä ovat lahjoiksi.

Lisää kesäisisä aiheita löydät viime kesältä 2017, jolloin opettelin blogiasioita vielä. Muutaman jutun ja mielireseptin tulen ehdottomasti laittamaan esille vielä uudestaan, koska aloittaessani ei blogistani tiennyt vielä monikaan ja ne ovat vähän kuin hautautuneet. 
Peltitölkkiin pieni muovipussi ja voit laittaa rapujen tai kananmunan kuoret aamiaisellla. Aamiais- tai rapuroskiksenkin voi tehdä "salonkikelpoiseksi". Siihen voi myös laittaa lasipurkin sisälle ja vaikka isoja tillinoksia koristeeksi rapujuhliin. 
Kynttilässä on koralliaihe ja hurrikaanilyhdyssä askartelumassasta tehjtyjä "koralleja" aitojen simpukoiden ja merilasin kanssa.

Tämän (tumman ruskean) naulakon löysin vanhojen tavaroiden liikkeestä ja hioin ja maalasin sen valkoiseksi. Meriaiheet ovat servettikuvioita ja découpage-lakalla kiinnitettyjä.

Koska lakka ei ole kovin kestävää ja se on vesiliukoista, lakkasin kuviot vielä erikseen venelakalla. Se jättää hieman kellertävän pinnan - joka ei kuitenkaan erottunut juuri nimeksikään kuvioista - en siis lakannut naulakkoa kauttaaltaan, jolloin se säilyi valkeana.

Tässä on niinikään venelakalla suojattuja ja valkoiseksi maalattuja vetimiä. Osa löytyy ystävän merenrantatalosta 😊. Tässä olisi ideaa vaikka lastenhuoneen lipastoihin...eri aiheillakin.Pari vuotta sitten keksin tehdä lasipurkkilyhtyjä rapujuhliin. 

Kuvasta ei oikein hyvin näe, että jokaisessa on myös rautalangasta sanka ripustamista varten (hopean värinen), sekä suuaukon ympärillä virkattua rautalankaa (kuparin väristä ohutta) ja monenlaista asiaan kuuluvaa tilpehööriä simpukoista lasihelmiin ja hiekkaan sisällä ja ulkona. Découpage-kuvat ovat  jälleen serveteistä, joiden läpi tuikkukynttilän valo näkyy kauniisti.
Kaipa se kesä vielä joskus tulee ja kevään ihmeet taas hämmästyttävät meitä, kuten joka vuosi. 

Yritetään malttaa vielä! Kivaa odottelua ja unelmointia kaikille. Pian unelmat  voi muuttaa suunnitteluksi. 😊

14 kommenttia:

 1. Ihania askarteluja ja noi vetimet on kyllä upeat :) Kyllä tuleekin kesää ikävä. Mukavaa remppaa teille sinne :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten upeita kaikki, olet kyllä niin näppärä! Tsemppiä kovasti tuohon remonttiin! Kaunista talvipäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde <3 !!! Kaunista talvipäivää myös sinulle! :)

   Poista
 3. Voi miten kivoja askarteluja :) Olen kerran kokeillut Découagea ja ihan kivoja niistä tuunauksista tulikin. Tsemppiä remonttiin!

  VastaaPoista
 4. Wau miten kauniita kesäisiä kynttilöitä ja purkkeja.
  Tsemppiä remonttiin!😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ja mukavaa kun kaikki tsempittää, sitä kyllä tarvitaan! Kivaa kevään odotusta!

   Poista
 5. Tsemppiä remonttiin sama juttu meillä on menossa mökillä jo kaikkiaan viidettä vuotta. Tai oliko se jo kuudes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Remontit ovat joskus sellaisia ikuisuusprojekteja :), meilläkään talo ei varmaan koskaan valmistu ihan kokonaan. Mukavaa talvipäivää ja toivotaan aurinkoa!

   Poista
 6. Ihania juttuja olet tehnyt! Todella kivoja ideoita. Onko noihin ohje blogissasi?
  Remontti-intoa ja hyvää viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sen kummempaa ohjetta ei ole kuin maalia ja servetistä ohkainen kuvakerros siirrettynä decoupage-lakan avulla. Uusi lakkaus ja kuivumisen jälkeen venelakka päälle. Issekseni opetellut. ��. Kiitos ja mukavaa kesän odottelua.

   Poista
 7. Tosi kauniita askarteluja! Nuo vetimet ovat upeat ja ihana sisustusidea lastenhuoneeseen. Tsemppiä remonttiin ja hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Kivaa jos auheutti inspiraation 😁. Kivaa kesän odottelua ❤.

   Poista