Hae tästä blogista

perjantai 16. helmikuuta 2018

Talvipäivän sekalaisia mietteitä

Hei blogiystävät,

olen viettänyt hieman hiljaiseloa sairastelun vuoksi. Teki mieleni tehdä yksi päivitys, vaikka taitaapa sohva kutsua tämän jälkeen taas. Talvi jatkuu, mutta valo lisääntyy joka päivä, joka on kuin lupaus tulevasta.





Vielä on lunta jopa portailla ja "laakeripuissa" viipyvät tuikkuvalot vielä maaliskuun alkuun saakka. Nuo puut, joista jo joskus aikaisemminkin on ollut juttua, ovat hauskat siitä, että muistuttavat niin kovin oikeita, että eräs ystävä kerran tokaisi, kuinka on jännää, että kestävät noin hyvin pakkasia! :). 


Moni ajattelee, etteivät tekokasvit ole kivoja, mutta niitä saa nykyään niin luonnollisen oloisina, että ne täyttävät mukavasti vihreän kaipuuta kun ne vain sijoittaa taitavasti. Joukkoon voi sitten aina laittaa oikeita, kuten tässä ovat kanervat.


Herneenversot kasvavat jo purkeissa ikkunalla ja odottelevat salaatteihin pääsyä.







Istutukset teen niin, että ostan pussillisen soppaherneitä (edullisia ja runsaasti yhdessä pussissa), pistän ne veteen likoamaan muutamaksi tunniksi ja sitten laitan niitä sikinsokin mullan joukkoon. Kastelen kosteaksi ja kelmutan siten, että jätän kelmutuksen auki yhdeltä reunalta ilmanvaihdon vuoksi kunnes versot kasvavat. Seuraavana ovat vuorossa auringonkukan versot (anteeksi linnut, lainaan vain vähän :) ).



Haluaisin myös esitellä pari viikkoa sitten tekemäni löydön. Tämä postilaatikko, joka ei tekstinsä mukaan ole tarkoitettu lehdille laisinkaan :), nökötti K-Raudan löytöpöydällä. Se tulee keväämmällä syksyllä remontoidulle pikkukuistille hiihtotaulun (kirppislöytö) sijaan. Luukutkin toimivat, joten jotakin kivaa voi siinä säilyttääkin. :)





Nyt vielä, talvisomisteena, kuistilla on tämä hiihtoaiheinen taulu.




Sitten haluan vielä esitellä LUOTTOMAUSTEENI. Tämä on peräisin sisustusliikkeestä, jotka monet näyttävät myyvän näitä ruotsalaisen Nicolas Vahén tuotteita. Tämä nimenomainen mauste on parmesaani-basilika-merisuola ja se on niin monikäyttöinen. Korkki on rouhimismylly! 




Mauste sopii paitsi italialaisiin ruokiin, myös salaatteihin, munakkaisiin ja vaikka mihin. Maku on hienostunut, ei päällekäyvä, joka on yllättävää, sillä aineosat ovat itsessään aika tyrmääviä. Sillä voi maustaa perunaruuat ja risotot ja tietysti mozzarellan ja tomaatin. Se sopii töröttämään lisämausteeksi ruokapöytään kun on vieraita ja siitä saa mukavan keskustelunaiheenkin. Mikä parasta se säilyy pitkästi yli parasta ennen päivän (olisikohan suolan ansioista?). Ei ihan halpa, mutta kestää ikuisuuden. Suosittelen! 

VINKKI: Vahélta on myös suosikkihilloni mango-kookos :). Upea aamiaishillo - vähän luksusta arkiaamuun :). Hänen tuotteensa ovat mitä parhaita viemisiä 

myös.

Älkää upotko lumeen ystävät! Palataan taas asiaan, kunhan saan itseni hieman parempaan kuntoon. Eiköhän se tästä 💙








16 kommenttia:

  1. Toipumisia sinulle!
    Ihanat nuo puut ja aidon näköiset.
    Kiva löytö tuo postilaatikko!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma63 ja mukavaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista
  2. Hienot herneenversot .Kiitos luottomausteesta pitää kokeilla ja toipumisia sinne .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila, toivottavasti sinäkin pidät tuosta mausteesta :) Kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. Toivottavasti sairaus pian hellittää ja voimat palaavat ❤️
    Ihanasti saat jo vihreää ihan omilta kevään ensimmäisiltä viljelyksiltä!
    Mielenkiintoinen mauste!
    Mukavaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija, pikkuhiljalleen parempaan <3. On kiva mauste! Kivaa viikonloppua sinulle! :)

      Poista
  4. Paranemisia sinne♥ On kyllä tosiaan aidonnäköiset nuo puut:) Kiva postilaatikko! Komeasti jo herne versoilee:) Tuo mauste kuulosti kyllä hyvältä, pitääkin laittaa korvan taakse:) Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde taas niin mukavasta kommentistasi :). Mahtavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Pikaista paranemista <3 ja kyllä nuo tekopuut on sieviä ja ihan aidoista menee!
    Upean postilaatikon olet löytänyt ja tuo mauste kiinnostaa, en ole ikinä kuullutkaan vaikka muuten tutut mausteet <3
    Hyvää viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Oli taas kivaa lukea kommenttisi. Hauskaa viikonloppua sinullekin! :)

      Poista
  6. Kyllä nuo sinun laakeripuusi ovat todella aidon näköisiä. Kiva postilaatikko ja aika jännä tuo mausteesi. En ole sellaiseen törmännytkään. Pikaista paranemista :) No nyt on hyvää aikaa katsoa kisoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Liisa, kiitos taas sinulle! :) Kisoilla mennään! :)

      Poista
  7. Tosi aidon näköiset nuo puut! Meilläkin herneenversot vihertävät jo. Minäkin olen niitä ihan soppaherneistä versottanut. Aurinkoista alkanutta viikkoa ja pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ihanaa laittaa vihreää! kiitos toivotuksista, nyt kaikki jo hyvin <3. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  8. Pikaista toipumista sinulle ja kauniita pakkaspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna, kaikki jo hyvin! Kauniita keväänodotuspäiviä sinulle! :)

      Poista