Hae tästä blogista

torstai 1. helmikuuta 2018

Kevyet nyytit riisipaperista

Hei! 

Täällä meillä kevennys jatkuu... Ovatko aasialaiset herkulliset riisipaperinyytit sinulle tuttuja? 

Nyytit valmistuivat näin:

Ensin tein wokin vähässä ölyssä ja tuhdeilla mausteilla. Tällä kertaa proteiiniksi laitoin lohta ja katkarapuja ja seuraavalla kerralla taidan laittaa kanaa, pähkinöitä ja vihanneksia.





Mies ilahdutti minua porkkanapussilla, jossa oli erivärisiä, jopa tumman liiloja porkkanoita. Toivat sitten mukavasti väriä wokkiin.



Tässä ne paistuvat ja mukana on valkosipulia viipaleina sekä raastettua inkivääriä, joista nousivat ihanat tuoksut. 

Kun vihannekset alkoivat olla valmiita, lisäsin toiselle puolelle lohipalat ja sulatetut katkaravut, jotka kypsyivät nopeasti. Lopuksi sekoitin kaikki sekaisin. Tilkka soijaa ja ketjap manista (se on soijan näköistä, mutta makeaa kastiketta yleensä samassa hyllyssä soijan kanssa, jos ei ole tuttua vielä), makeaa chilikastiketta, suolaa vain ripaus ja pippuria, mutta jokainen voi käyttää mielimausteitaan tietysti.



Ystävätär tutustutti minut riisipapereihin joita aasialaiset liikkeet ja hyvin varustetut ruokakaupat myyvät. 


Riisipaperipaketteja saa kahta kokoa. Nämä isot (ruokalautasen kokoiset) ovat hieman hankalampia käyttää ja taidan itsekin ostaa seuraavaksi taas pienempiä, n. 15 cm halkaisijaltaan.                                                                     

Pehmität riisipaperin näin: 

- Kaada lautaselle kiehuvan kuumaa vettä reilusti,sillä vesi vähenee sitä mukaa kun papereita kastellaan toinen toisen jälkeen. 


- Kastele arkit yksitellen upottamalla se reunoja ja keskustaa myöten veteen vain muutamaksi sekunniksi. Käännä paperikiekkoa rauhallisella liikkeellä akselinsa ympäri kuin auton rattia, kunnes yksittäinen paperi on kastunut kokonaan. 

- Siirrä märkä ja hieman tahkea "lätty" toisen lautasen päälle ja täytä wokilla vikkelästi. Taittele nyytti eli käännä reuna kerrallaan taskuksi ja lopulta viimeinen reuna taskun päälle ja laita valmis nyytti mielellään lämmitetylle lautaselle. 


Vaikka paperi ei pehmenisi ihan kokonaan sitä käsitellessä, niin pehmeneminen jatkuu pikkuisen vielä edelleen. Parempi hieman nahkea kuin liian kypsä. Vaikka joudut olemaan nopea niin tämä ei ole vaikeaa! 

Nyyttejä voi tehdä erikokoisia.  Omistani tuli aika isoja. Pienempiä on ehkä vähän helpompi dipata ja syödä. Nyytit ovat yllättävän täyttäviä!




                                          Valmiit nyytit makean chilikastikkeen kanssa.


Ja lopuksi pari vinkkiä:

Avattu paketti säilyy vaikka kuinka kauan, kun pujotat sen oman pakkauksen lisäksi muovipussiin tiiviisti.

Kuivana paperi on hyvin haurasta, joten kuljeta paketti varovasti kaupasta kotiin.

Nyyttiä varten voi valmistaa erilaisia dippikastikkeita kuten satay tai ihan suoraan vaan pullosta voi kaataa jo etukäteen annoskuppeihin makeaa chilikastiketta tai chili-inkiväärikastiketta tms dippausta varten. 

Tämä kannattaa tehdä etukäteen, sillä riisipaperi jäähtyy hyvin nopeasti. 

Kannattaa kokeilla tätä terveellistä pikaruokaa jos ei ole entuudestaan tuttu juttu!

☸ Onko sinulla mukavia nyytti-ideoita näin sydäntalven auringoksi? Oletko joskus kokeillut näitä? ☸ 

8 kommenttia:

  1. Oijoi miten näyttävät hyviltä ja noihinhan voisi tosiaan laittaa vaikka mitä sisään:) En ole koskaan kokeillut, mutta hyvin voisi kokeilla! Ihanaa alkanutta helmikuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu rohkeasti vaan. Tekemisessäkin on hauskaa jos sitä porukallakin harrastaa. Pikkuinen yhteinen askartelu :) . Varmaan sopisi pelkät vihanneksetkin tai joku (puuro)riisitäyte myös.... Kivaa helmikuuta!!!

      Poista
  2. Sinulla on hyviä ohjeita ja tätä kokeilen kyllä . Me teemme tortilloista laitamme sisään esim.joulusta jäänyttä savukalkkunaa ja sinihomejuustoa . Rullalle ja vuokaan riviin ja päälle vielä juustoraastetta ja uuniin 200 astetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nami kuulostaa syntisen hyvältä! :) Tortillloista voi tehdä monta hyvää herkkua! <3

      Poista
  3. Kiitos herkullisista ohjeista ja kyllä tekisi mieli tehdä näitä nyyttejä :P
    Hyvää viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi :), kannattaa kokeilla :). Hyvää viikonloppua!

      Poista
  4. Nuo ovat taatusti hyviä! Tuollaiset dipattavat aasialaiset ruuat ovat hyviä, mutta näpertämistä taitaa olla sen verran, että mistään pikaruuasta ei ilmeisesti ole kyse.
    Lokoisaa keskiviikkoiltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maija, nopeita ovat. Pannulle kaikki ja kun kypsiä niin kiekot veteen ja kääräisy. Joskus kirjoitan niin pitkästi, että moni luulee näiden mun juttujen olevan monimutkaisia. Rohkeesti vain kokeilemaan :). En itsekään tykkää pitkiä ja monimutkaisia laitella. Kivoja talvipäiviä sinulle :) !

      Poista