Hae tästä blogista

tiistai 9. tammikuuta 2018

Talvisia tunnelmia Porvoosta ja nuukan emännän SangriaHei,
ajattelin laittaa tähän talvisia, joskaan ei niin lumisia tunnelmakuvia Vanhasta Porvoosta. Porvoohan on kaupunki, jossa on arkkitehtuuria monelta aikakaudelta.

Helmi on kaikille tavalla tai toisella tuttu Vanha kaupunki. Nuukan emännän vinkin löydät postauksen loppupuolelta.Vanha kaupunki on tunnettu myös pittoreskeistä pikkukaupoista, joista yksi mieli kauppojani on keittiötarvike- ja sisustuskauppa Wellmanns. Siellä on kippo ja kori poikineen!Vanhan kaupungin myymälöiden ovet ja edustat ovat aina niin kauniisti somistettuja jokaisen vuodenajan koristeiden mukaisesti.

Talon seinässä palava punainen kynttilä luo tunnelmaa hämärtyvään iltaan.


Ajatus viipyilee vielä joulussa ja mieleeni tulee jakaa vinkki, jonka olen myös fb-kavereilleni ja muille ystäville jakanut: 

Tiedäthän kuinka glögiä monesti jää yli, eikä se joulun jälkeen enää tahdo oikein menestyä. Joskus sitä jää jopa pari-kolme purkkiakin, ainakin meillä. 

Tallenna glögi jonnekin, missä se säilyy pidempäänkin ja käytä se seuraavissa juhlissa tai vaikkapa kesällä: Klassisen punaisen glögin ainekset ovat lähes samat kuin Sangriassa. Voit tuunata glögipohjan appelsiinilla ja muilla puuttuvilla mausteilla ja tarjota sen kylmänä jäiden kera!

Hei taas ja tunnelmoidaan pian taas yhdessä, tai väsäillään, kokkaillaan ja sisustellaan jotakin mukavaa.Kiitos  kun luit tämän. Jos sinulla on hyviä vinkkejä ylijäämäglögille, pähkinöille tai vaikka piparkakuille, niin niitä olisi mukavaa kuulla.12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kuulostaapa jännältä tuo glögi-sangria.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mamma63, mukavaa kuulla sinusta ja kiitos kommentistasi. Inspiroivaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Hei, mulla on tapana keittää glögipohjaan sekahedelmäkiisseli. Ts liotan kuivatut hedelmät yön yli glögissä, lisään aamulla vettä ja keitän kiisseliksi. Normisuurustus perunajauhoilla, vähän lisää sokeria ja se on siinä! Kiitosta tulvii, usko pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei K, kuulostaa tosi herkulliselle ja kekseliäälle tuo kiisseli! Täytyypä kokeilla! Olen iloinen kun kirjoitit, mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Oi miten ihania kuvia♥ Tuo vanha Porvoo on sitten kaunis paikka! Mukavaa viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
 4. Porvoo on ihanan idyllinen paikka. On tullut muutaman kerran käytyä.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kati! Kyllä on idyllinen, kuten muutkin Suomen vanhat kaupungit, niissä viipyy miellellään. Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Kauniita kuvia Porvoosta! Ylijääneitä pipareita olen joskus käyttänyt juusto- tms. hyydykekakun pohjaan. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juustokakku, aina niin hyvää ja hyvä vinkki! Kiitos. Hyvää viikonloppua sinullekin :) !

   Poista
 6. Kyllä Porvoo on kaunis kaupunki ja juuri ne ihanat putiikit siellä. Glögiä ei tullut juotua tänä vuonna kuin yksi pullo :) Mukavaa viikonloppua Ulla :)

  VastaaPoista