Hae tästä blogista

lauantai 23. joulukuuta 2017

Nyt saa joulu tulla! Hyvää Joulua!

Hei kaikki ihanat lukijani ja blogiystäväni!

Haluan toivottaa kaikille oikein hyvää, iloista ja rauhallista joulua, kertoa koristeluperinteestämme ja joulun askareista.
Olohuoneen kuusen koristelin eilen ja se on taas aivan pullollaan joulun aarteita.

Ensimmäiseksi kerron kaikista rakkaimmista joulukoristeista, jotka poikani teki kun hän oli pieni. Kuusesta löytyvät aina enkeli, piippurassitonttu, ja tonttu penessä kelkassa. Ne ovat minulle kaikista tärkeimpiä. Lipaston päällä on vielä yksi aarre, paperirullatonttu! Niistä en luovu koskaan. Niihin kytkeytyy niin monia onnellisia muistoja :). Kaksi niistä suostui mukaan valokuviin.
Olen onnellinen, sillä perheeni lisäksi, minulla on ollut mahdollisuus matkustaa maailmalla. Tuon kotiin aina joulukoristeen tai kaksi. Ne muistuttavat minua iloisista hetkistä, joita olen saanut kokea. Monet löydöt ovat perheen yhteisiltä matkoilta. 

Tämän kuusenpallon toin Roomasta viime lokakuussa. Pietarinkirkossa olen käynyt monesti ja kerran juuri ennen joulua jolloin kirkko oli lähes autio. Aukiolle oli pystytetty seimi, jossa nuket olivat ihmisen kokoisia. Hieman nauratti kun aasin heinät olivat Ikean korissa, mutta se ei haitannut ollenkaan, sillä asetelma oli kaunis ja Roomassa nykyaika ja historia kulkevat käsikädessä muutenkin!

Lyonista löysin Eifel-tornin, jossa olen käynyt, mutta Pariisista en silloin löytänyt joulukoristetta. Ihanan sädehtivä, mutta hyvin hauras koriste.
.

Kultainen kruunu taas on Lontoon Towerista, ostettu vuosi sitten keväällä 30 v. hääpäivämatkalta.Ystäväni tietävät, että olen jouluhassu ja ovat muistaneet minua ihanilla koristelahjoilla.


Tämä majakkakoriste, jossa joulupukki kiipeää, on Halifaxista ja cowboy-saapas taas on Montanasta. Ihania ystäviä! Kiitos Kirsi ja Klaus!Tässäkin on rakas jouluaarre. Rekeen on asettunut jokseenkin vauhdikkaalla päällä oleva joulupukki, joka on kotoisin äitini lapsuuden kodista. Muistan sen jo ajalta kun olin ihan pieni. Yksi joulujuttu jo syksyltä. Tuunailin kirpputorilta löytämistäni metallisista jo kuluneista astioista joulukukille peltiruukut. Joka vuosi on joku uusi juttu! Tuvan vaaleansininen sävy innoitti sinisen astian katajanoksille ja valkoinen on sen kaverina. Carl Larssonin maalauksesta tutun pikkupatsaan löysin vanhasta Porvoosta noin 10 vuotta sitten.
                                             💛💛💛💛💛
Tuvan pikkukuuseen pyrähti viimeinkin latvaenkeli toivottamaan hyvää joulua ja 

joulunalle kömpi omalle paikalleen tuvan nojatuoliin odottamaan joulupöydästä herkkupaloja.

*** Nyt joulutortut uuniin, kynttilöihin valot ja joulu saakin tulla. 
                           
                                                             Hyvää joulua! ********* 

10 kommenttia:

 1. Niin kaunista ja jouluista♥ Ihania koristeita! Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa❤

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja tunnelmallista! Ihania joulupäiviä!❤

  VastaaPoista
 3. Ihania koristeita :) Vaikka minäkin olen jouluhöperö ja joulu tulee aikaisin, se myös lähtee heti joulun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja hyvää alkanutta vuotta! Olevinani vastasin sinulle jo, mutta tekstiä ei vain näy. kiitos näin myöhässä kuitenkin!

   Poista
 4. Ollaan jo uudella vuodella mutta ei se mitään. Ihana idea tuoda joku joulukoriste matkoilta. Hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle :)! Jostakin luin kerran, että yksi äiti oli laittanut lastensa joka vuodesta yhden uuden koristeen kuuseen, sellaisen , jolla oli merkitystä. Esim, tossu, saapas tai kengän mallinen kun lapsi oli oppinut kävelemään ja pikku kirjan kun oli oppinut lukemaan (olisikohan nukkejen tai nukketalon miniatyyreistä väsännyt?). Minusta siinäkin olisi ihana idea. :)

   Poista
 5. Toivottavasti joulusi oli lempeä ja tunnelmallinen.
  Onnentäyteistä vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Toivon samaa sinulle ja uusia ihania ja idearikkoita seikkailuja tälle vuodelle! <3

   Poista