Hae tästä blogista

sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Lumiset lyhdyt

Hei harmauden ja pimeyden keskeltä!Täällä Etelä-Suomessa lumi tuli ja lumi meni. Elämme kynttilöiden ja lyhtyjen juhla-aikaa. Kun ei huvita mennä ulos sateeseen, voi askarrella hyvällä omallatunnolla :) . Lupasin teille lumilyhtyjä, vaikka näissä ei kysymys oikeista lumilyhdyistä olekaan. Pellavanaruissa kilisee kulkusia ja kelloja ja askartelumassasta tehtyjä piparkakkuja.Pari vuotta sitten löysin maalin, jolla saa aikaan sellaisen vaikutelman, kuin lasiin olisi pyryttänyt lunta. Koostumus on kuin kermavaahtoa. Sillä saa mukavan epätasaisen jäljen, kun käyttää maalia suurpiirteisin vedoin. Maali on hajuton ja vesiliukoinen ja se kestää hyvin vettä ja kuivuu nopeasti. Se kestää hyvin kosteutta. Pikkuinen purkki on riittänyt moniin askarteluihin. Ja koska decoupage on minun juttuni, niin yhdistelen sitä mukaan.Aiheita servettien mukaan ja erikokoisia lyhtyjä voi sitten tehdä minkälaisia vain hillopurkeista tuikkuihin ja vanhoihin juomalaseihin. Olen vielä viimeistellyt pinnan askartelulakalla, joka kestää paremmin kosteutta kuin decoupage-lakka, joka ei oikein siihen sovellu. Sillälailla lyhtyjä voi käyttää myös vähän kosteammissa olosuhteissa ja pinta kestää myös kostealla pyyhkimistä.

Tunnelmaa ei voi luoda liikaa näinä pimeinä aikoina, vai mitä? Mukavaa itsenäisyyspäivän odottelua kaikille!6 kommenttia:

 1. Ihania tuikkuja!! Tuo aine on minulle ihan tuntematon. Olen kyllä koristellut tuikkuastioita laittamalla suolan kasvamaan ja myös piimällä. Hyvää adventtia Ulla <3

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania!
  Mukavaa adventtia ja alkavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan Ihanat kuviot, voi kun joku tekisi minulle, olisin ikionnellinen. Minä näet olin silloin muualla kun näitä askartelu taitoja jaettiin. Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Teen ainoastaan helppoja ja nopeita, kärsivällisyys ja taidot eivät riitä yksinkertaisesti. Tuo lumimaali on helppo juttu (kun on tarkoituksella epätasaista), samoin decoupage - jos ei ole liian tarkka. Reilulla kädellä vain! Kivaa adventtia sinulle ja alkavaa viikkoa myös!

   Poista