Hae tästä blogista

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Kolmannen adventin tunnelmaa

On kolmas adventti ja kolmas kynttilä syttyi ikkunalle.

Olen ollut kovassa flunssassa viikon, mutta tänään päätin piristyä ja kurkistella blogijuttuja. Joulun kanssa tahtoo tulla kiire, kun viikko on vierähtänyt tuhistessa ja puhistessa. Jotakin pientä kuitenkin ehdin jo aikaisemmin touhuta ja tänään sytytin kolmannen kynttilän.Tämän päivän aukeama joulukalenterikirjassa ja kynttilät.

Tuvan kahdessa vitriinikaapissa roikkuvat pikkukranssit silkkinauhoin. Sydänkranssit ovat viimejoulun jälkeisestä poistomyynnistä ja pikkukranssit saivat "ruusunlehtiä" rautalangoin lihotukseksi, näyttävät tasapainoisemmilta siten.Jouluauto huristelee jo vuosia sitten ostettujen tablettien päällä. Yksi ihanuus on taas löytää jouluaarteet laatikoista! 

On hauskaa, kun kuplavolkkarit ovat jouluautoina varsinkin kun minulla on samanlainen, punainen. Kunpa autoon voisi ostaa ison tupsun joulkuksi vaikka katolle tai takaluukkuun kiinni! Autoni on jo täyttänyt 10 v. Siinä on kaikki modernit vipstaakit, mutta hauskin juttu on se, että siinä on vakiovarusteena ratin vieressä MALJAKKO!  Pitänee joku kiva jouluhärpäke siihen istuttaa 😊.Tämän joulutyynynpäällisen ompelin kauan sitten, se oli meillä jo kun poikani oli pikkupoika. Joulunalle istahtaa tuvan tuoliin jouluna - joulumyssy jo odottaa 😊 .Viime jouluna ompelin jouluisen tilkkupeiton (torkkupeiton) lahjaksi. Silloin tein sen poikani lapsuuden aikaisista pöytäliinoista (vain ne hyvät palat) ja uusista kankaista sekaisin. Niissä lämmittävät lapsuuden joulumuistot ja se auttaa nuorta paria rentoutumaan joulun aikaan tässä hektisessä maailmassa.

Nyt päätin tehdä itsellenikin sellaisen! Tämä on hieman erilainen, mutta näitähän voi tehdä vaikka minkälaisia 😊. Se on vielä tikkausta vailla ja hakaneuloin kiinni tikkikankaassa osittain. Tikkaus sujuu television ääressä iltaisin, pikkuhiljaa.Lämmintä joulunalusviikkoa kaikille! 🔔🔔🔔

8 kommenttia:

 1. Söötti volkkari!
  Aivan ihana peitto!
  Oikein hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana peitto, mutta taitaa olla melkoisesti työtä sen ompelemisessa. Nätin jouluista siellä jo :) Mukavaa joulunalusviikkoa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liisa, itseasiassa tuo peitto on aika nopea. Ensin neliöt, sitten samanlevyiustä kaistaletta erilaisista kankaista ja ommellaan neliön sivut ympäri. Sitten palaset (syntyneet nelsikanttiset) yhteen ja reunat. Valmis tikkikangas ja pian on vain tikkaus jäljellä. Joka palaa ei tarvitse tikkailla ellei halua, kulmat voi vaikka nipistää solmien yhteen (siis vain yhdellä pistolla). :) hauskaa hommaa :). Pikkuhiljaa joulu hiippailee, mutta vielä on paljon jäljellä - sittkeä flunssa jarruttelee mokoma. Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 3. Voi ihanuus miten kivoja joulujuttuja ja tuo peitto on kyllä upea♥ Ihanaa alkavaa jouluviikkoa♥

  VastaaPoista
 4. Hieno peitto. Luin Liisan kotona blogi vastauksesi sen teko helppoudesta. Minulle se oli hepreaa. En ymmärtänyt miten se voi olla helppoa. Mutta hienon työn olet tehnyt. Ihanaa joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos! Joo ihan oikeasti se näyttää vaikeammalta kuin on :). Muistaakseni tuon ohjeen nimi on hirsimökki...jos oikein muistan. Neliötä lähdetään kiertämään kaistaleilla, jotka poikkaistaan vasta kun ne on ommeltu - ei tarvitse mitata etukäteen, niksnaks vain poikki. Ihanaa joulunodotusta myös sinulle - ja pianhan se jo onkin :)!

   Poista