Hae tästä blogista

lauantai 18. marraskuuta 2017

Jouluiset pakettikortit

Hei kaikki blogikaverit!

Lupasin pakettikortteja ja näitä olen jo parin vuoden ajan itse tehnyt. Tein taas muutamia lisää. Kortteihin voi hyödyntää askartelusta jääneitä kartongin palasiakin.
Mielestäni yksi lahjan olennainen osa on tehdä kiva paketti, jolloin saaja huomaa, että antajasta on kivaa antaa juuri hänelle lahja. Se vain on niin mukavaa (toisin kuin meidän miesväki, joka taas varmaan aika tyypillisesti inhoaa paketointia :) ). Tässä kuvassa on viime vuoden joulumyyjäisiin lähteviä "tuutteja", joissa amaretto-mantelikorppusia. Mukana valmiina myös kortti.


Tein erilaisia kortin muotteja paksusta pahvista ja piirsin ja leikkasin pohjat niiden mukaisesti. Lisäksi minulla on Fiskarssin kortinteko "rouskutin", jolla saan kahdenlaisia kortteja ja siihen nipsautettua myös reiän. Pyöreisiin käytän muovisablonia ja harkkosaksia. Liimapuikkoja menee taas urakalla.

Osaan olen laittanut yhestä vanhasta nuottikirjasta somisteita ja kun tuosta glitteristä tykkään niin sitäkin löytyy. Minulla on myös niitä naksuttimia (mikähän se oikea nimi mahtaa olla...), joilla saa kuvioita valmiina, piparkakkuja ja kuusia ym. 

Paketoidessa mallailen kortin sitten paperin ja nauhan väriin sopivaksi ja siten että se sopii myös saajalle (miehelle ei välttämättä pinkkiä...)

Aion tehdä näitä lisää taas joulumyyjäisiä varten sellofaanipusseihin, jos ehdin ja saatan ujuttaa muutamia pikkukortteja kuoriin joulukortin kaveriksi.

Kivaa viikoloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Pakettikorttien tekeminen on kivaa ja lahjan saaja ilahtuu, kun näkee, että lahjan antaja on nähnyt vaivaakin. Itse olen kerännyt uusista vaatteista niitä pahvisia lappuja, joita sitten tuunaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea ja hyvä "syy" ostaa uusia vaatteita :) :) :)!

   Poista
 2. Kauniita pakettikortteja! Korttien tekeminen on niin kivaa!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On todella hauskaa tehdä myös kortteja ja mielikuvitus vaan peliin, niin syntyy vaikka minkälaisia :). Kivaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 3. Viehättäviä kortteja olet askarrellut!
  Lempeää joulun odotusta täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos! Olen muutaman päivän ollut kiireinen enkä ole täällä käväissyt, joten anteeksi myöhäinen vastaus. Mukavaa joulunodotusta myös sinulle :)

   Poista