Hae tästä blogista

keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Jouluaskartelun pikkuvärkkäykset

On jo pikkuinen tutina tulevan sesongin suhteen. Mahtavatkohan muilla jo sormenpäät kutista, vaikka jouluun on vielä aikaa roppakaupalla?

Onneksi sesongin voi talvivaloineen jo käynnistellä pikkuhiljaa, ei tarvitse kärvistellä loputtomiin. Meillä varsinainen joulu kuitenkin paukahtaa kotiin vasta vähän ennen oikeaa joulua - askartelut starttaavat jo marraskuussa.

Näitä Ikean tuoksukynttilöiden takkeja, joita tietenin voi myös muiden valmistajien kynttiläkippoihin virkata, olen tehnyt parina vuonna. Näihin voi käyttää ylijäämäkeriä ja ostaa jotakin sopivaa mukaan. Takin voi poistaa joulun jälkeen "naftaliiniin".Kannataa jättää reuna vapaaksi, liekki näkyy paremmin ja lopputulos on turvallinen.


Meillä on kylätalolla taas perinteinen joulutori. Oikein odotan sitä! Se järjestetään tänä vuonna 09.12 ja siellä on yleensä myös pikkulasten hellyttävä Lucia-kulkue. Asun ruotsinkielisellä alueella. Kyläläiset tuovat myytävää leivonnaisista käsitöihin ja puutöihin. Tapahtuma on vain muutaman tunnin mittainen. Tällä kerätään rahaa talon suuriin kunnossapitokustannuksiin. On hienoa kun kylällä on oma kylätalo! Sitä kannattaa kyllä vaalia.
Olen aloittanut pikkuhiljaa jouluisista tulitikkuaskeista. Joissakin on kuva kohokuvana. Niissä on kirkas askartelulakka päällä. Alhaalla löytyy myös pikkuisen glitteriä.


Joulukynttilöitäkin valmistuu vähitellen. Palataan niihin vielä myöhemmin. Kivoja askarteluhetkiä kaikille!

10 kommenttia:

 1. Kivoja puuhia! Askartelu kuuluu mielestäni jouluun. Se on niin mukavaa puuhaa!
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli samoilla linjoilla touhuillaan ja kiitos :) . Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Aivan ihania askarteluja!❤️
  Tosi kauniita tulitikkuaskeja!
  Joulukortteja pitäisi alkaa askartelemaan, kun olen jo ostanut tarvikkeet.
  Hyvää viikon jatkoa!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein osunut puhelimella oikeisiin kirjaimiin, joten tässäpä uudestaan: Kiitos Sari! Ajattelin tehdä myös sellaisia valkoisempia versioita, ehkä jokin country tai Long Island aihe? Kivaa loppuviikkoa ja korttivärkkäilyjä sinulle!

   Poista
 3. Hei Ulla, kovasti joulua odotellaan täälläkin. Kun aika on lähempänä joulua, löydän "ne ihanat joulusukat" jälleen lämmittämään mieltä. Lämpöiset terveiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kuulla sinusta ja olen iloinen jos joulusukat vielä "lämmittävät" - ainakin mieltä :). Taidan tehdä taas muutaman ja ehkä laitan kuvat sitten tänne :). Kivaa joulun odotusta!

   Poista
 4. Kivoja nuo lyhtyjen takit. Teette arvokasta työtä kyläyhteisönne hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liisa, kiitos taas kivasta kommentistasi! Kylätalolla pidetään vähän harvakseen tapahtumia kun niiden järjestämisessä on aina omat hommelinsa, mutta kesätori on joka lauantai kesäaikaan ja sitten on ainakin tämä joulutori. Halloweenit on ainakin lapsille ja sitten on joitakin muita tapahtumia lisäksi.

   Poista
 5. Hei tulin vierailulle. Mukavat on sinulla askartelut. Itse en ole kovin askartelu tyyppiä, mutta tykkään kovasti katsella ja ihailla muitten aikaansaannoksia. Selailin blogiasi, sinulla on monta hyvää reseptiä sivuillasi. Kiva blogi. Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin. Hyvää viikonjatketta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja mukavaa tavata! Ilman muuta käyn katsomassa! Kaikki reseptini vaativat maistelua, sillä ne ovat näppituntumalla tehtyjä - siis ainakin suurin osa kun tykkään vähän säveltää :) . Kivaa viikkoa sinulle!

   Poista