Hae tästä blogista

torstai 5. lokakuuta 2017

Punajuurialkupala

Eilen oli punajuuripäivä. 

Tein monta purkkia relissiä ja pienistä punajuurista kivan alkupalan sateiseen syyspäivään. 



Kuorin pienet punajuuret ja asetin ne paperin päälle pikkuiseen vuokaan. Uunin säädin 200:aan asteeseen. Pintaan laitoin hieman oliiviöljyä ja ripauksen suolaa. Paistoin punajuuria 20-30 minuuttia ja nostin vuoan hellalle.
Sitten siivutin päälle vuohenjuustokiekkoja ja pippuroin niitä kevyesti ja valutin päälle nauhana balsamicosiirappia.
Paistoin punajuuria vielä noin 20 minuuttia ja sitten siirsin ne jälkikypsymään noin 10 minuutiksi folion alle. Niitä on syytä välillä kokeilla haarukalla, sillä paistoajat ovat viitteellisiä, riippuen punajuurien koosta.

Sitten laitoin siemensekoitusta kuivalle paistinpannulle ja paahdoin ne pähkinäisiksi.




Tarjoilin punajuuret ja vuohenjuuston pienten punajuurilehtien päällä, joka toimi salaattina ja vieläkin kasvimaalta löytyi kaveriksi pari kurpitsan kukkaa. Lopuksi viimeistelin annoksen paahdetuilla siemenillä ja tarjoilin alkupalat tomaattihillon kera, jonka reseptin olen aikaisemmin julkaissut tässä blogissa. 

Tämän ruoan kaveriksi sopisi ihanasti rosé-viini tai olut.

2 kommenttia: