Hae tästä blogista

sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Sienestäjän myskikurpitsa Fiorentina

Kerran reissuillani nautiskelin Firenzessä täytettyjä kesäkurpitsoita. Sittemmin olen valmistanut monilla täytteillä erilaisia kurpitsoita, aina mielihalujen mukaan.
Tämä resepti yhdistää makumuiston ja siirtää sen suomalaisen metsän kautta myskikurpitsaan.



Löysin metsästä pienen määrän suppilovahveroita ja päätin lisätä ne reseptiin, kuten myös pakastepinaatin. (Alkuperäisessä reseptissä oli juustoa ja kinkkua ja valkokastiketta sekä salviaa.)

Tein näin:

Ostin pienehkön myskikurpitsan, jossa on ihanan tummanoranssi malto ja valmiiksi jo pähkinäinen maku (Butternut squash). Kurpitsani on noin 15-20 cm pitkä ja leveimmästä osastaan n. 10 paksu.

Leikkasin sen pitkittäin kahtia ja poistin siemenet. Laitoin puolikkaat leivinpaperin päälle 200-asteiseen uuniin sellaisenaan, jolloin kurpitsa alkaa paahtua.

Sitten silppusin 6 viipaletta parman kinkkua.
Vatkasin yhden kananmunan sen joukkoon.
Otin kahdenkäden kourallisen suppilovahveroita ja paistoin ne, jotta liika neste lähtee.
Sulatin 7 pakastepinaattikuutiota mikrossa, puristin nestettä pois ja sulppusin pinaatin saksilla.
Raastoin granapadano-juustoa 2,5 dl, mutta muukin juustoraaste käy, myös kermajuusto.
Yhdistin kaikki aineet ja lisäsin tilkan kermaa antamaan lisää taipuisuutta täytteelle. 
Viimeiseksi lisäsin 3 tl kuivattua salviaa. 

Otin kurpitsanpuolikkaat uunista ja penslasin kurpitsan öljyllä, lisäsin suolaa ja pippuria. Sitten lisäsin balsamicosiirappia nauhana. Myskikurpitsa ei ole lajikkeena makeimmasta päästä kuten pyöreämmät kaverinsa. Lopuksi levitin täytteen niin, että siemenkotien kolotkin täyttyivät.




Laitoin kurpitsat paistumaan uuniin ja kun täyte alkoi saamaan väriä, siirsin kurpitsat alimmalle ritilälle saamaan muhevuutta. Kurpitsani paistuivat vielä täytteineen 50 minuuttia.

Voit kokeilla kyspyyttä puutikulla tai haarukalla. Kurpitsan tulee olla pehmeä kuten keitetyt perunat.

Tarjoile salaatin ja maalaisleivän kera. Varaa pöytään balsamicosiirappia. Minulla sattui olemaan viikunaetikkaa, joka on makea ja lisäsin sitä hieman paistettuun kurpitsaan syödessäni. Ihana ja kaunis ruoka.  



2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta :) En ole koskaan maistanut myskikurpitsaa.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa kuulla, kannattaa kokeilla. Laitan usein kurpitsoita erilaisia ja eri täytteillä, ne kun ovat herkkua ja vieläpä terveellisiä. Monet pastakastikkeetkin käyvät ja ruoka on silloin ilman pastan tuomia kaloreita (ikuinen taistelu jatkuu ainakin minun osallani :) ). Ajattelin laittaa tänään ohjeen kurpitsapiirakasta. Saapa nähdä ehdinkö, yritetään.

    VastaaPoista