Hae tästä blogista

torstai 28. syyskuuta 2017

Kurpitsapiirakka - Pumpkin Pie

Taas teki mieli herkutella kurpitsalla!

Ystävä piipahti käymään ja koska olemme molemmat jonkin sortin Amerikan fanittajia, laitoin aikaisemmin pakastamastani kurpitsamössöstä piirakan.

Saat vielä kauniimman värin piirakkaan käyttämällä fariinisokeria täytteeseen.





Tein piirakan tavallista syvempään, halkaisijaltaan standardikokoiseen vuokaan.


Tarvitset 4 dl kurpitsapyrettä (voit valmistaa vaikkapa kaiverretusta kurpitsasta: Kuutioi kattilaan, pikku loraus vettä ja kun porissut kypsäksi sauvasekoittimella muussiksi, jäähdytys, pakkaseen).

Lorauksen kermaa (noin 1 dl)

Sidosaineeksi 3 rkl vehnäjauhoja

3-4 kananmunaa (riippuu koosta)

1-2 rkl kanelia

Vajaan desin - 1 dl sokeria, tai fariinisokeria puolet määrästä tai kokonaan (riippuu siitä miten makeasta pidät).

1-2 rkl inkivääripulveria (maustepurkista)

1 rkl muskottipähkinää

1 tl vaniljasokeria

Tee normaali piirakkataikina, mutta laita siihen vähän purutuntumaa, sämpyläjauhoja tai vaikka puuroaineksia ja lisää hieman kanelia ja pikkuisen suolaa.

Laita uunin ritilä alimmalle tasolle ja kuumenna uuni 220 asteeseen. Paista 45-50 minuuttia, kunnes täyte ei tutise ja pohja on kypsynyt. Voit toki varmistaa pohjan kypsyyden esipaistamalla taikinaa 10 min, mutta itse en yleensä viitsi :) .




5 kommenttia:

  1. Hei Eeva, kyllä kasvatan - vaihtelevalla menestyksellä, on niin kesäsäistä kiinni. Tänä vuonna sain kolme todella isoa ja kaunista kurpitsaa ja pari hieman penempää, lisäksi vihreitä koristekurpitsoita parikymmentä. Ovat vain niin söpöjä pyörylöitä, ettei raaskisi pilkkoa, kaivertaa tai syödä :) . Butternut-kurpitsat ostan kaupasta.

    VastaaPoista