Hae tästä blogista

keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Askarteluja lasten ja aikuisten Halloween-juhliin nro 2

Tässäpä Halloween-askartelu osio kaksi, joissa edelleen kuvia kylätaloltamme ja sinne värkätyistä koristeista. 

Nämä sopivat kyllä kotiinkin ja mikseivät myös koko sesonkiin (purkit ja kranssit), sitten kun Halloweenia jo odotellaan. Jälleen helppoja, halpoja ja hauskoja toteuttaa! 

Toivon näistäkin ideoista koituvan iloa.

SPOOKYT PELTIPURKIT:


Nämä purkit soveltuvat tarjoiluastioiksi karkeille ja chipseille ja lyhdyiksi led-kynttilöille, jolloin sisus hotaa kullan värisenä ja kauniisti hämärässä. 

Ne sopivat myös kukkapurkiksi vaikkapa rappusille toivottamaan vieraat tervetulleiksi juhlimaan.

Kuvan askartelussa on käytetty suuria, kurkkupurkkeja, joiden reunat on pihdeillä ja vasaralla naputeltu niin, etteivät ne viillä. Voit varmisetella asian vielä paksulla teipillä, jos et ole ihan varma lopputuloksesta.

Purkit on spray-maalattu (ylösalaisin, niin sisäpuoli pysyy siistinä) ja niissä on kiinni härpäkkeitä maun mukaan. Löysin itse valaisevia luurankoja kaupasta ja ne on liimattu purkkeihin kiinni. 

Maalatessa kannattaa katsoa lämpömittaria ja suorittaa maalaus ennen todellisia kylmiä ulkona, sillä maali ei muuten kuivu ja se saattaa alkaa valumaan tehden epätasaisen jäljen. Kuvat joudut lakkaamaan vielä päältä esimerkiksi vettä hylkivällä askartelulakalla, niin kylmänkosteat kelit eivät pääse pilaamaan niitä ulkona. Ihan sateeseen en näitä kuitenkaan laittaisi. 

VINKKI: Purkit vetävät säilytykseen sisuksiinsa monet Halloween-koristeet, kun kausi on ohi.

TOTEUTUS 2:

Voit toteuttaa tämän pienistä, tavallisista säilykepurkeistakin. Niitä voi ripustella vaikkapa ikkunaan tai oksiin, kunhan kiinnität niihin sangan. Käytä led-kynttilöitä, niin purkit eivät kuumene.


JOULUINEN VALOKRANSSI HALLOWEEN-ASUSSA:

Ostin jokunen vuosi sitten kaksi valkoista ledvaloin varustettua joulukranssia Ikeasta. Lamput ovat kirkkaat. Tein renkaista Halloween-version "kutomalla" niihin villalangasta hämähäkin seitit ja laittamalla teipillä osaan lampuista oranssit silkkipaperihuput. 

Lisäksi kiinnitin - muistaakseni Tigerista ostamiani - isoja glitteri-hämähäkkejä seitteihin. Seitit ovat pienillä solmuilla kiinni ja irrotettavat, samoin voit irroittaa käytön jälkeen oranssit silkkikupit valoista. Säilytys ei vie tilaa ja voit käyttää niitä ensikin vuonna.Tämän voi toteuttaa myös ihan tavallisten kranssien avulla kierittämällä niihin lamppusarjoja ja lisäämällä seitin ja hämähäkit, jolloin kokonaisuus on pienempi, vaan ei huonompi. Nämä isot kranssit sopivat kylätalon saliin, jossa on suuret ikkunat. 

Lisänä ikkunoissa on paperilepakoita tuomassa tunnelmaa ja sadunomaisuutta. Paperilepakot voit käyttää uudelleen kun teippaat ne niin, että teippi muodostaa rinkulan, liimapuoli ulos. Lepakot eivät repeile irrotettaessa ja voit säilyttää ne kirjekuoressa kun olet poistanut kääntöpuolelta teippirinkulan. Tuhraantunut pinta ei näy ensivuonnakaan kenellekään kun laitat uuden teipin samaan paikkaan.


KAMMOTTAVAT SORMET:

Nämä sormet on muotoiltu puisten grillipuikkojen päälle. Käytä sellaista askartelumassaa, joka ei vedä kosteutta itseensä kuivuttuaan, mikäli haluat koristella porraspielen ulkopuolen. 

Muotoile massa puikon ympärillä sormien näköisiksi (itse tein vähän pidempiä ja luisevampia) ja muotoile nivelet ja kynnet. Piirrä veitsellä niveliin viivoja ihopoimuiksi. Maalaa sormet askartelumaalilla ja lakakaa kynnet jollakin sopivalla värillä. 


Tämä ei sovellu ihan pienten juhliin, saattaa olla liian pelottava, mutta aikuisten ja teinejen juhliin kyllä. 

Tämä hämähäkinseittinen isohko rautauurna, josta kummitus tai zombie pyrkii ylös, koristi aikuisten Halloween-juhlissa kylätalon tarjoilupöytää. Se seisoi palapeilin päällä ja sai kaverikseen murattiköynnöskranssin. Puikkosormet työnsin kuivaan kukkasieneen.
2 kommenttia:

  1. Onpa hauskoja halloweenkoristeita :) Meillä tosin ei vietetä halloweeniä, mutta on kiva katsella toisten ihania tuotoksia :) Mukavaa viikonloppua Ulla :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin! Se onkin aika hitaasti meillä juhliin tullut. Minusta on kuitenkin kivaa värkkäillä jotakin hauskaa ikävimpään ja synkimpään vuodenaikaan. Meillä ei varsinaisia juhlia ole, mutta koristeleen vähän kuin teemalla kotona ja monesti olemme sitten viettäneet ystävien kanssa illallisjuhlaa, mahd elokuvan tai musiikin kera. Olen itse vähän liian nössö irtonaisiin raajoihin tai päihin ja muihin selvästi kamaliin ja rumiin koristeisiin, mutta onhan näitä muita aiheita. Nuo sormet ovat vähän vitsikin samalla ja tein ne alunpitäen kylätaloa varten. Sisälle meille niillä ei ole asiaa!

    VastaaPoista