Hae tästä blogista

lauantai 23. syyskuuta 2017

Askarteluja lasten Halloweenjuhlliin 3

Taas jatkuu askartelu. Tällä kertaa aiheena ovat paperikurpitsat ja muut oksakimppuihin ripustettavat kammotukset. 

Kummitusten ohjeen olen jo bloggannut muutama päivä sitten. Alempana lisää kammotuksia, jotka kaikki ovat yhtälailla nopeatekoisia.


PAPERIKURPITSAT:

Näitä voi tehdä liukuhihnalla isompia ja pienempiä.


Tarvitset oranssia silkkipaperia. Jos haluat tehdä "mädäntyneitä kurpitsoita", osta mustaa silkkipaperia. Itse olen tehnyt molempia. Lisäksi tarvitset ohutta, taipuisaa rautalankaa. Yleensä olen laittanut mustaa oransseihin (kuvassa kylläkin molempia) ja oranssia tai lilaa mustiin. Pehmukeaine on valinnainen, itse olen käyttänyt paketoinneista jääneitä materiaaleja, kuten ohkaista superlonliinaa (kaupat antavat ylijäämiä, jotka menossa roskiin) tai silkkipaperia. Talouspaperikin käy, mutta tarvitset superlonia ja talouspaperia varten teippiä, jolla "sitoa" pallo. 


Kaitkaise n 80 cm pitkä rautalanka. Aloita sen kieputtaminen aika tiukalle kurpitsan ympärille ylemmästä navasta. Jätä alkuun pieni häntä. Voit sormella painelemalla auttaa kurpitsaan uria.
Katso, että vastapuolella langat osuvat samaan risteykseen. Voit tehdä sen kahdesti, jotta viipaleet erottuvat kunnolla. Kun kurpitsa on jaettu viipaleiksi, kierrä loput langat pitkittäin yhteen "ruuviksi", taita se kurpitsan kannaksi ja kierrä vielä lankaa pitämään kanta kasassa. Ylijäänyt lanka toimii apuna kurpitsan ripustamisessa.LUUT JA ERILAISET RIPUSTETTAVAT KORTIT:


Erilaisista asklartelumassoista voi tehdä hirmuisia luita ja kartongista voi tehdä kaikenlaisia kortteja ripustettavaksi oksamaljakoihin. Osan korteista (kivi jossa R.I.P - harkittava onko sopiva ihan pienille lapsille) on kartongista itse keksittyjä ja osa korteista on Ikean pakettikortteja, jotka olen käsitellyt vanhaksi distress ink-leimasinmaalilla. Luut spray-maalasin mattahopealla ja kullalla ja paperikurpitsat valmistuivat minikokoisiksi.


Tässä on lopputulos, joka aseteltiin vanhaan pataan (ranskalainen antiikkinen takkatuhkaa varten alunpitäen tarkoitettu, joka sattui olemaan kotona), kuin olisi kysymyksessä noidan pata. Se oli pöytäkoristeena ja lähti lainaksi lastenjuhliin yhteen kotiin kylätalojuhlien jälkeen :).


VINKKI: Rautalangasta on hyvä ripustaa, sillä sen saa irroitettua paremmin kuin esimerkiksi ompelulangan. Kiepautat vain pari kertaa oksan ympäri.


4 kommenttia: