Hae tästä blogista

maanantai 18. syyskuuta 2017

Askarteluja lasten Halloween-juhliin 1

Olen etuajassa. Tiedän! Nyt vain on niin, että lokakuusta näyttää tulevan kiireinen ja ideoita on paljon, joten aloitan jo niistä kertomisen. 

Toisaalta, monella muullakin on omat kiireensä ja ideoita on hyvä laittaa alulle kertoen mistä nopeita teko-ohjeita löytyy pikkurahalla myöhempää askartelua varten.

Meillä kotona järjestettävät aikuisten Halloweenjuhlat ovat olleet lähinnä illaliset koristelujen kera, eivätkä ne aina ole osuneet ihan oikeaan päiväänkään, mutta kivaa ja tunnelmallista on ollut. Jotkut näistä ideoista sopivat myös aikuisten juhliin.

KUMMITUKSET:

Kuvat ovat kylätaloltamme, jossa parina viime vuonna on järjestetty sekä lasten, että aikuisten Halloween-juhlat. 


Näitä kummituksia voi tehdä monessa eri koossa. Ne ovat nopeatekoisia vaikka tv:tä katsellessa. Voit tehdä jopa aivan minejä riippumaan risuoksiin maljakkoon tai sellofaanipusseihin lapsille kotiin vietäviksi. Kylätalolle kannettiin kerran jopa oikea lehdetön puu joulukuusen jalkaan, ja sen oksista riippui kummituksia kurpitsavalosarjojen ja pahvilepakoiden ja paperikurpitsoiden kavereina - aika monta sai väkertää! Puu oli paikallaan myös aikuisten juhlissa seuraavana päivänä.

Tarvitset harsokangasta (itse käytän mielelläni Ikean neljän euron verhoa, koska se on helppoa käsitellä ja tasaisen kaunista ja melkein ilmaista). tarvitset myös hyvin taipuisaa ja ohutta rautalankaa ja (tyynynsisus-)vanua. Voit vaikka pestä kätetyn sohvatyynyn ja käyttää puhtaan sisuksen tähän tai ostaa synteettistä vanua kangaskaupasta. Tikkikankaan pehmukekin käy hyvin.

Leikkaa hieman epämääräinen kaistale kangasta ja lisää vanua pallona keskelle. Purista (=kurista :) ) kangas suppuun kaulaksi ja kiristä ympärille tiukkaan rautalanka. Voit joko ripustaa kummituksen suoraan kaulasta tai jos pää nyökkyy liikaa, lävistää vanun siten, että lanka tulee keskeltä päätä ulos. Piirrä kaksi mustaa soikiota mustalla tussilla (veden kestävä ei leviä) keskelle.

Synteettinen vanu ja rypistymätön kangas takaavat sen, että voit latoa kummitukset laatikkoon tai kirjekuoreen ja ne pysyvät ehjinä uusia juhlia varten.

Tässäpä myös jättikummitus, jossa päänä on iso styroxpallo vanun sijasta. Palloon on upotettu kaksi loistavaa silmää eli ledlamput, jotka syttyvät painalluksesta. Hämärässä varsin vaikuttava ilmestys. Naru on pujotettu "pään" läpi sukkapuikon avulla ja kankaan läpi. Harson voi myös "kuristaa" kaulaksi, mutta näin harso hulmuaa vapaampana. Kun poikani oli vielä pieni ja meillä oli lastenjuhlat, riippui tällainen pihakoivusta ja hulmusi tuulessa (ja ohiajavat autot hidastivat talon kohdalla....). Tämä taas kummittelee kylätalon ylälehteriltä korkealla.


KARKKILEPAKOT:


Tarvitset: WC-paperirullan, mustaa kartonkia, liimaa (kaksipuoleista teippiä), paperireijttimen ja oranssin yliviivauskynän.

Leikkaa kartongista reilu, noin 4 cm molemmista wc-rullan päästä ylittyvä kappale mustaa kartonkia sentin saumavaralla. Liimaa tai teippaa kartonki kiinni pituussunnassa. Voit jättää rullan sisälle tai poistaa sen ennen liimausta, jolloin lepakon vartalosta tulee joustavampi ja helpompi käsitellä. Pyöristä päät, jolloin voit taittaa ne vastakkain siten, että rullasta tulee rasia. Leikkaa siivet oman maun mukaan. Siipimalleja löytää esim Pinterestistä, mutta itse käytin mielikuvitusta ja tein pahvista sablonin, jonka mukaan sitten tein siipiä "sarjassa". Reijitä paperia ja väritä hohtavan oransiila silmät lepakolle ja liimaa ne kiinni. Kiinnitä siivet liimalla. Täytä karkeilla lepakot lapsia varten.


TRICK OR TREAT-ÄMPÄRIT

Kylätalon lastenjuhlissa oli paljon hyvin pieniä lapsia, joten ämpärit eivät saaneet olla liian pelottavia. Keräsimme porukalla jugurttiämpäreitä ja saimme niitä kokoon lähes 60 kpl! 

Kesyjä kuvia printattiin ja ämpärit päällystettiin värikkäillä papereilla. Koska ne kapenevat pohjaa kohden, jouduttiin paperit liimaamaan isoina paloina pystysuunnassa summissa. Kuviot häivyttivät saumat iohan mukavasti. Purkkien kansista tehtiin frisbee-kiekkoja kilpailuja varten. Jokainen lapsi sai tullessaan oman ämpärin, karkkeja ja palkintoja yms varten ja jokaisen "aarteet" pysivät tallessa. Oli kivaa seurata kun niitä vertailtiin sitten ringissä lattialla istuen omien kavereiden kanssa, eivätkä ne hukkuneet isoon juhlatilaan. Tämän voi toteuttaa pienemmässäkin piirissä!Lisää seuraa piakkoin!

4 kommenttia:

  1. Meillä on haamut, lepakot ja kurpitsat lampussa (myös muualla) roikkumassa jo nyt! Syksy koristeita!

    VastaaPoista
  2. Meillä vielä haamut odottelevat, mutta kurpitsat ja jopa Halloween-aiheisia kynttilöitä on jo esillä. Eihän niitä kaikkia yhdessä viikonlopussa ehdi polttamaan! :) Koristeista on kivaa nauttia pidempään!

    VastaaPoista