Hae tästä blogista

keskiviikko 30. elokuuta 2017

Vaniljajätski tykkää balsamicosta: Amore!

Tähän jäätelöherkkuun tarvitset ehdottomasti voimakkaan vaniljajäätelön. 


Sellainen on esimerkiksi Mövenpickillä ja Lidlin Bourbonvanilja-jäätelö (se sininen laatikko). Tavallinen mieto jäätelö ei vain yksinkertaisesti käy tähän gourmet-herkkuun, joka vie kielen mennessään. Maut ovat voimakkaat, joten tasapainon pitää säilyä. Tämä yksinkertainen (ja emännän pelastava) herkku on saanut ystäviltä paljon kiitosta.

Lisäksi tarvitset makeita mansikoita, kaurakeksin muruja (hienoa murua), tuoreita basilican lehtiä ja balsamico-siirappia.


Laita jälkiruoka-annosastian pohjalle jäätelöä. Ripottele pinnalle keksinmurua. Seuraavaksi mansikat ja sitten balsamicosiirappia nauhana - ei liikaa, ei liian varovasti.
Päälimmäiseksi basilican lehtiä.


Minulla oli kerran hamstraamaani mansikan maulla ryyditettyä balsamicosiirappia, mutta aivan yhtä hyvää saat aikaiseksi maustamattomalla tavallisella balsamico-siirapilla. Älä kuitenkaan käytä etikkaa, tämä on sitä paksumpaa lajia :). Tarjoile heti vaikkapa espresson kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti