Hae tästä blogista

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Thai-jäätee ja Baileys-yllätys

Kevättalvinen lomareissu Thaimaahan poiki seuraavan reseptin. Jalostin peusreseptiä lime-mehulla ja kehittelin cocktailin. Sopii loppukesän lämpimiin päiviin. Resepti on varsin erikoinen, johtuen kondensoidusta maidosta. Voisin kuvitella myös kookosmaidon sopivan tähän hyvin.

Jäätee: Tarvitset paketin mustaa teetä, jota mm. etniset kaupat myyvät. Kutsuivat Thaimaassa punaiseksi teeksi, mutta ilmeisesti se johtui paketin väristä (en tiedä onko tällä merkitystä), sillä tätä pyydettäessä annettiin (taitaa olla kiinalaista...).Sitten purkki kondensoitua maitoa, jota löytyy markettien säilykehyllyistä. Maito saa olla sokeroituakin, vaikka tavallinenkin on jo hyvin makeaa ja käy hyvin päinsä. Vielä 1 limen mehu.
Keitä 1 litra vettä.

Ota kattila liedeltä ja lisää 2-3 pussia punaista teetä muhimaan veden hiljalleen jäähtyessä, kunnes tee on hyvin tummaa. Huomaat, että teessä on ihanan vaniljainen aromi, joka tuoksuu välittömästi kun otat pussin paketista.

Sekoita joukkoon kondensoitu maito.

Purista joukkoon limen mehu tai vihreästä muovipullosta aimo loraus mehua.

Jäähdytä hyvin. Annostele pitkään lasiin jääkuutioiden kanssa. Mintun oksa sopii joukkoon hyvin! Itse lisäsin takapihalla rehoittavasta villimintusta oksan ja se luovutti kivasti lisämakua.


Thai-tee ja Baileys-yllätys:

Annostele laseihin suhteessa vajaa desi Baileys-likööriä (tavallinen) ja noin 2 dl punaista jääteetä. Jääpalat, mintun oksa tai lime-viipale ja juoma on valmis.

Huom. Molempien juomien on oltava kylmiä, silloin ne ovat parhaimmillaan. Autoilevalle vieraalle, voi tarjota jääteen mocktailina.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti