Hae tästä blogista

perjantai 18. elokuuta 2017

Sileä punaherukkahyytelö likööritwistillä

Tämä hillo sopii parhaiten juustojen ja riistan kanssa, mutta menettelee myös aamiaisella, jolloin se "potkaisee" aamun käyntiin.



Keitä ensin marjat ja likööri, siivilöi ja purkita.

TARVITSET: 8 dl vettä ja  2,5 l punaherukoita. Marjat mielellään ilman "ripoja" ja roskia.
Ja sitten:  Livikon metsämansikka-likööriä. 3 rkl vaniljasokeria, 3 neljäsosapakettia  hillosokeria.

Kiehuttele marjoja ja likööriä hissukseen noin 20 minuuttia, kunnes marjat ovat hieman vaalenneet ja niistä on irronnut kaikki mehu. Siivilöi toiseen kattilaan.

Jatka keittämistä niin, ettei seos kiehu täysillä. Lisää vaniljasokeri ja hillosokeri ohjeen mukaan niin, että keittelet vielä 10 minuuttia ja purkitat steriileihin purkkeihin.


Hillo on kauniin punaista ja siinä on pikkuisen potkua. Se maistuu hienosti hieman voimakkaampien makujen kanssa ja on kaunis joulunpunaisena lahjana. Hillo jää hieman tutisevaksi, ei siis ole lohkeavaa marmelaadia. Anna hyytyä rauhassa useamman tunnin ajan.




2 kommenttia: