Hae tästä blogista

maanantai 7. elokuuta 2017

Pikkelöidyt punasipulit ASAP!

Joskus ei hirveästi ole aikaa odotella jonkun herkun valmistumista ja silloin ovat oikotiet onneen hyviä! Tällä konstilla voit valmistaa pikkelöidyt punasipulit nopeasti.



Tee näin. Sulppua tai siivuta hyvin ohkaisiksi renkaiksi 3 isohkoa punasipulia ja laita ne mikroa kestävään astiaan. Käytä mikroa täysillä (normaali kotimikrouuni) 1,5 minuuttia. Kääntele sipuleita. Kypsytä vielä 30 sek ja kokeile ovatko sipulit pehmenneet. Elleivät ole, niin kypsytä vielä toiset 30 sek.
Nosta jäähtymään ja kääntele aina välillä, jotta jäähtymisprosessi nopeutuu.

Sekoita toisessa astiassa silläaikaa etikkaliuos. 

1 - 1,5 dl omenaviinietikkaa. Voit lisätä tuon puolikkaan desin myöhemmin, jos etikka on liian "mukavaa".
0,5 dl valkeaa balsamicosiirappia
1-2 rkl sokeria, samoin kuin edellä etikan kanssa
ripaus suolaa ja pyörähdys mustapippuria myllystä.

Voit lisätä sipulisulpun/viipaleet liemen joukkoon kun ne ovat vielä lämpimiä, jolloin sokeri sulaa nopeammin.

Tarkoituksena on mikron avulla rikkoa sipulien pinta ja pehmentää ne valmiiksi, jolloin sipuli ottaa liemen vastaan nopeammin. Kun pikkelöidyt sipulit ovat jäähtyneet, tarkista maku ja lisää loput ainekset jos ne ovat mielestäsi tarpeen. Siirrä pariksi tunniksi jääkaappiin. Ja tarjoile kala-aterialla vuolukerman huipulla. Ylijäämän voit sekoittaa seuraavana päivänä salaatin joukkoon.



Niksi: Siirrä leikkuulauta liesituulettimen alle ja pistä puhina täysille. Ei itketä paljonkaan sipulinleikkaus kun katkut häviävät taivaan tuuliin. :)


2 kommenttia: