Hae tästä blogista

torstai 10. elokuuta 2017

Merelliset verhontampit

Halusin kuistillemme merellisen lookin ilman ylikorostusta ja skitsiä. Samalla halusin vaikutelman etelän auringon lämmöstä, kuinka ollakkaan aika kuumalle kuistille. Varjoakin hieman tarvittiin. Kaikkea yhtäaikaa.

Ostin Ikeasta noin 4 euroa maksavat harsoiset valmisverhot ja virkkasin valkoisesta puuvillalangasta lenkit verhotankoa varten. Sitten keksin, että tarvitsen verhotampit.Hamppunarusta, ylijäämäniinestä ja valkoisesta puuvillalangasta virkkasin ylipitkät pötköt, jotka sitten letitin oikeaan pituuteen. Drehmel-poralla porasin simpukoihin reiät. Koska halusin mukaan välimerellistä väriä, pujotin mukaan askarteluhelmiä. Kiinnitin simpukat lettiin, isoimman niin, että se asettuu osoittamaan alas. Simpukoita ei ole laisinkaan seinän puolella, sillätavalla lopputulos on rauhallisempi, eikä lenkistä tule liian painava. Entiset verhorinkulat kiinnittävät lenkit valkoisiin koukkuihin. 

Mukana näkyy ripsua ja hipsua, sillä en halunnut liian siistiä ja viimeisteltyä jälkeä, eiväthän kaislat, driftwood tai muutkaan meren rannan elementit ole viivasuorassa järjestyksessä. Käytin erikokoisia ja eri värisiä simpukoita, näin ne erottuvat valkeasta seinästä parhaiten, silti vaikutelma on rauhallinen. Käytin aika isoja simpukoita, mutta saman voi toteuttaa myös hennommin ja sirommin pienempiin tiloihin ja ikkunoihin. Isoissa, korkeissa ikkunoissa pieni olisi ollut liian hentoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti