Hae tästä blogista

maanantai 28. elokuuta 2017

Mangokarviaishillo

Pähkäilin monen muun tavalla vanhoja karviaispensaitani. 

Jokasyksyinen ihmettelyni oli, mitä karviaisista tekisin. Olin tehnyt chutneyt ja karviaisporkkanahillot ym. ne mitä yleensä valmistetaan. Kyllästytti. Sitten törmäsin saksalaislehdessä ideaan herkullisesta aamiaishillosta, joka on valmistettu mangosta ja karviaisista.Itselläni on syvänpunaisia karviaisia, joten hillosta tulee enemmän punaista kuin oranssia. Jos haluat enemmän mangoa kuin karviaisia, sekin käy hyvin päinsä.

Tee näin: Keittele pienessä vesimäärässä tarvitsemasi määrä karviaisia (nypi ensin päistä hipsukat pois, ettei tule roskaista) ja anna porista niin kauan kunnes kuoret antavat myöten. Kuori ja kuutioi mangot. Määrän tulisi olla alkuperäisen reseptin mukaan noin 50/50. 

Itse oikaisen tässä: Lidl on myynyt jo jonkin aikaa valmiiksi kuutioituja mangoja pakastealtaassa ja ne ovat korkealaatuisia ja kypsiä. Ihanat myös smoothieissa!

Kun karviaiset ovat niin kypsiä, että pystyt painelemaan niistä kuoret littanaksi ja sisukset pursuavat ulos, tartu toiseen kattilaan ja siivilöi sileää marjasosetta siivilän läpi. Painele kuoria siivilässä, jotta saat kaiken soseen talteen.

Lisää mangokuutiot ja vähän vaniljasokeria. Keittele mangot pehmeäksi ja lisää tarvittaessa tilkka vettä, etteivät tartu kattilan pohjaan. Sekoita silloin tällöin. Voit soseuttaa sauvasekoittimella marjat ja mangot niin sileäksi kuin haluat, mutta itse jätän pieniä mangopaloja hilloon.

Laita joukkoon sitten ohjeen mukainen määrä hillosokeria, tai hieman vähemmän jos haluat juoksevampaa marmeladia. Kannattaa maistella makua lisätessäsi sokeria, sillä karviaiset saattavat olla kirpeitä tai hyvinkin makeita. Keitä hissukseen vielä 10 minuuttia ja purkita.VINKKI: Olen tehnyt tätä hilloa myös persikoista ja nektariineista ja ne sopivat karviaisten kanssa oikein hyvin, vaikka eivät ole yhtä voimakkaita kuin mango. Niitä kannattaakin laittaa karviaisia enemmän, ainakin 40/60, jotta maku tulee paremmin läpi.

Tämä on kiva hillo myös viemisiksi, sillä se ei kävele joka marketin hyllyssä vastaan :) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti