Hae tästä blogista

tiistai 29. elokuuta 2017

Hurrikaanin syysmekko "seaside"

Pellavanarusta voi värkätä vaikka mitä. Kesän kääntyessä syksyyn, voi merihenkisen hurrikaanin pukea lämpimään rustiikkiseen mekkoon. Simpukat muistuttavat vielä kesästä.
Virkkaa tarpeeksi iso ympyrä. Pohjan voi virkata normaalipylväillä, se jouduttaa mukavasti ja on helpompi silmukkalisäyksineen, eli ympyrä ei liepu niin helposti kun silmukoita ei lisää helposti liikaa. Tämä käy varsinkin silloin, jos käytät mielelläsi hurrikaanin pohjalla hiekkaa, simpukoita, mursketta tai kiviä. 

Saat tehtyä reunukset lopettamalla silmukkalisäykset ja voit jopa vähentää muutamia silmukoita loikkaamalla yli, jotta saat reunuksesta tarpeeksi kireän. Reunuksen olen virkannut ilman pylvään lisälenkkiä, jolloin siitä tulee tanakampi ja mielestäni nätimpi. Viimeiseksi virkkasin pari kerrosta piilosilmukoita.


Pursotin kierresimpukoiden sisälle kuumaliimaa. Käytin lisäksi korvareinkaiden tekoon käytettäviä hopean värisiä neuloja, joissa on lenkit toisessa päässä koukuille. Askarteluliikkeet myyvät niitä pienissä pusseissa. Lyhensin neulaa tarpeen mukaan ja työnsin lenkittömän pään vielä tuoreeseen ja kuumaan liimaan. Annoin kuivua. Joihinkin neuloihin lisäsin ennen liimausta myös muutamia pikkuisia askarteluhelmiä merellisissä väreissä, varsinkin pienempiin simpukoihin. Kun liima oli kuivunut, pujotin silmukkaan pellavanarunpätkän, solmin muutaman solmun (jotta sain simpukan riippumaan vapaammin) ja pujotin narun päät virkatun reunan läpi ja solmin ne toiselle puolelle kiinni. Päättelin narun pätkät piiloon, etteivät ne näy kääntöpuolelta lasin läpi.

Sytytin merellisen ja rustiikkisen värisen decoupage-kynttilän hurrikaaniin. Tähän kynttilään käytin printattua kuvaa, joka vaatii lisäkerroksen lakkaa palamisen estämiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti