Mustaherukat kypsyvät pian ja silloin on aika laittaa joululikööri tekeytymään.
Sain reseptin veljeltäni ja se on helppo, mutta silti hyvin erikoisen makuinen.
Tarvitset lasipurkkeja, joihin voit mitata 1/3 kypsiä ja mehukkaita mustaherukoita, 1/3 sokeria ja 1/3 (tässä se yllätys piilee) Ouzoa.
Kypsyttele likööriä desinfioiduissa puhtaissa purkeissa huoneen lämmössä 2-2,5 kuukautta. Kääntele purkkeja välillä, että kaikki aineet pikkuhiljaa sekoittuvat keskenään.
Pese erikokoisia, tarkoitukseen sopivan kokoisia ja näköisiä pulloja ja desinfioi ne. Kun likööri on valmista pullotettavaksi, siivilöidään marjojen kuoret pois. Pullota ja laita mielellään viileään paikkaan odottamaan joulua.
Liköörin lakritsinen anis ja mustaherukka sokereineen muodostavat herkullisen, mutta hyvin voimakkaan kokonaisuuden. Tilkka lasissa riittää hyvin. Olen antanut näitä likööripulloja läheisilleni joululahjaksi (koristeltuna) ja säästyipä pari pikkupulloa vielä kesän alkuunkin avaamattomina. Kesäiset vieraamme ovatkin saaneet maistaa likööriä kuohuviinin joukossa tervetuliaisiksi. Näin nautittuna maku on hyvin "ranskalainen" ja hienostunut.
Suosittelen!
VastaaPoistaKivaa kun maistui! :)
PoistaTätä teen!
VastaaPoistaKiitos kommentista! Toivon, että maistuu :)
PoistaAion ehdottomasti kokeilla. Mielenkiintoinen resepti.
VastaaPoistaIhaanaa!
PoistaMielenkiintoista, hyvä vinkki joululahjaksi!
VastaaPoista:)
Poista