Hae tästä blogista

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Tomaattihillo


Valmistin parhaan vihannessesongin aikaan tomaattihilloa ja siitä tuli herkullista. Mukailin hieman löytämääni reseptiä. Tomaattihillo on makean yllättävä ja sopii mm vuohenjuuston, salaatin ja paahtiksen kaveriksi. Sitä käyttämällä voi rakentaa illanistujaisiin tai omaksi herkuksi ihanan makupalan. 

Tomaattihilloa on taivaallista tuorepastan kanssa.
Paahdettua leipää, salaattia, punasipulia, tomaatteja, vuohenjuustoa ja tomaattihilloa, siinä yksi mieliyhdistelmiäni. Nami!
N. 1 kg tomaatteja. Pilko puolilohkon kokoisiksi ja poista puisevat navat ja aseta ne nonsnstick- uunivuoan pohjalle.
Sekoita erillisessä astiassa:
2 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl punaista tai tummaa balsamico-etikkaa
2 dl hillosokeria
1 rkl suolaa
2 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl salviaa
4 valkosipulinkynttä siivutettuina (ei murskattuina).

Sekoita aineet keskenään ja sitten sekoita ne sitten tasaisesti tomaattien joukkoon.
Uuni 225 C.
Paahda tomaatteja n. tunti. Voit sitten pudottaa lämpöä hieman, mutta jos nestettä on kertynyt paljon, kannattaa tomaatteja paahtaa edelleen samalla lämpötilalla vielä vähän aikaa, riippuu aivan tomaateista miten paljon nestettä irtoaa. Pudota sitten lämpötilaa alemmaksi ja paahda edelleen 30-40 min. Älä anna tomaattien tai sokerin palaa äläkä paahda liian kuivakaksi.
Kun tomaatit ovat valmiit, kaada ne kuumina tehosekottimeen. Lisää nauhana 1,5 dl oliiviöljyä ja anna sekottimen käydä hetki. Purkita desinfioituihin purkkeihin ja jäähdytä.
Säilytä jääkaapissa.

Tämä resepti on minulle uusi, joten säilyvyysajasta en osaa sanoa vielä. Itselläni ovat purkit olleet jääkaapissa, jopa avattuna 2 viikkoa ja hyvin ovat säilyneet ainakin tähän asti. Hillosta ei tule kovin kiinteää ja sitä voikin levittää helposti.

- Hyvin tuntuvat säilyvän, jopa kuukausitolkulla, varmaankin hillosokerin ansiosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti