Valmistin
parhaan vihannessesongin aikaan tomaattihilloa ja siitä tuli
herkullista. Mukailin hieman löytämääni reseptiä. Tomaattihillo
on makean yllättävä ja sopii mm vuohenjuuston, salaatin ja
paahtiksen kaveriksi. Sitä käyttämällä voi rakentaa
illanistujaisiin tai omaksi herkuksi ihanan makupalan.
Tomaattihilloa on taivaallista tuorepastan kanssa.
Tomaattihilloa on taivaallista tuorepastan kanssa.
Paahdettua
leipää, salaattia, punasipulia, tomaatteja, vuohenjuustoa ja
tomaattihilloa, siinä yksi mieliyhdistelmiäni. Nami!
N.
1 kg tomaatteja. Pilko puolilohkon kokoisiksi ja poista puisevat
navat ja aseta ne nonsnstick- uunivuoan pohjalle.
Sekoita
erillisessä astiassa:
2
rkl oliiviöljyä
2-3
rkl punaista tai tummaa balsamico-etikkaa
2
dl hillosokeria
1
rkl suolaa
2
rkl kuivattua oreganoa
1
rkl salviaa
4
valkosipulinkynttä siivutettuina (ei murskattuina).
Sekoita
aineet keskenään ja sitten sekoita ne sitten tasaisesti tomaattien
joukkoon.
Uuni
225 C.
Paahda
tomaatteja n. tunti. Voit sitten pudottaa lämpöä hieman, mutta jos
nestettä on kertynyt paljon, kannattaa tomaatteja paahtaa edelleen
samalla lämpötilalla vielä vähän aikaa, riippuu aivan tomaateista miten paljon nestettä irtoaa. Pudota sitten lämpötilaa alemmaksi
ja paahda edelleen 30-40 min. Älä anna tomaattien tai sokerin
palaa äläkä paahda liian kuivakaksi.
Kun
tomaatit ovat valmiit, kaada ne kuumina tehosekottimeen. Lisää
nauhana 1,5 dl oliiviöljyä ja anna sekottimen käydä hetki.
Purkita desinfioituihin purkkeihin ja jäähdytä.
Säilytä
jääkaapissa.
Tämä
resepti on minulle uusi, joten säilyvyysajasta en osaa sanoa vielä.
Itselläni ovat purkit olleet jääkaapissa, jopa avattuna 2 viikkoa
ja hyvin ovat säilyneet ainakin tähän asti. Hillosta ei tule kovin
kiinteää ja sitä voikin levittää helposti.
- Hyvin tuntuvat säilyvän, jopa kuukausitolkulla, varmaankin hillosokerin ansiosta!
- Hyvin tuntuvat säilyvän, jopa kuukausitolkulla, varmaankin hillosokerin ansiosta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti