Hae tästä blogista

torstai 27. heinäkuuta 2017

Cajun-mausteiset lohkoperunat






Cajun-mausteiset lohkoperunat

Harjaa perunat juuresharjalla puhtaiksi. Melkein mikä perunalaatu tahansa käy, muussiperunat kypsyvät nopeiten. 


Lämmitä uuni 220 asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperi. 

Leikkaa pestyt perunat veneiksi (suht. saman kokoisia, mutta saa olla erimallisia) ja kippaa ne kulhoon. 

Mausta perunat cajun-mausteella, suolalla, pippurilla, paprikalla - savupaprika erikoisen hyvää ja voit vielä lisätä jotakin oman maun mukaan, jos haluat. Viimeiseksi loraus öljyä, ei ole kuitenkaan tarkoitus uittaa perunoita.

Sekoita kulhossa niin että kaikki mausteet ja öljy tarttuvat kiinni tasaisesti. Jos ei näytä tarpeeksi punaiselta (mausteet antavat myös väriä), voit lisätä aineita tarpeen mukaan.

Kumoa perunat uunipellille niin, että ne saavat hengittää eli ei päällekäin ja kääntele kuoripuolet alaspäin. Paista uunin keskikorkeudella 30-40 min, kunnes perunat ovat kullan ruskeita ja pehmeitä. 

Nämä sopivat paitsi lisukkeeksi, myös illan istujaisiin dipattavaksi laktoosittomina ja gluteenittomina. Muuttamalla mausteita, saat erimakuisia. Joskus olen laittanut vielä nauhana balsamico siirappia (sienibalsamico, juurekset ja perunat....). Nami!

2 kommenttia:

  1. Pitää kokeilla näillä mausteilla. Usein tulee tehtyä eri variaatioina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin ihastuin savupaprikaan sitä kokeiltuani. :)

      Poista