Hae tästä blogista

lauantai 1. elokuuta 2020

Elokuun sitruunaiset lohkoperunat ja hienostunut helppo jäätelöherkku.

Hei ystävät!

Elokuussa sadonkorjuu tuo pöytään uusia ihanuuksia ja kesäruoka kukoistaa rikkaana. Tykkään maistuvasta ja helposti valmistettavasta ruoasta. Tämänkin voi valmistaa "korvakuulolla", kuten muusikko isäni olisi asian ilmaissut. Tämä on niin kiva resepti, että kannattaa kokeilla! Sitruunaiset lohkoperunat, vaikkapa kalan kaveriksi.



Lohkoperunoita voi valmistaa monin eri maustein ja siihen käy periaatteessa ihan mikä peruna tahansa, mutta nopeiten ne saa uuni-, keitto- tai muussiperunasta.

Pese ja leikkaa prunat kuorineen samankokoisiksi veneiksi. laita perunat tarpeeksi isoon kippoon, että voit niitä käännellä ja sekoitella siinä. Älä suolaa perunoita vielä jos jätät ne maustumaan, sillä suola poistaa nestettä ja perunoista tulee koostumukseltaan vähän kummallisia.



Tämän voi tehdä kahdella tavalla:

1. Silppua timjamia sitruunaöljyn joukkoon ja anna maustua jonkun aikaa huoneen lämmössä, jonka jälkeen kumoa öljy perunoille ja lisää suola, sekoita taas. Älä kylvetä perunalohkoja, maltillinen määrä öljyä riittää.

TAI

2. Osta Nicholas Vaheen maustemylly (myös kalalle - useat sisustusliikkeet myyvät näitä), jossa on suolaa, sitruunaa ja timjamia, mausta perunat muutamalla myllyn pyöräytyksellä reippaasti ja lisää sitruunayöljyä. Sekoita hyvin.



Laita perunaveneet uunipellille leivinpaperin päälle kuori alaspäin. Lisää vähän pippuria myllystä. Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilällä n 20 minuuttia - kunnes perunat alkavat ruskettua ja ovat pehmeitä.

Tarjoile kuumana.




Nämä soveltuvat iltanaposteltavaksikin mm keliakiavieraille ja perunat voi maustaa helposti vaikkapa tacomausteella (Hyviä!) ja paistaa uunissa rypsi- tai oliiviöljyn voimalla.
Ölyä ei tarvitse olla paljon, pari-kolme ruokalusikallista riittää, riippuen perunalohkojen määrästä. Ja sitten vain sopivia dippikastikkeita pikkukulhoihin.


Ja nyt! Aikuiseen makuun helppo jätsiherkku. Tätä keksin kokeilla ja ihastuin!



Kokeilepa Lidlin muovirasiassa myytävää suolakaramellijäätelöä näin ja annostele sen seuraksi Baileys-likööriä! Jännää miten se ei olekaan kovin makeaa vaan todella hienostuneen makuinen yhdistelmä. Se sopii vaikkapa espresson kaveriksi ja ihan normaalin kahvin kaveriksi myös ja vie kielen mennessään!


Upeaa elokuuta kaikille! 💜 Olisi kivaa taas kuulla sinusta!💜



2 kommenttia:

  1. Kiitos!
    herkku-ohjeista:)
    ensin jätski-jutun kokeilen..sitten perunat:))
    Kokeilemisen arvoisia molemmat;)

    Tuossa aattelin.minullakin onkin pitkä katkos ollu..tutkiskella kaupan eri uuttuuksia/öljyjä/mausteita....kiitos muistutuksesta:)
    Oikein ihanaa hämyisää ja tunnelmallista elokuuta,Sinulle Ulla Annika!🧡💛

    VastaaPoista
  2. Nam! Kesällä perunat maistuu niin hyvältä.
    Kiva kun saa uusia perunareseptejä. Kiitos ja lempeää elokuuta!

    VastaaPoista