Hae tästä blogista

maanantai 1. lokakuuta 2018

Herkullinen sienirisotto käden käänteessä. Näin onnistut varmasti!

Hei kivat lukijaystäväni!

Naapuri yllätti minut ihanalla sienisaaliilla! Kuvitelkaa mikä ihana yllätys! 
Mukana oli suppiksia, mustatorvisieniä ja varsinaisia aarteita eli kanttarelleja! Ihania!

Kanttarelleista ja mustista torvisienistä tein risoton, josta tuli todella herkullista. Loput sienet kuivasin purkkiin myöhempää käyttöä varten.  



Tällä reseptillä onnistut varmasti!

Aika pitkään pähkäilin risoton tekoa, enkä oikein uskaltanut, mutta sitten havaitsin, että sen tekemisessä ei tarvitse hifistellä ja ryhtyä monimutkaisiin toimenpiteisiin. 

Huomasin, että parhaan, helpoimman ja nopeimman risoton teen ihan tavallisesta puuroriisistä. Ihan totta! Risellaa peliin! Jäävät samalla kuullottamiset ja nesteen vaiheittain lisäämiset ja "sekunttikellot" pois.

Tee näin:

Keitä kanaliemikuution kera haluamasi määrä puuroriisiä pehmeäksi sen verran runsaassa vedessä, että nestettä jää riisin joukkoon ylimääräisesti - ei siis kuivaksi eikä ihan puuroksi asti. Minulla taisi olla kanalientä puolisen senttiä riisin päälläkin tuossa vaiheessa. 

Siirrä kattila syrjään riiseineen liemineen päivineen odottamaan muiden aineiden valmistumista.

Koostumus jatkaa vielä sakeutumista itsestään.

Paista valmiiksi silputut sienet ja sipulit pehmeiksi paistinpannulla voissa tai voi/öljyseoksessa. Lisää vähän suolaa ja pippuria.

Raasta parmesaania tai grana padano-juustoa reilu määrä odottamaan.

Kumoa riisi liemineen paistinpannuun ja sekoita riisit, sienet ja sipulit keskenään kunnes risoton koostumus ei enää ole hirveän märkä. Jos nestettä on aivan ylenpalttisesti, älä käytä kaikkea. Kiehauta sitten joukkoon loraus valkoviiniä. Sulje levy nollille. 

Kun lisäät juustoraasteen, älä anna risoton enää kiehua, ettei rasva erotu juustosta. Kääntelet raasteen vain rivakasti kuumien ainesten joukkoon ja nosta sitten paistinpannu pois kuumalta levyltä. Risotto on parasta kun se jää hieman "kermaiseksi".

Tarkista maku nopeasti ja tarjoile välittömästi!  Buon apetito! 😋



Vinkki: Voit viedä kulhollisen juustoraastetta pöytään, josta sitä voi haluttaessa ripotella vielä annoksen pinnalle. 

Voit vaihdella sienien tilalle vaikka äyriäisiä tai lohta....kanaa...perussetti on sama, ellet kaipaa muita mausteita ja vihanneksia lisäksi.

Toivotan kaikille syksyisiä herkkuhetkiä!💗


Olen tohkeissani palautteista ja toivoisin myös lisää lukijoita. Ellet vielä ole lukijanani, niin iloitsisin todella paljon jos liittyisit! 💗


18 kommenttia:

  1. Hieno resepti kiitos sinulle nyt kun on sieniaikaa tämä tulee varmasti tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu jos kokeilet tätä :) ja hyviä sienestyksiä sinulle Nila ♡!

      Poista
  2. Oi, mitä herkkua! Sieniruoat yleensäkin ovat suurta herkkuani. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Nyt on oikea sienisesonki! Mukavaa herkkuaikaa! :)

      Poista
  3. Kuulostaa herkulliselta! Sienet ovat meillä koko perheen suurta herkkua. Ensi viikonloppuna meillä on sään salliessa suunnitelmissa lähteä metsäretkelle, josta toivottavasti tarttuisi sielläkin kotiintuomisiksi. Kuulaita syyspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu :). Toivottelen runsasta sienisatoa ja hyviä sienestysilmoja <3!

      Poista
  4. Tuollaiset yllätykset on kivoja :) Minun suuri herkkuni on juurikin sienirisotto ja teen sen yleensä tateista. Juurikin tänään herkuttelin risotolla, kun mieheni on töissä. Hän ei siis syö sieniä. Mukavia lokakuun alun päiviä :)

    VastaaPoista
  5. Kuullostaa tosi herkulliselta! Risotot on hyviä ja ne muuntuvat moneksi!
    Leppoisaa lokakuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma63, ihan samaa mieltä kanssasi. Hyvää lokakuuta sinulle myös. :)

      Poista
  6. Vaikuttaa herkulliselta ja on tämän hetken sesonkiruokaa! Ihanan yllätyksen sait sienien muodossa.
    Aurinkoista lokakuista lauantaita 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja terveiset aurinkoisesta Pariisista! Aurinkoa sinullekin!

      Poista
  7. Että näyttääkin herkulliselta:) Leppoisaa sunnuntaita sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuta, mukavaa kuluvaa viikkoa ja terveiset Pariisista! :)

      Poista